I 30 forsøg har Marcus Kinhult en 30. plads som bedste resultat på europatouren. Han går ind til weekenden ipå Le Golf National på førstepladsen.

Foto: Getty Images

Verdenstoppen overgået af ung svensker

29/06 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Verdens nummer to og fire er med fremme i Open de France. På en bane, hvor man ikke kan gemme sig, hvor god golf belønnes og halvsløje slag straffes hårdt, er det ingen overraskelse at se Justin Thomas og Jon Rahm nær fronten. 

De to forventes at være med i kampen om sejren, når det hele skal afgøres ned af de sidste huller søndag, men en ung svensker truer med at spolere festen. 

21-årige Marcus Kinhult var tidligt på banen fredag, og han kom ud af startblokken med rasende fart. Efter otte huller var han seks under par, og den score forsvarede han i løbet af Golf Nationals krævende afslutning.

65 slag er turneringens bedste runde, og med den spillede Kinhult sig i front med en total i -6.

Da han talte med pressen efter runden, var han ikke klar over, scoren ville række til en færsteplads ved dagens afslutning, men det stod klart, at han ville være med fremme. 

- Lørdag bliver en vigtig dag. Forhåbentlig også søndag. Det er en position, Jeg aldrig har været i før. Sagde Kinhult til europatouren efter sin succesfulde arbejdsdag.

Han fører med to slag ned til Chris Wood, mens Jon Rahm deler tredjepladsen med Bradley Dredge i -3.

Justin Thomas, feltets højest rangerede spiller, gik en 70'er for anden dag i træk. Det svarer til en delt femteplads i -2. 

Der er også dansk i den sjove ende af stillingen. Lucas Bjerregaard var fem over par efter at have have spillet under de bedste forhold torsdag, men fredag svarede han igen med en runde i -5 for at kæmpe sig tilbage til par. Det rækker til en delt 16. plads.

På 30. pladsen i +2 finder man Søren Kjeldsen, og et slag længere tilbage ligger Jeff Winther på 41. pladsen.

Til gengæld blev det et tidligt farvel til sidste uges nummer to, Torbjørn Olesen. +4 klarede sig akkurat med til weekenden, og Olesen faldt helt ned til 85. pladsen i +7 med en 77'er.

Vinderen af Italian Open var et enkelt slag over par efter 13 huller, men i løbet af den svære afslutning tabte Olesen fem slag til banen.

Lasse Jensen sluttede også syv slag over par, mens Thomas Bjørn må håbe, at hans 12 udvalgte til Ryder Cup gør det væsentligt bedre end de 16 over par, han kunne præstere over 36 huller.

Link til stillingen 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer