Rory McIlroy indledte sæsonen med en bogeyfri runde i 64 slag ved Abu Dhabi HSBC Championship.

Foto: Getty Images

Rory McIlroy skyder sæsonen i gang med superrunde

21/01 - 2021 | Mikkel Ring Christensen

For første gang siden november 2019 er Rory McIlroy til start i en turnering arrangeret af europatouren. Den 31-årige nordirer har i de senere år hovedsageligt opholdt sig i USA, hvor han har stiftet familie, og hvor turneringerne i reglen er mere lukrative. Med coronavirussen stoppede McIlroys sjældne besøg på denne side af Atlanten helt i 2020, men nu er han tilbage - og ikke kun for at hilse på gamle venner og kollegaer.

Torsdag morgen lå en tyk dyne af tåge over Abu Dhabi Golf Club, og det gav forsinkelse af sæsonstarten for både McIlroy og europatouren. Da spillet endelig kom i gang ved den pengestærke Rolex Series-turnering Abu Dhabi HSBC Championship, var McIlroy ikke lang tid om at vise sin klasse. 

Verdensranglistens nummer seks noterede en birdie på dagens første hul, og i løbet af en bogeyfri runde blev det til syv birdies yderligere. Scoren i 64 slag, -8, var nok til at sende den firedobbelte majorvinder til tops i stillingen.

McIlroy har ikke spillet turneringsgolf siden The Masters i november, men han har ikke ligget på den lade side, og torsdag fik han fuld valuta for det hårde arbejde, han har lagt hjemme i Florida.

- Jeg holdt ikke en ret lang pause efter Augusta. Jeg sad derhjemme tre-fire dage, og så tænkte jeg, at jeg havde brug for at komme ud og holde formen ved lige. Jeg spillede og trænede en hel del i løbet af juleferien, og jeg føler mig måske skarpere end nogensinde tidligere ved en sæsonstart, sagde McIlroy til Sky Sports efter runden, der har bragt ham et slag foran Tyrrell Hatton på andenpladsen.

- Det føles godt. Efter en for-ni i fire under par tænkte jeg, at 65 er det bedste, jeg har gået her, og det har jeg gjort en del gange, så lad os se, om vi kan gøre det en bedre og skyde fire under på de næste ni også, og det lykkedes, sagde McIlroy, som er uden en turneringssejr siden WGC - HSBC Champions 2019.

Mcilroy spillede i bold med Lee Westwood, den forsvarende mester og vinder af Race to Dubai, samt feltets højest rangerede spiller, Justin Thomas. Mens Westwood kom rundt i en fin 69’er, som giver en foreløbig delt 10. plads, havde Thomas svært ved at få spillet til at hænge sammen. Det er måske ikke så underligt, da han i de seneste par uger har været nødt til at svare på mange spørgsmål, men ingen af dem om, hvordan han rammer bolden. Verdens nummer tre er et slag over par efter den indledende runde, og det er et slag på den forkerte side af den øjeblikkelige cutgrænse.

Både Hatton og de tre spillere i den absolutte stjernebold var på banen under de mest gunstige vejrforhold. De samme var Søren Kjeldsen og Jeff Winther. Kjeldsen nåede til -4, men en kedelig afslutning med tre tabte slag på de sidste tre huller bragte ham tilbage til 32. pladsen i -1. Winther er to slag over par og lige uden for top-100.

Entrylisten talte oprindeligt syv danske navne, men Thorbjørn Olesen blev forhindret i at stille til start på grund af en positiv test for Covid-19. 

Til gengæld fik Lucas Bjerregaard, Rasmus Højgaard, Thomas Bjørn og Joachim B. Hansen taget hul på sæsonen, men morgenens forsinkelse betød, at ingen af dem nåede at gøre første runde færdig. 

I en kraftig eftermiddagsvind spillede Højgaard og Bjerregaard henholdsvis 10 og otte huller og deler 32. pladsen med Kjeldsen i -1; Bjørn er i par på 55. pladsen efter ni spillede huller; og Hansen er nede i den tunge ende af feltet i +3 efter otte huller.

Link til stillingen 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:2,604,583
 • Unique Visitor:156,705
 • Registered Users:163,029
 • Unregistered Users:31,198
 • Blocked Users:12,431
 • Published Nodes:16,008
 • Unpublished Nodes:305
 • Server IP:10.230.58.22
 • Your IP:44.192.112.123
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:7,980
  • This week:76,863
  • This month:338,100
  • This year:2,605,078