Shane Lowry har del i førstepladsen halvvejs gennem The Open på Royal Portrush.

Foto: Getty Images

Shane Lowry giver Irland håb om en hjemmesejr

19/07 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

For 10 år siden vandt Shane Lowry Irish Open, da han stadig var amatør. I omspil. Mod en englænder. Robert Rock er en rar mand, men i denne situation kom han til at repræsentere imperiet, der gennem århundreder har bragt så meget smerte over den irske ø. Det var et rent eventyr. For godt til at være sandt. Situationen gav nogle af de vildeste scener i Irish Opens historie.

Måske er der noget endnu større i vente for Irland og den 32-årige irer. På Royal Portrush nord for ”grænsen”, men kun få hundrede kilometer fra sin fødeby, kom Lowry flyvende fra start fredag i The Open. 

Med et langt putt på 10. hul bragte han sig seks under par for dagen og 10 under par samlet. For hver birdie blev smilet større og jubelbrølene fra tilskuerne højere. 

Afslutningen blev ikke helt så imponerende. De sidste fem huller kostede to bogeys, og derfor blev det til 67 slag for anden dag i træk og en delt førsteplads med J.B. Holmes i -8.

- Jeg synes, det var utroligt helt fra første hul. Og selvom det ikke virkede som et særligt stort publikum omkring tredje green, så var jubelbrølet utroligt. Da jeg holede den lange på 10. hul, var det bare utroligt. Man kan ikke lade være med at smile. Der er ingen idé i at forsøge at gemme sig fra det, sagde Lowry ifølge europatouren.

Darren Clarke lavede triplebogey på sidste hul fredag. En bogey havde garanteret ham deltagelse i weekenden. Rory McIlroy kæmpede til det sidste for at rette op på torsdagens 79'er. Han kom tæt på, men 65 slag, og en samlet score i +2, var et slag for mange til at nå videre til weekenden. Graeme McDowell klarede cuttet i +1 og er ni slag fra toppen af stillingen.

Med en fattig nordirsk præstation får Lowrys prangende spil endnu større betydning. Det er ham, tilskuerne kommer til at kaste deres kærlighed over i weekenden, og det er der ikke noget at sige til, for han er nem at holde af. 

Lowry spiller golf som fra en svunden tid. Det naturlige har fået lov at regere. Feel er mere afgørende end tekniske svingtanker, og omkring green er han en kunstner. 

Indtil videre har evnerne ført til fire sejre på europatouren, senest Abu Dhabi HSBC Championship tidligere i år, og størst WGC Bridgestone Invitational 2015. Han har også været tæt på i en major. Tilbage i 2016 gik han ind til finalerunden ved US Open fire slag i front, men en afsluttende 76'er gav Dustin Johnson titlen, mens Lowry fik del i andenpladsen.

Det er også en voksen opgave, han kommer på i weekenden. For det første skal han væbne sig med tålmodighed i førerbolden, da J.B. Holmes er berygtet for sit langsomme spil. For det andet er der en lang række forfølgere inden for tre-fire gode huller af førstepladsen. 

Englænderne Lee Westwood og Tommy Fleetwood deler tredjepladsen i -7. Ligesom den førende duo er de på jagt efter deres første major, men med sine 46 år er det ved at være sidste chance for Westwood, mens Fleetwood i en alder af 28 ligner en fremtidens mand i de største turneringer.

Justin Rose er blandt tre spillere på femtepladsen, mens favoritten Brooks Koepka og vinderen fra 2017, Jordan Spieth, har del i femtepladsen i -5.

Der kan også næres håb om at få en dansk vinder af The Open. I år har Lucas Bjerregaard slået Tiger Woods mand-mod-mand i WGC – Match Play, og han har hentet to top-25 placeringer i majors. Den 27-årige har udviklet sig til en mand til den store scene, og fra en delt 12.plads i -4 er der alle chancer for at gøre sig gældende i løbet af de afgørende 36 huller.

Dustin Johnson, Rickie Fowler, Henrik Stenson og Xander Schauffele er blandt spillerne i -3, fem slag fra toppen. Derefter følger Thorbjørn Olesen i -2. Den score rækker til en delt 25. plads. 

Der er en stor weekend i vente på Royal Portrush.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:3,559,877
 • Unique Visitor:191,915
 • Registered Users:170,285
 • Unregistered Users:31,628
 • Blocked Users:12,476
 • Published Nodes:16,603
 • Unpublished Nodes:327
 • Server IP:10.230.58.21
 • Your IP:3.237.48.165
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:8,364
  • This week:99,358
  • This month:448,235
  • This year:3,560,675