Ernie Els og holdets mest rutinerede spiller, Adam Scott, glæder sig over en yderst succesfuld start på Presidents Cup.

Foto: Getty Images

USA langt bagud efter første dag af Presidents Cup

12/12 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Tiger Woods viste vejen for Team USA, da han sammen med Justin Thomas gik ud i den første four-ball ved Presidents Cup og førte fra start til slut. Resten af holdet formåede ikke at følge det gode eksempel, og efter torsdagen er Ernie Els' internationale hold overraskende i front med 4-1.

Woods åbnede dagen med at ramme fairway og slå en wedge så tæt på, at han ikke behøvede at putte ud for birdie. Det bragte den amerikanske duo i front mod Marc Leishman og Joaquin Niemann, og Woods øgede forspringet med et pitch og et putt for birdie på det efterfølgende par fem hul på Royal Melbourne Golf Club.

Der faldt aldrig ro over opgøret. Kun to huller blev delt, inden Woods sikrede pointet med sin sjette birdie på 15. hul. Et par af højdepunkterne var et chip-in fra 10 meter på femte hul og et bunkerslag på 35 meter til en meter, som også førte til birdie. Den knastørre bane er et sted, hvor Woods virkelig kan folde sig ud og vise sit enorme arsenal af forskellige slag.

Hvad virkede for jer i dag?, blev Thomas spurgt efter sejren på 4&3.

- Tiger virkede for os i dag, svarede verdens nummer fire. Det var sandt i bolden, og det var sandt for USA som helhed. Tiger, ikke andet.

Anden four-ball blev en tæt affære. Repræsentanterne for hjemmeholdet, Sungjae Im og Adam Hadwin, bragte sig foran med Ims eagle på første hul, men Patrick Cantlay og Xander Schauffele bragte sig tilbage All Square på sjette hul og i front på syvende med hver deres birdie. 

Der var aldrig mere end et hul til forskel mellem de to konstellationer, og det meste af bag-ni blev spillet med balance i regnskabet. Par til Hadwin var nok til at vinde 16. hul, og det viste sig udslagsgivende i sidste ende. Verdensholdet tog pointet med mindst mulig margin.

Tredje bold bød på et opgør mellem Adam Scott og Byeong Hun An mod Tony Finau og Bryson DeChambeau. Den internationale duo bragte sig foran på tredje hul. De kombinerede sig til syv birdies i løbet af runden og vandt 2&1.

Den femte og sidste bold til at slå ud fra første tee var et opgør mellem de store, stærke og langtslående amerikanere Dustin Johnson og Gary Woodland mod de små letvægtere Abraham Ancer og Louis Oosthuizen. Det er kun af statur, den internationale duo er små mænd, og det beviste de med birdie på hvert af de første fem huller for at bringe sig 4up. 

Amerikanerne havde intet modsvar og vandt kun et enkelt hul, før de blev slået med 4&3 på 15. hul.

Det efterlod bolden med Hideki Matsuyama og C.T. Pan mod Patrick Reed og Webb Simpson alene tilbage på banen. 

Det var ventet, at Patrick Reed ville få at høre for sin regelepisode under sidste uges Hero World Challenge, og det australske publikum skuffede ikke. Blandt andet blev Reed spurgt af en tilskuer, om han havde en skovl med i sin bag.

Den slags ting har aldrig tidligere påvirket Reed negativt. Han holder af sin skurkerolle, men mest når han vinder. Det gjorde han ikke torsdag. Matsuyama lavede tre hurtige birdies tidligt på runden for at bringe den internationale konstellation 1up, og ikke engang ”Captain America” var i stand til at hente det tabte. 

Pan og Matsuyama lavede syv birdies mellem sig, den sidste et putt på 10 meter på tværs af 17. hul, og det førte til en smal sejr på 18. hul. Det var en mavepuster for Woods og USA, som dermed er langt bagud efter førstedagen. 

- Jeg havde ikke forestillet mig 4-1. Det er en dejlig start. Vi har ikke haft så god en start i mange, mange år. Så det er virkelig rart at have nogle point på tavlen, sagde Els efter endt spil.

Ikke overraskende har Woods givet sig selv genvalg til fredagens foursomes. Her kan du se stilling og opstilling.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:61,274
 • Unique Visitor:15,856
 • Registered Users:153,494
 • Unregistered Users:30,821
 • Blocked Users:12,333
 • Published Nodes:14,383
 • Unpublished Nodes:244
 • Server IP:10.230.58.22
 • Your IP:3.228.11.9
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:12,443
  • This week:61,293
  • This month:61,293
  • This year:61,293