Rasmus Højgaards var klart bedst af alle i finalerunden i Saudi International.

Foto: Brian Rasmussen

Verdens giftigste afslutter

10/02 - 2021 | Claes Meldal

Power Rankings: For anden uge i træk faldt alt i hak på finaledagen for Rasmus Højgaard, der leverede en vanvittig slutspurt i Saudi International.

Her får du ugens Power Rankings på Golf.dk, hvor vi tager pulsen på de hotteste danske golfspillere lige nu. Som sædvanlig vælger Golf.dk de fem skarpeste på et 100 procent subjektivt grundlag. Smid en kommentar, hvis din danske favoritspiller spiller drømmegolf og simpelthen skal med på listen næste gang.

1. Rasmus Højgaard
Sidste uge: 1
Seneste resultat: Nr. 6 i Saudi International (European Tour)
Rasmus Højgaard har fået en fremragende start på 2021, og hvis han kan få overbevist sig selv om, at hver runde er en finalerunde, bliver han umulig at stoppe. For anden uge i træk gik han feltets bedste finalerunde på European Tour, og denne gang var det med en vild 62’er, der var tre slag bedre end den næstbedste finalescore. Det løftede Højgaard fra en anonym 44. plads og helt op på en sjetteplads. Han må absolut betegnes som verdens giftigste afslutter i golfsporten netop nu.

2. Søren Kjeldsen
Sidste uge: 5
Seneste resultat: Nr. 12 i Saudi International (European Tour)
Uden et eneste top 10-resultat på European Tour i over et år var Søren Kjeldsen bestemt ikke spået til at gå i førerbolden på finaledagen i Saudi Invitational. Men tre flotte runder i 69, 66 og 65 gav nordjyden en plads i det fine selskab, hvor Dustin Johnson og Victor Perez bød ham op til dans. Desværre fangede Kjeldsen ikke den rigtige rytme i finalen, hvor han kæmpede dagen igennem og gik en 71’er – den delt højeste score i finalefeltets top 25. Men fantastisk at se, at Kjeldsens målrettede træning og positive tankegang begynder at give pote.

3. Jeff Winther
Sidste uge: 3
Seneste resultat: Nr. 33 i Saudi International (European Tour)
Jeff Winther vil ærgre sig over sin anden runde i Saudi-Arabien, hvor han blev sat markant tilbage af en 73’er (+3) på en dag, hvor mange konkurrenter scorede pænt. Han fik dog spillet sig med til weekenden, og lørdagens flotte runde i 66 slag sendte ham op på en 36. plads, som han forbedrede en smule med en runde i par søndag. Stabil sæsonstart af Winther – nu mangler han bare at ramme et højt niveau gennem en hel turnering.

4. Karen Fredgaard
Sidste uge: 2
Seneste resultat: Nr. 1 i UCF Challenge (college)
Karen Fredgaard, der i disse år har fuld gang i college-karrieren på University of Houston, opnåede sit hidtil største resultat på den amerikanske college-scene i sidste uge, da hun vandt UCF Challenge i Florida. Takket være en overlegen anden runde i 67 slag fik hun del i førstepladsen, og dagen efter kørte hun sejren hjem på flot fight i en vindblæst tredje runde, hvor hun kæmpede sig rundt i par og vandt med to slags margen ned til nærmeste forfølger.

5. Joachim B. Hansen
Sidste uge: Ny
Seneste resultat: Nr. 71 i Saudi International (European Tour)
Der var ikke så meget tvivl om, hvad der var højdepunktet for Joachim B. Hansen i Saudi-Arabien. Hans hole-in-one på 11. hul i første runde gav han et godt rygstød, men seks bogeys på runden trak hurtigt den anden vej. Han formåede at klare sig med til weekenden med to runder i par, og efter en fin lørdagsrunde i 68 slag havde Hillerød-spilleren mulighed for at avancere til den bedste halvdel af finalefeltet fra sin 57. plads med en flot runde. Finalen blev dog ikke noget jubelridt for Hansen, der kom rundt i fem over par og sluttede på en skuffende 71. plads.

Boblere
Ingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:3,560,508
 • Unique Visitor:191,945
 • Registered Users:170,290
 • Unregistered Users:31,628
 • Blocked Users:12,476
 • Published Nodes:16,603
 • Unpublished Nodes:328
 • Server IP:10.230.58.21
 • Your IP:3.237.48.165
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:8,995
  • This week:99,989
  • This month:448,866
  • This year:3,561,307