To gange under første runde havde Jordan Spieth ikke brug for at tage putteren i brug.

Foto: Getty Images

Spieth et slag fra toppen på Muirfield Village

31/05 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

To gange chippede han i, et langt eagleputt fandt vej til hullet, og kun to fairways blev misset. I The Memorial Tournament er Jordan Spieth tilbage, hvor han har brugt store dele af sæsonen – nær toppen af stillingen.

Det blev til en 66'er, -6, og det  resultat var Ryan Moore ene mand om at gøre bedre med sine 65 slag.

Spieth har ikke vundet siden The Open 2017, men han kommer nærmere at gøre en ende på den sejrstørke. Den sidste brik i puslespillet mangler dog stadig. Den 25-årige med de tre majorsejre har spillet masser af god golf i 2019 – bare ikke om søndagen. 

Når tiden nærmer sig til at trofæet bliver uddelt og vinderchecken skrevet, har Spieth ikke kunnet holde dampen oppe. Senest skete det søndag i hjemstaten Texas, hvor han vekslede en delt andenplads til ottendepladsen i løbet af en søndag i 72 slag.

I indeværende sæson har 201 spillere på PGA Touren en bedre gennemsnitsscore end Spieth, hvis man isoleret ser på finalerunder. Men så længe, han bliver ved med at give sig selv chancer, skal lykken nok vende på et tidspunkt, og efter sin 66'er trækker det op til den tredje top-10 placering i træk her to uger inden US Open begynder.

Tiger Woods er blandt spillerne på 23. pladsen i -2. Vinderen af The Masters var i par efter 15 huller på Muirfield Village, inden han kom ind-og-i for birdie fra bunkeren på syvende hul, hvorefter han slog bolden ind til cirka halvanden meter på det 150 meterlange ottende hul.

US Open skal spilles på Pebble Beach, hvor Woods i 2000 vandt med 15 slag. Phil Mickelson har aldrig vundet US Open – den sidste major, han mangler – men efter første runde af The Memorial ser formen ud til at være fin. Den snart 49-årige amerikaner ligger lige med Woods i -2 efter en dag, hvor han havde to drivere med i bag'en: Den ene til at slå bomber, den anden til at kontrollere bolden ud i banen.

- I den lange driver er skaftet lidt mere end en tomme længere. Loftet spiller en smule anderledes, og jeg svinger mere op på bolden med fire mph højere svinghastighed. Boldhastigheden stiger, og jeg slår bolden meget længere. Mit sving er anderledes end mange af de unge gutter, som har hurtige muskelfibre og er eksplosive gennem bolden. Min krop er lidt mere sløv. Jeg bruger en stor svingbue til at skabe fart. Jeg har brug for længere skafter til at skabe den samme slags fart, sagde Mickelson, som tidligere i karrieren har eksperimenteret med to drivere i The Masters.

Mens de to modne stjerner kom godt fra start i Jack Nicklaus' turnering, så ser det lidt anderledes ud for nogle af de lidt yngre spillere nær toppen af verdensranglisten. Justin Thomas spillede en fin første runde efter sin håndledsskade, der har kostet en turneringspause siden midten af april. Han er -1 og på 30. pladsen. Til gengæld skal man helt ned til 88. pladsen i +3 for at finde spillere som Rory McIlroy, Jason Day og Justin Rose.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer