Tiger Woods gik finalerunden i +1 og sluttede samlet 11 under par. Det gav en sejr på to slag ned til Billy Horschel.

Foto: Getty Images

Vilde jubelscener da Woods vandt nummer 80

24/09 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Tiger Woods gjorde, som han har gjort så utroligt mange gange før, men som han ikke har gjort en eneste gang siden 2013; vandt fra fronten uden drama.

Senest Woods vandt en turnering var Jordan Spieth stadig små to år fra sin første majorsejr. Ingen havde hørt om Justin Thomas, og Brooks Koepka havde lige taget hul på karrieren i Europa. Ikke før Tigerens seneste comeback - efter den fjerde operation i ryggen – havde de prøvet at spille mod Tiger i højeste gear.

Det har de givetvis stadig ikke, men i Tour Championship kom de 29 konkurrenter op mod en Tiger, som var god nok til at vinde. For 45. gang i karrieren på PGA Touren spillede han sig alene i front efter 54 huller, og for 43. gang kørte han sejren i hus.

Kun Justin Rose og Rory McIlroy var inden for tre slag af den 42-årige klædt i rødt, resten af feltet haltede mindst seks slag efter ved starten på finalerunden.

Tiger lagde ud med en birdie, og derefter begyndte han at spille sikkert og slå efter midten af green. Der var ingen grund til at jagte birdies, for ingen af de to europæiske profiler formåede at sætte et angreb ind. Måske var det brølene fra de ekstatiske horder af tilskuere, måske var det bare en dårlig arbejdsdag, men billedet fra tidligere et andet årti syntes at gentage sig: Tiger i front med konkurrenterne nærmest lammede og ude af stand til at røre på sig.

Det blev ikke klinisk hele vejen, men sejr nummer 80 på PGA Touren kom i hus i sidste ende. Billy Horschel spillede finalerunden i 66 slag, og han blev den første til at nå inden for to slag af førstepladsen, da Woods faldt til +1 for dagen med en bogey på hul 16.

På 17. hul missede det største navn i golf også fairway, men det blev til en par, og sejren kom aldrig i fare på vej ned af det afsluttende par fem hul på East Lake.

Det var ikke kun sejren, der var på højkant. En bonus på 10 millioner dollars skulle også finde sin ejermand, og den gigantiske præmie var Woods med i kampen om.

Bryson DeChambeau gik ind til Tour Championship på førstepladsen, men en 19. plads var ikke nok til at forblive der. I næstsidste bold havde Rose, verdens nummer ét, brug for en birdie for sin første FedEx Cup, og for at forhindre Woods i at vinde den for tredje gang. 

Rose fandt green i to slag og trillede sit første putt op til en sikker birdie, og så var den samlede sejr engelsk. I førerbolden bagved pumpede Woods sit drive midt ud i fairway, og som han smilende forlod teeboksen i samtale med McIlroy, havde han ingen mulighed for at vide, hvor han stod i det samlede regnskab om FedEx-millionerne. Det også yderst tvivlsomt, om det bekymrede ham det mindste. 

Det har altid været sejrene, der var i fokus, og nummer 80 i rækken lod vente på sig. Fem lange år. Det kunne ses og høres på publikum. Jubelscenerne var utrolige, på et niveau golfen måske aldrig har set tidligere- lige bortset fra Ryder Cup.

Det kunne også ses på Woods selv. Tour Championship er ingen major, og kun 30 spillere deltager. Men nummer 80 i rækken var alligevel noget helt specielt. Smilet var større end nogensinde før, tårene lige ved at flyde. 

- Jeg kan ikke tro på, hvad jeg præsterede efter de sæsoner, jeg har gennemgået. Det har været hårdt. Jeg har haft et par ikke så lette år, og jeg har arbejdet mig tilbage, og det var ikke lykkedes uden hjælp fra alle omkring mig. Nogle af de spillere, som mødte mig efter 18. green, de vidste, hvad jeg kæmpede med, og det var virkelig specielt at se dem der. Det er bare svært at forstå, jeg har vundet Tour Championship, sagde Woods under præmieceremonien. 

Link til resultatet

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:62,012
 • Unique Visitor:15,974
 • Registered Users:153,497
 • Unregistered Users:30,820
 • Blocked Users:12,333
 • Published Nodes:14,383
 • Unpublished Nodes:244
 • Server IP:10.230.58.21
 • Your IP:3.228.11.9
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:13,181
  • This week:62,031
  • This month:62,031
  • This year:62,031