Trofæet blev løftet af Bjørn og de 12 spillere på en herlig efterårsaften uden for Paris.

Foto: Getty Images

Ryder Cup-stjernerne over dem alle

01/10 - 2018 | Claes Meldal

Power Rankings - Ryder Cup: Hvilke Ryder Cup-stjerner funklede klarest i Paris? Både rutinerede ræve og rappe rookies er at finde på denne uges liste, som sætter fokus på Ryder Cup.

1. Francesco Molinari
Ryder Cup-statistik: 5-0-0
Skulle man være i tvivl om, hvor svært det er at score den maksimale håndfuld point ved Ryder Cup, så overvej følgende: ingen europæer har gjort det før. Nogensinde. Francesco Molinari – med Tommy Fleetwood ved sin side i fire af fem matcher – var Europas faste holdepunkt og var om nogen med til at grundlægge Europas sikre sejr.

2. Henrik Stenson
Ryder Cup-statistik: 3-0-0
Den iskolde svensker stillede op til Ryder Cup med en albueskade, hvilket betød, at kaptajn Bjørn var nødt til at sætte Stenson på skåneprogram. Det forhindrede ham dog ikke i at være knivskarp i de tre matcher, hvor han var i ilden – bl.a. med et pletfrit scorekort med fem birdies i singlen mod Bubba Watson, som ikke fik et ben til jorden. Det blev til tre sikre point til Europa fra svenskerens hånd.

3. Tommy Fleetwood
Ryder Cup-statistik: 4-0-1
Ja, Fleetwood var rookie i Ryder Cup-sammenhæng, men den øjeblikkelige 12’er i verden har længe lignet en spiller i absolut verdensklasse. Den viste han i høj grad både fredag og lørdag, hvor han som en vigtig halvdel af Moliwood-duoen satte fire point på tavlen for Europa. Tabte dog sin single klart til en velspillende Tony Finau.

4. Justin Thomas
Ryder Cup-statistik: 4-0-1
Justin Thomas – en af USA’s rookies, der var udset til at trække et stort læs for amerikanerne – indfriede i den grad forventningerne med fire ud af fem mulige point. Jim Furyk satte ham med stor succes sammen med Jordan Spieth, og makkerparret tabte kun til – naturligvis – Moliwood. I singlen gjorde Thomas det onde ved Rory McIlroy efter et flot comeback.

5. Sergio Garcia
Ryder Cup-statistik: 3-0-1
Er Sergio Garcia en vaskeægte Ryder Cup-legende? Svaret er et rungende ja. Garcia har faktisk vundet flere Ryder Cup-matcher end nogen anden golfspiller i turneringens historie. 22 gange har han stået som sejrherre for Europa siden debuten tilbage i 1999. En fantastisk præstation af den velsvingende spanier.

User Comments:

  • Ryder Cup

    02/10 - 2018 | Boye Jepsen

    Vi har jo nok alle vores personlige favorit efter weekenden i Paris. Min favorit er Justin Thomas. Det er betydelig nemmere at være god på et begejstret hold i medgang end på et modløst hold i modgang. Men Thomas var stærk hele weekenden og stærk nok til at slå Europas førstemand i prestige-singlen søndag. Jeg nominerer Justin Thomas til at toppe power ranking Ryder Cup 2018.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer