Thorbjørn har fundet formen på det helt rigtige tidspunkt.

Foto: Getty Images

Thorbjørn på toppen

03/07 - 2017 | Claes Meldal

Power Rankings: Thorbjørn Olesen fik Le Golf National til at se let ud i søndagens finalerunde – og Nanna Koerstz Madsen kan bare ikke holde sig fra topplaceringerne i USA.

Her får du ugens Power Rankings på Golf.dk, hvor vi tager pulsen på de hotteste danske golfspillere lige nu. Som sædvanlig vælger Golf.dk de fem skarpeste på et 100 procent subjektivt grundlag. Smid en kommentar, hvis din danske favoritspiller spiller drømmegolf og simpelthen skal med på listen næste gang.

1. Thorbjørn Olesen
Sidste uge: 5
Seneste resultat: Nr. 3 i HNA Open de France (European Tour)
Thorbjørn Olesen ser ud til at have ramt topformen på det bedst mulige tidspunkt. Der er masser af vigtige opgaver i den kommende tid, ikke mindst British Open om et par uger, og Thorbjørn kan gå ind til de turneringer med masser af selvtillid. Tredjepladsen i HNA Open de France kom i hus takket være en forrygende finalerunde i 65 slag, der sendte ham fra en anonym 20. plads og helt op på podiet.

2. Nanna Koerstz Madsen
Sidste uge: 4
Seneste resultat: Nr. 5 i Tullymore Classic (Symetra Tour)
Der skal diskvalifikationer til for at holde Nanna Koerstz Madsen ude af toppen på Symetra Tour i øjeblikket. I Tullymore Classic gjorde hun det igen, da hun besatte femtepladsen. En overgang var hun ellers oppe at snuse til førstepladsen efter en forrygende start med fire birdies på fem huller, men derefter gik hun en smule i stå og måtte se sig distanceret af et par kolleger. Hun fastholder naturligvis førstepladsen på pengelisten.

3. Joachim B. Hansen
Sidste uge: Ny
Seneste resultat: Nr. 5 i Scottish Hydro Challenge (Challenge Tour)
Joachim B. Hansen er for alvor ved at spille sig ind i varmen på Challenge Touren. Hillerød-spilleren havde problemer med at finde melodien i starten af sæsonen, hvor det blev til tre missede cuts i træk, men i de sidste to turneringer har han spillet stabilt. Udbyttet blev en 22. plads i forrige uge og en 5. plads i denne uge. Men der er behov for flere topresultater, hvis han skal op i nærheden af de pladser, der giver adgang til European Tour i næste sæson.

4. Emily Pedersen
Sidste uge: Ny
Seneste resultat: Nr. 36 i KPMG Women’s PGA Championship (LPGA Tour)
Emily Pedersen havde spillet sig i position til at jagte et superresultat i weekendens major i Illinois, men finalerunden udviklede sig ikke som håbet for den danske stjerne. Fem bogeys på de første 14 huller kastede grus i maskineriet, men slutfacit blev stadig en hæderlig 36. plads i det skrappe selskab – og Emilys form er overordnet set rigtig stærk.

5. Lasse Jensen
Sidste uge: Ny
Seneste resultat: Nr. 32 i HNA Open de France (European Tour)
Lasse Jensen leverede en fin præstation i HNA Open de France, men efter førstedagens 73’er var der ikke meget, der tydede på, at han ville klare cuttet til weekenden. Jensen fik dog skuden på ret køl med en pæn runde i 69 slag og kom sikkert med i finalerunderne. Her fortsatte han sit stabile spil, hvilket rakte til en absolut godkendt 32. plads i kamp med mange af verdens bedste.

Boblere
Martin Ovesen (nr. 18 i Scottish Hydro Challenge (Challenge Tour)
Puk Lyng Thomsen (nr. 1 i Vagliano Trophy (amatør))

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer