Colin Montgomerie forlader 18. green omtumlet efter en doublebogey på mesterskabets sidste hul.

Foto: Getty Images

Sidst vi var på Winged Foot: Montgomerie og Mickelson smider det hele på 72. hul

16/09 - 2020 | Mikkel Ring Christensen

US Open 2006 er en af de mest berømte majors fra dette årtusinde. Ikke så meget på grund af vinderen, men på grund af, hvem der sluttede på andenpladsen og hvordan det gik til.

De afgørende huller blev intense udover det sædvanlige - selv for en US Open, og til slut stod Phil Mickelson tilbage, knockoutet af sin egen dumhed.

- Jeg er stadig i chok over, at jeg gjorde det. Jeg kan bare ikke begribe, at jeg gjorde det… jeg er sådan en stor idiot, sagde den populære amerikaner. 

Men lad os starte lidt tidligere og se på, hvordan hovedaktørerne spillede de sidste huller.

Padraig Harrington er +4 efter 15 huller, et slag fra førstepladsen. Han slutter med tre bogeys og mistede dermed chancen for at vinde sin første major. Den kom til gengæld et år efter i The Open, og ireren gik hen og vandt tre majors i løbet af 13 måneder. Spillemakkeren Jim Furyk ved det ikke, men en par på sidste hul vil række til omspil. Han slår i greenbunker og får bolden ind til halvanden meter. Puttet for par misser hullet, og Furyk kommer i klubhuset seks over par.

Colin Montgomerie nåede aldrig først i mål i en major, og i en alder af 57 år synes det for sent. Han kan kigge tilbage på fem andenpladser. US Open 2006 er måske den, der svier mest. Af de fleste huskes det års US Open som Phil Mickelsons store nedsmeltning, men Montgomeries var måske endnu værre.

Skotten kan næsten ikke tro det, da hans putt fra over 15 meter falder i hul på 17. hul. Det var en helt usandsynlig birdie, efter han havde slået sig selv i problemer i drivet. Øjeblikke efter megaputtet laver Phil Mickelson bogey et hul længere bagude, og så ligger de to helt lige i toppen i +4.

Montgomerie finder fairway på 18. Hul og har lige over 150 meter til flaget. Han skifter jern i sidste øjeblik og slår et frygteligt slag kort og højre om green. Et svært indspil venter fra den tykke, saftige rough, og Montgomerie hakker den ind på green til et langt putt for par. Forsøget får chancen og triller to meter forbi hullet, og da returputtet også misser, bliver det ud af de blå til en doublebogey for en total i +6.

Efter Montgomeries katastrofeafslutning slår Mickelson ud på 18. hul alene i front. Han har vundet de to seneste majors - PGA Championship og The Masters - og efter tre andenpladser i US Open ser det endelig ud til, at Mickelson skal vinde sit nationale mesterskab.

Efter 14 huller var Mickelson to slag fri i toppen, men han har kæmpet med driveren hele dagen. Kun to fairways bliver det til under finalerunden, og til slut kommer det til at koste. Drivet på 18. er dybt venstre. I bolden foran har Geoff Ogilvy sneget sig ind i +5, og derfor har Mickelson brug for en par for at vinde, mens en bogey giver omspil.

Mickelson lægger ikke op - for Mickelson lægger aldrig op. Hans andetslag rammer et træ og kommer ikke ud af roughen. Tredjeslaget er ikke nemmere, og han kan kun få bolden frem i greenbunkeren. Der finder han den et begravet leje, og ikke engang Mickelsons magiske korte spil kan komme ind-og-i derfra. Det bliver til en doublebogey og endnu en andenplads til Mickelson. 

Alt det tager ikke noget fra Ogilvys sejr. Australieren, 29 år på det tidspunkt, pitcher ind-og-i for par på 16., og på 17. er han igen i problemer. Ogilvy har et chip på 10 meter for par og for at holde sig fem over par samlet. På en eller anden måde lykkes det at hole. På 18. hul skal der igen kæmpes for par, men et drilsk indspil kort af green bliver eksekveret på formen vis, og det efterfølgende to-meter putt for par viser sig at føre til sejren i +5. 

Her kan du selv se de afgørende to timer af mesterskabet.

Bliver det bare halvt så spændende denne søndag, har vi at gøre med klassiker. 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:697,565
 • Unique Visitor:79,257
 • Registered Users:157,303
 • Unregistered Users:31,179
 • Blocked Users:12,354
 • Published Nodes:14,963
 • Unpublished Nodes:254
 • Server IP:10.230.58.21
 • Your IP:52.3.228.47
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:3,348
  • This week:135,057
  • This month:473,472
  • This year:697,715