Joaquin Niemann har kun lavet en enkelt bogey i løbet af de første tre runder ved A Military Tribute at The Greenbrier.

Foto: Getty Images

Ung chilener på vej mod første sejr

15/09 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Ingen chilener har nogensinde vundet på PGA Touren, men det har 20-årige Joaquin Niemann mulighed for at lave om på søndag i White Sulpher Springs, West Virginia.

Den tidligere nummer ét på amatørernes verdensrangliste gik ind til tredje runde på en delt førsteplads, og en runde to under par var nok til at give et forspring på to slag inden de afgørende 18 huller.

- Det var en rigtig god runde. Pindplaceringerne var en hel del sværere. Mange af dem var i bagkanten af greens på toppen af plateauer, så det var svært at få bolden tæt på.

- Men jeg gav mig selv en masse gode chancer for at rulle nogle putts. Jeg efterlod nogle stykker kort, men jeg er virkelig glad for den måde, jeg spillede på, sagde Niemann i presserummet, efter han var nået 15 under par samlet på Old White TPC. 

Amerikanerne Nate Lashley (65), Richy Werenski (65) og Robby Shelton (70) deler andenpladsen i -13.

Man skal ned til 52. pladsen for at finde turneringens danske islæt. Sebastian Cappelen var solidt spillende lørdag, men runden var fyldt med tap-in pars, mens der var et underskud af oplagte birdiechancer.

- Der er for mange gode slag, som jeg ikke rigtig får noget ud af. Jeg har en hel del wedges på for-ni, som jeg egentlig synes burde give gode birdiechancer, men så ender det pludselig med bare at være to-putts fra 10 meter, sagde han til Golf.dk.

Efter en birdie på fjerde hul fulgte missede greens og bogeys på ottende og niende hul, og så var Cappelen over par for runden. Bagni blev bedre, men ikke nok til at forbedre scoren nævneværdigt. Der fulgte en birdie på det overkommmelige par fem hul 12., og for tredje dag i træk spillede han 14. hul under par. 

Den 29-årige Fynbo var -1 for runden, da han nåede fringen bag 17. green med en driver og et 2-jern, men han formåede ikke at konvertere den gyldne chance for birdie. I stedet sluttede han i par for dagen, da et skidt teeslag kostede bogey på det korte 18. hul. Det var missede putts på ni og otte fod på de to sidste huller, som gav runden en bitter eftersmag. 

- Jeg synes, vi får nogenlunde gang i det på bag-ni. Jeg kommer ind i en fornuftig stime og har nogle gode chancer, men der er et par putts, som ikke går i. Og så burde det have været to slag bedre på de sidste to. Så havde det set lidt anderledes ud, men sådan er det.

Par var ikke nogen helt skidt score lørdag. 21 af de 67 finalister var i plus for dagen. Med sin total i -4 har Cappelen 11 slag op til førstepladsen, men der er kun fire slag til top-20, så der er stadig en masse at spille for i fjerde runde af debuten som medlem a PGA Touren.

- I morgen kan jeg bruge til at lave så mange birdies som muligt. Nu går jeg lige ud og træner efter at have spist frokost. I morgen skal jeg forsøge at blive i processen, prøve nogle ting af og få en god fornemmelse til næste uge.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer