Tiger Woods er yderst begejstret for Royal Portrush, hvor han torsdag tager hul på sin 21. udgave af The Open.

Foto: Getty Images

Tiger begrunder sin hullede spilleplan

16/07 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Der er gået lidt over tre måneder, siden Tiger Woods vandt den seneste af 15 majors. Det er 13 år og otte forsøg siden, han vandt sin seneste af tre Open Championship. I tiden, siden han triumferede på Royal Liverpool, har hans bedste chance for at løfte The Claret Jug nok været sidste år, hvor han for en kort stund førte halvvejs gennem finalerunden. 

Det sluttede med en delt sjetteplads, tre slag fra vinderen Francesco Molinari, men resultatet gav håb om, at den 43-årige ikke har vundet golfspillets ældste turnering for sidste gang. For 10 år siden var Tom Watson i omspil om The Open som 59-årig, og den konventionelle antagelse om, at den eneste europæiske major er den bedste chance for feltets ældre deltagere til at vinde en major, er også en, Woods deler.

- Den giver spillere, som ikke flyver bolden ret langt, en chance for at trille bolden godt derudaf, og derudover er der en kunst at mestre, når det kommer til linksgolf. Det er ikke bare at sige; ok, jeg har 152 yards og så automatisk hive 9-jernet frem og slå den 152. Her kan 152 være en lille pitching wedge, man får til at hoppe fremad. Det kan være et chip med et 6-jern. Det kan være mange forskellige ting, sagde han på sit pressemøde tirsdag. 

Udover den generelle glæde ved linksgolf er Woods en stor tilhænger af Royal Portrush efter at have set banen an de seneste par dage.

- Det er utroligt, at The Open ikke har været her i så lang tid. Jeg ved, at R&A har det med at tage frem og tilbage mellem Skotland og England, men det her er bare sådan en vidunderlig golfbane. Man kan spille den på så mange forskellige måder, det afhænger af vinden. Med nogle af bunkerne undrer man sig over, hvorfor fanden de er der, og så skifter vinden, og lige pludselig, ja, så er de i spil. 

- Forskellen på dette layout og de fleste af de øvrige Open-baner er, at bolden ofte synes at blive afvist omkring greens. Man kommer til at have mange chips lang jorden, gennem luften eller langsomme putts op ad bakke til greens. Men det er en utrolig golfbane, sagde han om Portrush, der er vært for første gang siden 1951.

Krævende indspil burde passe Woods godt. I hvert fald fremhævede verdens femtebedste golfspiller den del af spillet under pressemødet. 

- Mit spil er ikke helt der, hvor jeg gerne vil have det. Mit korte spil er helt, som det skal være, men jeg har stadig brug for at kontrollere boldkurverne en smule bedre, end jeg gør lige nu, specielt med de skiftende vinde, vi kommer til at have. Jeg bliver nødt til at kunne fade bolden, slå en draw, slå forskellige højder og bevæge bolden på alle mulige måder. I dag havde jeg et godt træningspas på rangen, og jeg har brug for et mere i morgen, og forhåbentlig er det nok til at blive klar.

Med 15 majorsejre i løbet af de seneste 22 år vil det være uklogt at betvivle Tigerens strategi, når det kommer til at finde en måde at toppe på det rigtige tidspunkt, men efter PGA Championship i år er flyttet til maj, har han kun spillet sporadisk konkurrencegolf – for nogen iagtagere alarmerende lidt.

Siden triumfen i The Masters har Woods kun spillet én turnering, som ikke var en major. Han har ikke haft et tællende scorekort i hånden siden en 21. plads i US Open for en måned siden. Det er dog ikke skader eller træthed, der har afholdt Woods fra at spille med på PGA Touren. Det er for at undgå de ting, han har holdt sig væk. Hvordan det kommer til at påvirke spillet, er han stadig ikke selv helt sikker på.

- I år har jeg gjort en bevidst indsats for at skære ned og ikke spille for meget. Jeg vil gerne spille herude så længe som muligt, og i må forstå, at hvis jeg spiller meget, kommer jeg ikke til at holde ret længe. Så jeg prøver at finde ud af, hvor meget jeg kan spille, hvor meget jeg kan forberede mig derhjemme for at blive klar. Og det er den vanskelige del – at finde ud af, hvor meget turneringsgolf, jeg har brug for, for at få den nødvendige feel, og også forstå, hvor min krop er.

Vi får de første indikationer af, om Woods har ramt plet med sin optakt torsdag fra klokken 16.10 dansk tid. Han spiller med Matt Wallace og Patrick Reed.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:3,560,710
 • Unique Visitor:191,959
 • Registered Users:170,291
 • Unregistered Users:31,628
 • Blocked Users:12,476
 • Published Nodes:16,603
 • Unpublished Nodes:328
 • Server IP:10.230.58.22
 • Your IP:3.237.48.165
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:9,197
  • This week:100,191
  • This month:449,068
  • This year:3,561,508