Minkyu Kim vandt førstepræmien på 29.600 euro.

Foto: Getty Images

Sydkoreaner skriver historie på challengetouren

27/05 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

17 år og 64 dage efter sin fødsel kunne Minkyu Kim løfte sit første trofæ på challengetouren. Det slår den tidligere aldersrekord sat af Dominic Foss med over 100 dage, og det var ikke hvilken som helst sejr.

Man kan vinde ved at snuble først over målstregen, og man kan vinde ved at levere en magtdemonstration. Kims var et skoleeksempel på det sidste. Trods kraftfulde angreb fra utallige forfølgere – nummer to til seks i slutstillingen gik alle finalerunder i 60'erne – men ingen kunne sidde med, da den unge sydkoreaner satte spurten ind.

Kim havde to slags forspring ved dagens start, men det blev tæt, da han lavede doublebogey på sjette jul og kom to over par for runden. I stedet for at begynde at tvivle på egne evner rettede han ryggen og leverede et knusende angreb på banen. I løbet af de næste 10 huller blev det kun til to pars, resten var birdies. 

Dermed nåede han til -6 for runden og 20 under par for de 72 huller på Golf & Spa Kunetická Hora og vandt D+D Real Czech Challenge med tre slag ned til Sebastian Söderberg.

- Jeg er virkelig glad. Det er en drøm. Jeg var virkelig nervøs før runden i morges, og også på de første huller, men så lavede jeg doublebogey på hul seks og sigtede bare efter en top-3 placering.

- Det var skørt på bagni. Min driver var rigtig god, jeg slog gode jernslag, og min putter virkede også rigtig godt. Det var bare sindssygt, sagde vinderen til challengetouren.

I skyggen af den imponerende teenager leverede Joachim B. Hansen et nyt topresultat til en hastigt voksende samling. Han fik ikke fyret op under alle kedlerne søndag, men en 70'er resulterede i en aldeles acceptabel delt syvendeplads i -13. Det får han mere end 5000 euro for, og dermed holder han fast i sin andenplads på Road to Ras Al Khaimah.

Det er femte turnering i træk, Hansen henter point til verdensranglisten, hvor han denne uge er nummer 219. I det tidsrum er han ikke sluttet værre end nummer 12, og det var i sidste uges eksperimenterende europatour-turnering.

Martin Ovesen skulle bruge 74 slag på finalerunden, og med dem faldt han ned til nummer 62 i par samlet.

Link til resultatet

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer