Henrik Stenson blev kun noteret for 20 putts på sin første runde i 64 slag ved Arnold Palmer Invitational.

Foto: Getty Images

Stenson alene i front

16/03 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Med cirka halvdelen af kvalifikationen til Ryder Cup tilbagelagt er Henrik Stenson blot nummer 18 på European points list, hvorfra de fire bedste kvalificerer sig. Han er kun en enkelt plads bedre stillet på World Points List, men den har han en mulighed for at påvirke denne uge i Arnold Palmer Invitational.

Meget skal gå galt før kaptajn Bjørn vil forbigå den 41-årige svensker, når det kommer til fordelingen af de fire ”wild cards”,  men direkte kvalifikation er altid at foretrække.

Kun brudt af en bogey på Bay Hills hul 14 lavede Stenson en serie af birdies fra hul ni til 16. Samlet blev det til ni i løbet af dagen, og med en total i -8 fører han feltet an. Der er et slag ned til Aaron Wise og Talor Gooch på andenpladsen.

For en uge siden spillede Stenson de første runder med Tiger Woods. Mens Stenson blev sendt hjem fredag, sluttede Woods på en fornem andenplads. En lille uge senere er det Stenson, som har overtaget. 

Woods spillede fra morgenstunden, hvor betingelserne var en smule mere krævende, da bolden blev bremset af den usædvanligt kolde luft i Orlando. Det til trods kom Woods rundt i -4, hvilket ved dagens afslutning svarer til en delt syvendeplads.

Torsdagens runde var kun nummer 15 siden det officielle comeback til PGA Touren, og det er gået langt bedre end de fleste kunne have drømt om. Tidligere var sejren det enest der talte for Tiger, når han mødte op til en turnering, men det har ændret sig en smule efter den fjerde rygoperation.

- Jeg kæmpede med helbredet i en årrække, og det var meget svært at leve. Nu er jeg ude på den anden side, og jeg er bare meget taknemmelig over at være her, sagde han til Sky Sports.

Selvom perspektivet ikke længere er alt-eller-intet, så tenderer spillet i retning mod den første sejr i fire et halvt år. 

- Jeg begynder at få fornemmelsen for at spille turneringsrunder igen, og det tog tid. Det tog tid og tålmodighed og krævede turneringsrunder. Nu scorer jeg, Jeg er derude, og jeg slår slagene og scorer. Jeg ved, hvor jeg skal misse bolden, jeg behøver ikke tænke så meget, men i stedet bare gå ud og eksekvere, sagde Woods.

Det er dårligt nyt for konkurrenterne, og derfor skal spillere som Rickie Fowler og Jimmy Walker være glade for, at de har et enkelt slag ned til den 14-dobbelte majorvinder efter de første 18 huller.

Rory McIlroy, Tommy Fleetwood, Justin Rose og Tigers nyudnævnte konkurrent til Presidents Cup, Ernie Els, er alle tre under par på 13. pladsen.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer