Torsdag blev Søren Kjeldsen hyldet for sin deltagelse i turnering nummer 600 på europatouren. Fredag klarede han cut nummer 423 i karrieren.

Foto: Getty Images

Tre danskere weekendklar i Abu Dhabi

17/01 - 2020 | Mikkel Ring Christensen

Et klaret cut i en Rolex Series-turnering kan være uvurderlig for spillere, som ikke har fremtiden sikret på europatouren. Med syv millioner dollars og masser af point på højkant er der mulighed for at vinde enorme summer.

Spørg bare Søren Kjeldsen om det. 600 turneringsjubilaren blev nummer fem i Abu Dhabi HSBC Championship for et år siden, og for det resultat modtog han en check på 260.000 euro. Ved sæsonens afslutning havde han skrabet 443.570 euro sammen, og uden topresultatet i ørkenen var den 44-årige dansker blevet sendt en tur på Q-School.

Jeff Winthers position på europatouren er heller ikke garanteret efter denne sæson, så det er vigtigt at hente et resultat og skabe afstand til 111. pladsen på Race to Dubai.

Det får han en chance for i weekenden, for den 31-årige klarede sig akkurat med videre på yderste mandat. Torsdag spillede Winther Abu Dhabi Golf Club i 73 slag trods solidt langt spil, og fredag klarede han sig så rundt i 70, selvom slagene fra tee til green efterlod en del at ønske.

Han går ind til weekenden på en delt 61. plads i -1, et slag efter Thomas Bjørn. Den danske veteran var rundt i 71 slag for anden dag i træk efter en vild afslutning. Bjørn lavede sin sidste par på 11. hul, og derfra fulgte tre birdies blandet ind mellem fire bogeys. I -2 er Bjørn på 51. pladsen.

Fremme som nummer 24 går Kjeldsen ind til de afgørende 36 huller i -4. Ligesom torsdag bød dagens arbejde på fire birdies og to bogeys, hvilket giver et godt udgangspunkt for et nyt topresultat på den lange ørkenbane.

Kjeldsen, som er et slag foran verdens nummer et, Brooks Koepka, har tre slag op til top-10 og seks slag til førstepladsen. Vinderen af sidste års challengetour, Francesco Laporta, stormede fredag til tops med turneringens laveste runde i 63 slag.

- Jeg gav mig selv en masse chancer for birdies, og når jeg havde dem, greb jeg chancen. Hver gang, jeg puttede for birdie, gik den i. Det var en stor dag, sagde italieneren til europatouren.

Laporta var fire under par efter 13 huller, men derfra producerede han birdies på resten af hullerne for at nå til -9 for dagen og -10 for turneringen. Det giver et forspring på et slag ned til Matthew Fitzpatrick og Rafa Cabrera Bello, spillemakkerne i lørdagens førerbold.

En af Laportas spillemakkere de første to runder var Rasmus Højgaard. Teenageren, som vandt for en måned siden på Mauritius, kommer ikke med til weekenden. Højgaard spillede første runde i +5, og selvom han på et tidspunkt fredag nåede til -3 for dagen, var han aldrig i nærheden af at klare cuttet. Sene fejl gav en runde i par og en samlet 114. plads i +5.

Der venter en ny chance næste uge i Dubai, inden turen går til Saudi Arabien. Joachim B. Hansens spilleplan tager sig ud på samme måde, og han kan også begynde at kigge frem mod de kommende opgaver efter runder i 80 og 73 slag.

Link til stillingen   

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer