Robert Garrigus er berygtet for at slå nogle kæmpemæssige drives. Han vandt sin hidtil eneste turnering på PGA Touren tilbage i 2010.

Foto: Getty Images

Robert Garrigus suspenderet for positiv dopingtest

22/03 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Amerikanske Robert Garrigus er blevet supenderet tre måneder for en positiv dopingtest, der afslørede spor af marijuana. Den 41-årige med en enkelt sejr på PGA Touren er blevet fældet af touren for det, de kalder ”drug of abuse”, altså et stof, der ikke er præstationsfremmende men euforiserende.

I en officiel udtalelse fra touren fredag står der følgende.

- PGA Touren offentliggør i dag, at Robert Garrigus her forbrudt sig mod PGA Tourens anti-doping program ved at teste positiv for et stof, der er identificeret som et euforiserende stof (drug of abuse). I overenstemmelse med PGA Tourens regler for misbrug af stoffer, er han blevet suspenderet i tre måneder.

10 ud af 50 amerikanske stater har legaliseret marijuana. I 2017 viste en undersøgelse, at over halvdelen af voksne amerikanere har prøvet at ryge hash eller marijuana. De to seneste demokratiske præsidenter har indrømmet, at de har stiftet bekendtskab med stoffet (selvom Bill Clinton ”ikke indhalerede”). Mange mener, at det er et langt mindre skadeligt rusmiddel end alkohol.

Derfor kan PGA Tourens sanktioner mod Garrigus virke særdeles hårde, men hovedpersonen selv klager ikke over straffen og tager situationen meget alvorligt. Det skyldes, at han i 2003 brugte halvanden måned på et afvænningscenter for misbrug af præcis samme rusmiddel. Selv tweetede Garrigus denne besked til sine følgere tidligere fredag. 

- Først vil jeg gerne undskylde overfor min familie, mine sponsorer, mine konkurrenter og PGA Touren for mine handlinger. Derudover vil jeg gerne sige undskyld til mine fans, hvoraf mange har fulgt mig gennem min karriere, mens jeg har delt min fortælling om at overkomme misbrug og har udlevet drømmen om at spille på PGA Touren. Jeg undskylder oprigtigt, og jeg håber, jeg kan råde bod på det gennem fremtidige handlinger.

- Efter en lang periode med afholdenhed havde jeg et tilbagefald, der førte til en positiv dopingtest for marijuana. Selvom stoffet er lovligt i mange stater, er det ikke tilladt ifølge PGA Tourens anti-doping reglement. Når jeg nævner, det er lovligt i mange stater, er det ikke for at komme med en undskyldning, det er for at advare mange mennesker, som bruger eller prøver marijuana. Lovligt betyder ikke, at det ikke er afhængighedsskabende, og det betyder ikke, at der ikke med brugen følger nogle potentielt alvorlige konsekvenser.

I den sidste del af sin meddelelse skriver Garrigus, at han vil bruge tiden væk fra golf sammen med familien og på at genvinde sin afholdenhed.

User Comments:

  • Hykleri

    23/03 - 2019 | Kurt Pedersen

    Et typisk eksempel på amerikansk hykleri og dobbeltmoral, men når det står i reglerne, så er det et brud på reglerne, uanset hvor tåbelige de måtte være. Når det ikke er præstationsfremmende, så burde reglerne og dopingudvalget ikke bekymre sig om det.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer