Tiger Woods er sluttet i top-20 i hver af sine seneste seks turneringer. Han får dog ikke mulighed for at bygge videre på den flotte stime på en af yndlingsbanerne, Bay Hill.

Foto: Getty Images

Tiger trækker sig med rygskade

05/03 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Efter planen skulle Tiger Woods denne uge have spillet med i Arnold Palmer Invitational på Bay Hill Club, men det bliver ikke til en niende sejr på banen i Orlanda for den 14-dobbelte majorvinder. I hvert fald ikke i år.

Mandag aften meddelte Tigers officielle Twitterkonto, at den 43-årige er blevet tvunget til at melde afbud, og årsagen er bekymrende nær det område, der var en stopklods for karrieren i årevis.

- På grund af en forstrækning i nakken, som jeg har døjet med i et par uger, er jeg desværre tvunget til at trække mig fra API. Jeg har modtaget behandling, men det har ikke hjulpet nok til, at jeg kan spille. Min nedre ryg har det fint, og jeg er ikke bekymret for langtidsudsigterne. Jeg håber, jeg kan være klar til The Players, stod der blandt andet.

Beskeden prøver at bagetellisere problemet, og måske er det netop det – en bagatel. Måske er det bare et hold i nakken, måske er det bare den aldrende krop, der kalder på en pause.

Men det kan ikke udelukkes, det er mere alvorligt end som så. Woods har ikke ligefrem været åben omkring sine fysiske problemer tidligere i karrieren. Det seneste eksempel er kun et par år gammelt. Da han vendte tilbage efter sin tredje rygoperation i 2017, nåede han to runder i San Diego og haltede sig gennem én runde i Dubai, før han trak sig og fløj hjem til Florida.

Det var en rygspasme, fik vi at vide, og ingenting at bekymre sig om. Vi så ikke mere til Tiger den sæson, og i mellemtiden fik han foretaget et indgreb for fjerde gang, denne gang en svejsning af to led i rygsøjlen.

Tigers ord alene er altså ikke meget værd, men The Players spilles i næste uge. Deltager han, og kan han gå og svinge uden problemer, kan skaden arkiveres - blandt de talrige fysiske problemer karrieren har budt på - i småtingsafdelingen. Indtil da er der grund til at holde beredskabsniveauet hævet til gult.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer