Justin Thomas fik 1.665.000 dollars for sejren i BMW Championship. Der er endnu større beløb på spil i Tour Championship.

Foto: Getty Images

Thomas kontrollerede nerverne og vandt BMW Championship

19/08 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Et forspring på seks slag nåede at skrumpe til to, og selvom Justin Thomas både var fyldt med nerver og langt fra havde sit bedste spil med på banen søndag, kørte han sejren i BMW Championship hjem, hans første titel i et år og 10. sejr i karrieren på PGA Touren.

- Jeg var virkelig nervøs på vej ind til i dag. Det var et stykke tid siden, jeg havde vundet. Jeg ved, det er virkelig svært at vinde golfturneringer og jeg er glad for, at jeg var i stand til det, sagde Thomas.

Den 26-årige amerikaner rundede ugen af med en en runde i 68 slag på Medinah Country Club, men han var blot i par efter de første 10 huller. 

- At gå fire under med det spil, jeg viste, synes jeg er meget imponerende. Jeg spillede frygteligt i løbet af 10 huller. Der var meget få slag, jeg slog præcis som jeg ville, og det er hårdt, når man prøver at vinde en turnering.

Fire birdies på de sidste otte huller førte til en total i -25 for ugen, og selvom Patrick Cantlay spillede en flot søndag i 65 slag, rakte det blot til andenpladsen i -22. Med sin anden 63'er denne uge spillede Hideki Matsuyama sig frem til tredjepladsen i -20.

Med sejren rykker Thomas fra nummer 10 til femtepladsen på verdensranglisten, og i FedEx Cuppen rykker han helt til tops fra 15. pladsen.

Det betyder, at han går ind til Tour Championship med et forspring på mellem to og 10 slag til de øvrige 29 deltagere på East Lake – allerede inden turneringen er gået i gang. Sådan er den seneste version af slutspillet skruet sammen, og det giver Thomas ekstra hjælp i kampen for at vinde FedEx Cup for anden gang i karrieren og løbe med de 15 millioner bonusdollars.

- Jeg kan sige med 1000 procent sikkerhed, at jeg aldrig er gået i seng med en føring om onsdagen, men jeg er bestemt begejstret over det, og jeg vil bare forsøge at vinde turneringen som hvis alle startede fra samme udgangspunkt, sagde Thomas.

Kun Tiger Woods har vundet FedEx Cup mere end én gang, men den bedrift har Thomas chancen for at gøre ham efter. Han behøver ikke bekymre sig om Woods, som sluttede sæsonen med en 37. plads i BMW Championship og 42. pladsen i FedEx Cuppen.

Ligesom vinderen af The Masters går Phil Mickelson, Jordan Spieth, Francesco Molinari og Jason Day glip af Tour Championship på East Lake.

Top fem inden sæsonfinalen er: 1. Thomas, 2. Cantlay, 3. Brooks Koepka, 4. Patrick Reed, 5. Rory McIlroy.

Link til resultatet 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer