50-årige Darren Clarke slår det første slag i den 148. udgave af The Open.

Foto: Getty Images

Teetiderne er ude: Darren Clarke slår det første slag i The Open

15/07 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

For første gang siden 1951 – og for kun anden gang nogensinde - er Royal Portrush vært for The Open Championship. Den historiske begivenhed markeres ved, at Nordirlands egen Darren Clarke slår det første teeslag klokken 07.35 dansk tid. Vinderen af The Open 2011 går ud i første bold sammen med årets Amateur Champion, ireren James Sugrue, og Charley Hoffman fra USA.

Til den 148. udgave af The Open er der produceret en startliste, som kan få mundvandet til at løbe. Mellem Darren Clarkes teeslag og den sidste bold klokken 17.16 er der en lang række appetitvækkende bolde. Her er de 10 mest interessante.

10.14 Henrik Stenson, Graeme McDowell, Xander Schauffele
Stenson vandt The Open for tre år siden i en rekordlav score og har vist positive takter i tiden op til årets sidste major. Opmærksomheden i bolden kommer dog primært til at rettes mod hjemmebanespilleren Graeme McDowell. Det var nordirerens helt store mål for 2019 at kvalificere sig til netop denne udgave af The Open, og det lykkedes med en ottendeplads for nyligt i Canada. McDowell har misset cuttet i sine to seneste turneringer, men det skulle ikke overraske, om han præsterer noget stort foran venner og familie. 

10.58 Francesco Molinari, Bryson DeChambeau, Adam Scott
Molinari er forsvarende mester i The Open og har gennem de seneste par år udviklet sig til en af verdens bedste spillere. Det samme kan siges om DeChambeau, omend han endnu ikke har fået spillet til at klikke i majors. En 15. plads i US Open 2016 er amerikanerens bedste resultat fra 13 majordeltagelser. Adam Scott smed sejren i The Open 2012 med fire afsluttende bogeys i træk for at tabe med et slag til Ernie Els. Det var det første af fire top-10 resultater i træk, Scott leverede i verdens ældste golfturnering.

11.09 Rory McIlroy, Gary Woodland, Paul Casey
Det er næsten ikke til at tro, men der er gået fem år, siden Rory McIlroy vandt sin seneste af fire majors. Siden er han 10 gange sluttet i top-10, men i mange af de tilfælde har han ikke været et emne til sejren og i stedet sneget sig op gennem stillingen på sidstedagen. The Open for et år siden var en undtagelse, men med en wedge i hånden på sidste hul og med brug for en birdie for at lægge pres på Molinari, slog den nu 30-årige fra Hollywood et løst slag og måtte nøjes med andenpladsen. Han har vundet to turneringer i 2019, og måske er det opbakning fra hjemmepublikummet, der skal til, før han igen kan spille op til sit kæmpemæssige potentiale på den største scene. Han spiller med US Open-vinderen, Woodland, og Casey, som ikke er sluttet i top-10 i en major siden Masters 2017.


13.53 Thorbjørn Olesen, Justin Thomas, Tommy Fleetwood
Første dansker på banen bliver Olesen i en ren Ryder Cup-bold. Han kommer ud med holdkammeraten Fleetwood og en af de slagne amerikanere. Thomas er den eneste af de tre, som har vundet en major, og han er den eneste, som har været nummer et i verden. Efter længere tids problemer med et håndled viste den 26-årige gode takter i Scottish Open. Han har endnu ikke mestret The Open. I tre forsøg er Thomas ikke sluttet bedre end nummer 53. Olesen er ene om at have hentet en top-10 placering, men det er efterhånden syv år siden.

14.04 Brooks Koepka, Louis Oosthuizen, Shubhankar Sharma
Fire majorsejre i løbet af to år og en måned. I løbet af de seneste fire majors er Brooks Koepka ikke sluttet dårligere end nummer to. The Open er - relativt set – den 29-åriges akilleshæl, og selv på linksbanerne har han leveret to top-10 resultater. Det er fuldstændig ligegyldigt, hvordan Koepka har spillet i PGA Tour-turneringer i tiden op til The Open: Han er det bedste bud på en vinder. Louis Oosthuizen er tidligere vinder af The Open og var igen i omspil i 2015. Han kommer fra en syvendeplads i US Open og har det med at præstere, når det kommer til golfens fire største mesterskaber.

14.26 Jordan Spieth, Danny Willett, Marc Leishman
Denne uge markerer to år siden Jordan Spieths seneste sejr i en golfturnering. ”The Golden Child” er falmet noget, men selv langt fra sit bedste er Spieth farlig i majors. Han har tre af dem, og ved PGA Championship på Bethpage Black var han ikke frygtelig langt fra at føje en fjerde til samlingen. Det blev til en tredjeplads uden for New York, og Portrush burde ligge en hel del bedre til den 25-åriges spillestil. Han er i bold med Leishman, som tidligere har været i omspil om The Open, og Willett, manden der udnyttede Speiths kollaps på 12. hul i The Masters 2016.

15.48 Lucas Bjerregaard, Justin Rose, Tony Finau
Første gang, Bjerregaard stiftede bekendtskab med Rose, var i Hong Kong Open sent i 2015. Frederikshavneren pressede den tidligere US Open-vinder og senere olympiske guldvinder til det sidste. Det vidnede om, hvad der skulle komme fra Bjerregaard, men det tog noget tid, før han for alvor slog igennem. I de seneste to år har han vundet to gange på europatouren og leveret flotte resultater i både majors og World Golf Championships. Til gengæld er den gode form aftaget på det seneste. Bjerregaard har misset fem cuts i træk, og med få uger igen inden slutspillet, har han endnu ikke sikret sig sit PGA Tour-kort til næste sæson. Rose blev nummer tre i US Open i juni. For et år siden sluttede verdens nummer fire på en delt andenplads i The Open. Finau har deltaget i The Open tre gange, en 27. plads er hans værste resultat, og for et år siden blev den langtslående amerikaner nummer ni.

15.59 Dustin Johnson, Jason Day, Keegan Bradley
Det er svært at begribe, Johnson kun har vundet en eneste major. Han har alle redskaberne, og han har været med fremme et hav af gange. Alene i år er han blevet nummer to i både The Masters og PGA Championship. Han har også en andenplads fra The Open 2011, hvor kun et 3-jern out of bounds sent på finalerunden stod mellem ham og The Claret Jug. Gennem karrieren har Day spillet sig til 15 top-10 placeringer i majors, men den eneste af dem, der er blevet hentet i The Open, er en fjerdeplads fra 2015. Keegan Bradley vandt PGA Championship 2011 i sin første major nogensinde. Siden er han kun sluttet i top-10 to gange yderligere i majors.

16.10 Tiger Woods, Patrick Reed, Matt Wallace
Det er et par store egoer, Englands Wallace er kommet i bold med, men den syvendebedste europæer på verdensranglisten har selv en ukuelig tro på egne evner. Det vidner en 12. plads og en tredjeplads i de to seneste majors om, foruden fire sejre på europatouren siden 2017. En femteplads for få uger siden var Reeds første top-10 placering i 2019. Det er ikke til at vide, hvad Captain America møder op med. Det samme gælder Woods. Få kan følge med Tiger, når det gælder om at plotte sig rundt på en golfbane som Royal Portrush; få kan følge ham, når jernslag er den vigtigste ingrediens. For et år siden var Woods med i kampen om sejren i The Open til det sidste, men han har ikke spillet golf siden US Open. Kan den 43-årige virkelig vinde major nummer 16?

16.21 Jon Rahm, Matt Kuchar, Patrick Cantlay 
Rahm vandt Irish Open for anden gang for halvanden uge siden. Forberedelserne til en major på den irske ø kan ikke blive meget bedre end det. Kuchar blev nummer to i The Open for to år siden og spillede fornuftigt i sidste uges opvarmning i Skotland. Cantlay er nummer 10 i verden, men det er kun anden gang, han deltager i verdens ældste major. I 2018 sluttede han på 12. pladsen. Tidligere i år sluttede han både i top-10 i The Masters og PGA Championship.

Se hele startlisten her

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:3,723,897
 • Unique Visitor:195,764
 • Registered Users:171,151
 • Unregistered Users:31,737
 • Blocked Users:12,482
 • Published Nodes:16,654
 • Unpublished Nodes:331
 • Server IP:10.230.58.22
 • Your IP:3.236.98.69
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:1,169
  • This week:11,927
  • This month:154,546
  • This year:3,724,763