Tiger Woods følte sig stiv i ryggen på første runde, og det gav problemer med at rotere frit gennem svinget.

Foto: Getty Images

Tiger Woods slider sig rundt i par

31/05 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

For Tiger Woods har sæsonen altid handlet om at toppe til hver af de fire majors. Om få uger spilles US Open, og det vil markere et årti siden den 42-åriges senester af 14 majortitler. At dømme ud fra torsdagens præstation i The Memorial Tournament, venter der ikke noget trofæ på Shinnecock Hills efter den lange venten. 

Mens Tigers helbred har været godt i 2018, så er der stadig mere end småskavanker fra tee. I US Open finder man i reglen smalle fairways og saftig rough, og med den slags drives, Woods åbnede turneringen på Muirfield Village med, vil han være chanceløs 14. til 17. juni.

Efter tre drives venstre om fairway og et par tre hul fandt han endelig det korte græs. Blot for at slå et drive ind i en have og out of bounds på dagens sjette hul.

Efter syv huller var den femdobbelte vinder af Jack Nicklaus' turnering fire over par og sidst af alle. Det begyndte at bringe minder tilbage fra den 85'er, han gik på samme bane i sin seneste start for tre år siden.

Sådan en ydmygelse blev Tiger dog sparet for denne gang, for mod slutningen ar runden strammede han han op på spillet og kæmpede sig tilbage til par med tre birdies i træk.

Mens spillet på ingen måde var imponerende, så ser runden statistisk set ikke helt skidt ud. Tiger ramte ni fairways, 12 greens i regulation og brugte 30 putts.

- Jeg kæmpede mig tilbage. Jeg havde ikke meget at spille med, da jeg startede. Jeg kunne ikke føle mit sving særlig godt, og jeg slog den begge veje, hovedsageligt til venstre, og roterede ikke særlig godt. 

- Jeg lavede et par justeringer, et par små ændringer, lavede et par birdies, fik et par putts i. Og i sidste ende sluttede jeg i par. Jeg ved, det er langt efter, men i det mindste har jeg en chance, sagde han til den samlede presse efter runden.

De sent startende er stadig på banen. Tigers 72'er rækker til en 52. plads i skrivende stund. Der er syv slag op til Joaquin Niemann og Abraham Ancer på en delt førsteplads.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer