Rookie nedkæmper superstjerne i ørkenen

21/01 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Adam Long var blot på reservelisten til den kommende turnering, Farmers Insurance Open, og ikke sikker på, om der var nogen grund til at tage til San Diego, men i løbet af søndagen blev der vendt op og ned på sæsonen og karrieren for oprykkeren fra Web.com Touren.

Da finlerunden gik i gang var 31-årige Longs eneste professionelle sejr en på third level tilbage i 2011. Han havde åbnet sin rookiesæson på PGA Touren med en 63. plads efterfulgt af tre missede cuts, men pludselig fandt han sig i direkte kamp om Desert Classic med Adam Hadwin og superstjernen Phil Mickelson med 43 sejre på PGA Touren.

Rookien var tre slag efter Mickelson ved dagens start, og havde han fulgt manuskriptet, havde han overladt scenen til den 48-årige publikumsfavorit. I stedet stjal han hovedrollen; gav mesteren i det korte spil lov til at smage sin egen medicin.

Efter birdies på de to første huller, og en tredje på niende, gik Long ind til de afgørende ni huller i god position til at kæmpe med om sejren. Den blev kun bedre, da han chippede i for birdie på 12. og gentog bedriften tre huller senere.

Hadwin lagde stærkt ud med seks birdies på de første 11 huller på Stadium Course, men en bogey på 13. bremsede hans fremskridt. Mickelson begik et par fejl på forni, men rettede op på skaden med birdies på 15. og 16. 

Således gik det til, at alle tre spillere i førerbolden gik på 18. tee helt lige i -25. Mod forventning var det rookien, som leverede varen under det tonstunge pres.

Fra roughen højre om fairway slog Long bolden ind til fire meter, tættere end nogen af konkurrenterne formåede, og da det blev hans tur til at putte for birdie, fandt bolden vej til hullet for dagens syvende birdie og sejren i -26.

- Ærligt talt fik jeg en ret god linje fra Phils putt. Det var et af den slags, man står over og bare ved, man kommer til at hole. Det kan man ikke kontrollere, men det er en god følelse. Og jeg er ikke rigtig i stand til at forstå det lige nu. Jeg ved ikke, hvad der lige er sket, sagde Long til tv efter afgørelsen.

Senere på sit pressemøde havde han overskud til at reflektere over karrierens klart største bedrift.

- Det er utroligt. Jeg var reserve til næste uges Farmers, så jeg vidste ikke, hvilke turneringer, jeg ville komme ind i. Når man starter året som oprykker fra Web.com Touren, kan det være svært. Man er ikke garanteret ret meget, og jeg kom skidt fra start, så jeg var nær bunden af den kategori, og min turneringsplan så ikke for god ud. Men dette ændrer alt, og jeg glæder mig til The Players og majors gennem sommeren, og så følger FedEx Cup-slutspillet, så der er meget at se frem til, sagde han.

Med sejren følger en check på lidt over en million dollars. På verdensranglisten rykker Long fra en beskeden placering som nummer 417 til 133. pladsen.

Link til resultatet

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer