Rekorden glippede for Brandon Stone, men det blev til en sejr på fire slag og et spring frem til 14. pladsen på Race to Dubai.

Foto: Getty Images

Stone vinder med tangering af rekord

15/07 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Aldrig har en spiller gået en officiel runde i 59 slag på europatouren, men søndag kom 25-årige Brandon Stone uhyggeligt tæt på. 

Sydafrikaneren gik ind til finalerunden ved Aberdeen Standard Investments Scottish Open på den knastørre Gullane Golf Club i -10 med 10 spillere foran sig og tre slag til toppen.

I et felt stuvet tæt sammen på leaderboardet var der mulighed for at sætte et angreb ind bagfra, og det må man sige, Stone gjorde.

Han gik de første ni huller fire under par, og på bagni udviklede runden sig fra god til exceptionel. Der kom birdies på hul 10 og 12, men det afgørende ryk blev først indledt på hul 14. birdie-birdie-eagle sendte Stone til -10 for runden og uden for konkurrenternes rækkevidde.

Den gav ham også mulighed for at bryde den magiske grænse på par-70 banen, og det var lige før, det lykkedes. En enkelt birdie mere ville sikre den historiske bedrift, og Stone gav sig selv en gylden mulighed på turneringens 72. hul, da han slog bolden til lidt over to meter for birdie.

Puttet missede, og selvom karrierens anden sejr på europatouren, en million euro og en billet næste uges Open Championship allerede var så godt som sikret, stod skuffelsen malet i ansigtet på manden, der har vundet to europatour-titler i sit hjemland.

- Det er utroligt. Hvis jeg skal være helt ærlig, havde jeg ingen idé om, hvad min score var, indtil jeg gik op på 18. green.

- Det var en af den slags dage, hvor alt gik godt. Jeg slog bolden fantastisk, holede nogle skønne putts, og selvfølgelig er det en smule skuffende at gå 60 efter at have misset fra otte fod, men jeg vil ikke brokke mig, sagde vinderen til europatouren.

Inden denne uge vendte op og ned på tingene, var Stones sæson ikke noget at råbe hurra for. Han havde spillet 16 turneringer på europatouren, misset ni cuts og havde en 22. plads som sin bedste placering.

Han vandt med fire slag ned til Eddie Pepperell, som fik den anden af de tre billetter til The Open. Den tredje gik til Jens Dantorp. Svenskeren, som førte ved dagens start, delte tredjepladsen med Luke List, allerede kvalificeret, og Trevor Immelman. 

I den slags tilfælde går pladsen til den bedst rangerede spiller på verdensranglisten, og i det regnskab stod den tidligere vinder af The Masters ikke en chance. Immelman har været stort set usynlig i årevis og er blot nummer 1380 i verden, mere end 1000 placeringer bag Dantorp.

De tidligere vindere Rickie Fowler og Justin Rose fik aldrig gang i spillet på finaledagen og sluttede henholdsvis nummer seks og ni. Det til trods ligner de mænd i stand til at kæmpe med om the Claret Jug næste uge på Carnoustie.

Der skal Søren Kjeldsen ikke til, men han kan begynde sin turneringspause med positive tanker. Søndag kunne han nøjes med 66 slag, og det gav et spring frem til 42. pladsen i -7.

Link til resultatet

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer