Med 50 verdensranglistepoint til vinderen i Abu Dhabi har verdens nummer 63, Lee Westwood, mulighed for at spille sig tilbage i verdens top-50 for første gang i små tre år.

Foto: Getty Images

Veteranen Westwood fører an i Abu Dhabi

18/01 - 2020 | Mikkel Ring Christensen

Da Thomas Bjørns efterfølger som europæisk Ryder Cup-kaptajn skulle findes, var Lee Westwood blandt de oplagte kandidater. Den 46-årige englænder var hurtig til at melde sig ud af kapløbet, og det er ikke fordi, han ikke har drømme om at lede tropperne. 

Tiden er bare ikke moden, for når turen går til Whistling Straits senere i år, håber Westwood på at være med som spiller. For 14 måneder siden vandt den tidligere verdensetter for første gang på europatouren i fire et halvt år, og med sidste sommers fjerdeplads i The Open beviste Westwood, at han stadig har evnerne til at være med i golfens allerstørste mesterskaber.

Siden starten på kvalifikationen til Ryder Cup har Westwood dog ikke gjort meget væsen af sig. På den ene liste ligger han nummer 25, og på den anden nummer 51. Årets første Rolex Series-turnering kan komme til at kickstarte Westwoods kampagne, for inden søndagens finalerunde er han alene på førstepladsen.

I sin søgen efter europatourtitel nummer 25 gik Westwood ind til weekenden ved Abu Dhabi HSBC Championship tre slag fra førstepladsen, men med en glimrende runde i 65 slag spillede han sig alene i front på Abu Dhabi Golf Club.

Højdepunktet under Westwoods tredje runde kom på ottende hul, hvor han var tæt på at hole sit andetslag for albatros og gik fra hullet med en eagle. Westwood ved, hvad han er i stand til, men at det gode spil skulle komme så tidligt på året, lå ikke i kortene.

- Jeg vil ikke lyve, jeg har ikke spillet ret meget i tiden op til denne uge. Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle forvente. At være på førstepladsen inden sidste runde er virkelig positivt, sagde Westwood til europatouren.

Han fører med et slag ned til Bernd Wiesberger og Francesco Laporta, med Matthew Fitzpatrick på fjerdepladsen i -12. I -11 har Sergio Garcia og Kurt Kitayama også gode muligheder for at løbe med førstepræmien på over en million euro.

Der bliver ikke dansk deltagelse i kampen om titlen, men for Søren Kjeldsen kan det stadig nå at blive til en betydelig check. For tredje dag i træk spillede den 44-årige dansker banen i 70 slag. Birdies på de to sidste huller lørdag betyder, at Kjeldsen er på 37. pladsen i -6 inden finalerunden. Han er kun tre slag fra top-10.

Med birdie på sidste hul sikrede Jeff Winther sig en runde under par. Han rykkede til -2 samlet, hvilket giver en delt 61. plads.  Han er et slag foran Thomas Bjørn, som lavede en bogey og en doublebogey i løbet af dagens 16 første huller, inden et par birdies til slut resulterede i en 73'er og en delt 66. plads.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer