Kevin Chappell har ikke mistet evnerne i løbet af sin lange skadespause.

Foto: Getty Images

Tangering af vild rekord på PGA Touren

14/09 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Tidligt fredag morgen lignede Kevin Chappell en hvilken som helst anden familiefar med søvnunderskud, da han forsøgte at følge med sin lille datter på opdagelse omkring på The Greenbrier Resort. Senere på dagen ophørte normaliteten, og det ekstraordinære tog over, da den 33-årige amerikaner gik på banen til anden runde af A Military Tribute at The Greenbrier.

Torsdag åbnede Chappell turneringen med en runde i 71 slag og lå tre slag på den forkerte side af cutgrænsen. Han går ind til weekenden på femtepladsen, tre slag fra de førende.

På Old White TPC noterede Chappell en par på 10. hul, dagens første, og derfra skiftede han op i et historisk højt gear. Den ene birdie tog den anden, og på første hul tangerede han Mark Calcavecchias PGA Tour-rekord på ni birdies i træk.

To mere fulgte senere på  runden, og det betød, at han sluttede sig til den eksklusive klub på nu 10 spillere, som har gået runder i 50'erne på PGA Touren.

Bedriften bliver kun mere imponerende af, at Chappell spiller sin første turnering på PGA Touren i 10 måneder, da han i efteråret 2018 blev opereret i ryggen.

- Jeg er ekstremt taknemmelig. Jeg kunne ikke føle mig mere heldig over at være her lige nu. For 10 måneder siden lå jeg på sofaen uden at kunne rejse mig. Så mange mennesker har ofret sig for at få mig hertil, specielt min familie. Mange mennesker troede på mig og gjorde en masse hårdt arbejde. At gå ud og skyde 59 i min første start tilbage på PGA Touren for at bringe mig i spil til sejren – lige nu kunne jeg bare ikke være mere stolt af mig selv, sagde Chappell i presserummet efter den sublime runde.

Helt i toppen af stillingen fik Robby Shelton selskab af Joaquin Niemann og Scottie Scheffler, som alle er 13 under par.

Cuttet endte med at falde i -4. Det er, hvor man finder Sebastian Cappelen efter de indledende to runder. Feltets eneste dansker er på 48. pladsen. Den deler han med blandt andre Bubba Watson og Viktor Hovland, men det Jonathan Byrd, vinder af fem turneringer på PGA Touren, som Cappelen skal spille med lørdag klokken 15.25 dansk tid.

Link til stillingen 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer