Tiger Woods vandt FedEx Cuppen i 2007 og 2009. Han går ind til Tour Championship som nummer 20 med en teoretisk chance for sin tredje samlede sejr.

Foto: Getty Images

Tiger Woods er sulten efter en sejr

20/09 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

I Tour Championship kommer de 30 spillere ind med en given portion FedEx Cup-point, alt afhængig af deres placering i det samlede regnskab. Som nummer ét har Bryson DeChambeau flest, mens Patton Kizzire på 30. pladsen har færrest. 

Det er et kompliceret regnestykke, og fra næste år ændres der på formatet, så lad os bare holde os til at sige, at alle 30 spillere har en matematisk chance at ende som vinder af FedEx Cuppen og de 10 millioner bonusdollars. Udover DeChambeau behøver Justin Rose, Tony Finau, Dustin Johnson og Justin Thomas ikke at bekymre sig om, hvordan de øvrige resultater flasker sig: Hvis en af dem vinder på East Lake, vinder de også den samlede FedEx Cup.

Tiger Woods har allerede vundet FedEx Cuppen to gange, og han er tilbage på banen i Atlanta for første gang siden 2013. Det havde kun de færreste kunnet forestille sig ved årets start, hvor Woods indledte sit comeback efter sin fjerde rygoperation. Det var et tidspunkt, hvor de mest friske erindringer om Tigers spil var yips omkring green og runder i 80'erne. 

Den slags ting har der ikke været de mindste spor af i løbet af 2018. I stedet har Woods kæmpet med om to majortitler, spillet sig frem til nummer 21 i verden og gjorde sig til et af historiens mest åbenlyse ”captain's picks” til Ryder Cup. Han har genetableret sig i verdenseliten og nået de fleste af sine mål for sæsonen, men Tigeren står i stampe på 79 PGA Tour-sejre, en total der ikke har ændret sig i mere end fem år.

Det håber han på at gøre noget ved i Tour Championship.

- Jeg synes, sæsonen har været fantastisk. Efter hvad jeg har været igennem, vidste jeg ikke, hvor mange turneringer, jeg kunne spille med i, og lige pludselig er jeg her ved Tour Championship

- Jeg er begejstret over at være tilbage. Jeg har ikke spillet denne turnering i en del år, og det er stort at have nået et af de mål, jeg havde ved årets start- at kvalificere mig her til East Lake og være en af de 30 bedste spillere. Det har jeg opfyldt. Nu vil jeg have en sejr og så tage videre til Ryder Cup.

- Jeg er tæt på at vinde turneringer igen, tæt på at få alle brikkerne til at passe sammen Jeg har både ændret nogle tekniske ting og mit udstyr, og jeg er tæt på – jeg har været tæt på i et par turneringer sidst på sommeren, og det handler bare om at få det hele til at gå op i en højere enhed på det rigtige tidspunkt, sagde Woods på sit pressemøde forud for turneringen.

Han er ikke den eneste, som håber på at kunne tage til Paris med en frist sejr i bagagen. Bortset fra Jordan Spieth er hele det amerikanske Ryder Cup-hold til start på East Lake. Fra Thomas Bjørns europæiske hold spiller Tommy Fleetwood, Paul Casey, John Rahm, Rory McIlroy, Francesco Molinari og Justin Rose med.

Første bold går på banen klokken 17.40 dansk tid. Woods får selskab af Fleetwood klokken 18.30, mens bolden med DeChambeau og Rose indleder det sidste led i FedEx Cuppen klokken 20.00.

Link til stillingen 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer