Emily Pedersen var først færdig med sin første runde ud på aftenen. Hun får en tidlig start fredag.

Foto: Getty Images

Stærkt udlæg sender Emily i top-10

01/06 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Med tre klarede cuts i løbet af de seneste 10 måneder var Emily Pedersen ikke det bedste bud på Danmarks første majorvinder, men efter  de indledende 18 huller ved US Woman's Open er den 22-årige nummer 220 i verden med fremme i den sjove ende af stillingen.

Pedersen måtte gennem 36 hullers kvalifikation i Californien for at få plads i feltet på Shoal Creek Golf & Country Club, men torsdag lod hun ikke de automatisk kvalificerede verdensstjerner alene om at føre sig frem.

Vejret har været frygteligt i Alabama op til turneringsstart, og det har betydet, at spillerne kun har fået et sparsomt kendskab til den delvist oversvømmede bane. Det hindrede ikke Pedersen i at gå en flot 70'er i sin debut i majoren med den største pengepræmie i damegolf.

En tidlig bogey blev efterfulgt af fire birdies, inden dagen blev rundet af med dagens anden bogey. Runden i -2 rækker til en delt syvendeplads, og mens det er for tidligt at begynde at drømme om førstepræmien på 900.000 dollars, så har Pedersen ikke gjort noget for at spille sig ud af kampen om sejren.

Det har den anden danske deltager til gengæld. Nicole Broch Larsen formåede ikke at producere en eneste birdie, og efter 78 slag på førstedagen er Danmarks bedste kvindelige golfspiller nede som nummer 134 ud af de 156 startende.

Der er flere slag fra Broch Larsen til cutgrænsen end fra Pedersen til de førende. Den tidligere nummer ét i verden Ariya Jutanugarn kom rundt fem slag under par, og den score kunne kun Sarah Jane Smith og Jeongeun Lee6 matche. Trioen har to slag ned til de nærmeste forfølgere, som tæller Michelle Wie og Danielle Kang.

Tre slag fra de førende deler Pedersen syvendepladsen med blandt andre Inbee Park og svenske Madelene Sagström.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer