Tiger Woods er nummer 21 på verdensranglisten. Vinder han, kan han rykke helt frem til 13. pladsen.

Foto: Getty Images

Tiger Woods nærmer sig første sejr i fem år

23/09 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Tiger Woods ser ud til at have gemt det bedste til sidst i 2018, men det var lige modsat på tredje runde af Tour Championship. Woods lagde benhårdt ud på East Lake i Atlanta med seks birdies i løbet af de første syv huller. 

Indtil hul syv var der ikke andet end rolige, rytmiske sving, fairways og greens, og selv da hans teeslag endte i en fairway bunker, slog han sit andetslag ind til en meter og sænkede puttet.

Efter den flyvende start var Woods kun fem birdies fra en 59'er på par 70 banen, men han kom aldrig i nærheden af det stykke historie. Dagens første bogey kom på det lange par tre hul 9., og de sidste ni huller blev tilbagelagt i par.

En runde i 65 var resultatet, og det var dagens bedste score. Det var også nok til at sende Woods til -12 samlet og tre slag fri af de nærmeste forfølgere.

Woods har ikke vundet en turnering siden sommeren 2013, og det bliver ingen simpel sag at få fingre i trofæet ved Tour Championship. Efter sig har han verdens nummer ét, Justin Rose (68) og Rory McIlroy (66) på andenpladsen. 

Det ligner en afgørelse mellem de tre, for spillerne på fjerdepladsen er hele seks slag fra toppen. Woods har været alene på førstepladsen 44 gange efter tre runder i sin karriere på PGA Touren. 42 gange er han endt med at vinde, så det er en situation, han tidligere har fundet sig overordentligt komfortabel i. Woods satser på, at årets seks top-6 placeringer har forberedt ham på at veksle endnu en føring til sejr.

- Jeg følte mig meget komfortabel, da jeg spillede mig med i kampen om sejren i Tampa, selvom det var meget tidligt på året. Og derfor følte jeg mig komfortabel på Bay Hill. Da jeg nåede op på førstepladsen ved The Open, føltes det ikke unormalt, selvom der er gået år siden jeg har været i de positioner. Men jeg tror, jeg har været i den slags situationer så mange gange, at muskelhukommelsen eller sådan noget fik mig til at føle mig tilpas, sagde Woods på sit pressemøde efter runden.

Skal Tigeren konvertere endnu en førsteplads til sejr, skal han holde de to europæiske stjerner på afstand, og det er en opgave, Woods ser frem til.

- Simpel matematik siger, at hvis jeg holder et rent scorekort, så skal gutterne bag mig gå 67 for at fremtvinge omspil. Det hjælper. Jeg behøver ikke skyde 63 eller 64 og håbe på, jeg får hjælp fra spillere foran. Det er en stor forskel. Det her er en situation, jeg langt hellere vil være i end fire eller fem slag efter, sagde han.

Det bliver McIlroy, som får æren af at dele førerbold med Woods. De to går på banen klokken 20.05 dansk tid.

En række ting skal flaske sig, hvis Woods skal vinde FedEx Cup for tredje gang i karrieren. Som tingene står med 18 resterende huller af sæsonen, ligger Rose til at løbe med den 10 millioner dollars store bonus.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer