Rasmus Højgaard er eneste danske finalist ved Hainan Open. Han er tre slag fra top-10 inden søndagens afgørelse.

Foto: Brian Rasmussen

Rasmus Højgaard spiller sig frem i top-20

19/10 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

11 gange denne sæson er Rasmus Højgaard sluttet i top-25, og det trækker op til nummer 12 i rækken. Den 18-årige dansker gik ind til weekenden som nummer 33 i stillingen, men under tredje runde ved Hainan Open spillede han sig frem til 17. pladsen.

For anden dag i træk blev det til en 70'er på Sanya Luhuitou Golf Club. Scorekortet talte seks birdies og fire bogeys, og samlet spillede han sig til -3 for ugen.

Der skal en hel del mere til, hvis Højgaard skal gøre sig håb om at rykke afgørende nærmere top-15 på Road to Mallorca og få et af kortene til europatouren. Den ene af sidste års tre danske vindere af Eisenhower Trophy gik ind til ugen som nummer  24 på pengelisten, og efter tre runder ligger han til et rykke en enkelt plads frem.

Selvom Højgaard tog et godt ryk opad, blev afstanden til toppen større. Inden weekenden var han seks slag fra førstepladsen, men før de afgørende 18 huller er danskeren ni slag efter.

Italieneren Francesco Laporta var nummer 14 efter 36 huller, men en sublim runde i 64 slag bragte ham i spidsen med to slags forspring. Laporta lavede to eagles i træk på sin runde i -8 og spillede sig til -12 samlet.

Han er nummer 10 på Road to Mallorca, men med en sejr kan han rykke helt frem til førstepladsen. Will Besseling er nærmeste forfølger, mens franske Robin Roussel er nummer tre i -9.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer