Phil Mickelson lavede 10 birdies og en eagle på vej mod karrierens tredje runde i 60 slag.

Foto: Getty Images

Rusten Mickelson fører i 60 slag

18/01 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Phil Mickelson holder sjældent tilbage. Det ses i den aggressive spillestil, og det går igen i bombastiske interviews. I reglen starter han en sæson med et urealistisk mål, der ender som overskrifter: ”Jeg vil nå til 50 sejre på PGA Touren” og ”Jeg vil træne til jeg svinger 10 mph hurtigere” er et par af de ting, Mickelson har forsøgt sig med.

I år var anderledes. ”Jeg er en smule rusten” men også ”frisk og klar til at tage fat” lød Mickelsons status på Twitter, inden han gik på banen til første runde af Desert Classic.

Få timer senere havde han tangeret karrierens laveste runde. Mickelson spillede første runde på La Quinta CC, som sammen med Nicklaus Tournament Course og Stadium Course er vært for turneringen.

Mickelson lagde ud med birdies på de to første huller, føjede en tredje til på femte hul, inden han slog bolden ind til en meter og lavede eagle på sjette. Så var han i gang - men lang fra færdig. Der fulgte birdies på niende, 10. og 11. To huller senere slog han et mesterligt slag fra greenbunkeren på par fem hullet og bragte sig ni under par, og allerede på 14. viste han nye prøver på det berømte short-game. Fra en position lige kort af green chippede Mickelson til en pind i bagkanten og fandt hullet uden at bruge putteren. 

Birdies på de tre sidste huller ville have givet 59 slag, og Mickelson kom utroligt tæt på den historiske score. Han slog bolden tæt på og konverterede for birdie på både 16. og 18., men mellem dem blev det blot til en par efter et lettere skuffende wedgeslag. Der er dog absolut ingen grund til at skamme sig over 10 birdies, en eagle og en 60'er.

- Jeg troede virkelig ikke, det ville blive en dag, hvor jeg ville komme til at gå lavt. Jeg kom hertil med meget lave forventninger, jeg har ikke haft ret meget tid til at træne og forberede mig, og jeg følte, at alle dele af spillet var ok, men man ved det aldrig, før man kommer i kamp. Jeg slog et slag her og der, endte med at hole et putt, og pludselig var jeg en hel del under par. Det positive var, at jeg havde et par dårlige sving og slap af sted med dem. På denne bane er der Out of Bounds tæt på, så det er nemt at begå store fejltagelser, men jeg var formåede at slippe heldigt fra et par dårlige sving. Og så puttede jeg fænomenalt, sagde en tilfreds Mickelson efter runden.

Den storslåede runde giver publikumsfavoritten et forspring på tre slag ned til landsmanden Adam Long og giver et glimrende udgangspunkt for at hente sejr nummer 44 på PGA Touren. 10 mph kommer Mickelson aldrig til at svinge, men måske kan han endnu nå til 50 titler. 

Verdens nummer ét, Justin Rose, er også i feltet. Englænderen har skiftet udstyrssponsor og fik en godkendt start med det nye værktøj. Med birdies på dagens tre sidste huller kom Rose rundt i -4. Det giver en delt 31. plads. 

Link til stillingen 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer