Der skulle overtid til, før danmarks herrer blev besejret i semifinalen ved EM.

Foto: Torben Nyehuus

Vildt drama fra morgenstunden

12/07 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Dagen startede planmæssigt med fysisk træning klokken 05.30, og en god time senere tog Rasmus og Nicolai Højgaard, John Axelsen og Morten Toft Hansen mod træningsbanen på Faldo Course Berlin for at gøre klar til EM kvartfinaleopgøret mod Skotland.

Den rolige opvarmning blev dog spoleret, da Rasmus Højgaard fik problemer med en hånd kort før start på sin foursome med brormand. Mens landstræner Thomas Kiel Larsson og Højgaard prøvede at finde ud af, om det var muligt at spille med skaden, tikkede uret hurtigt mod den halve time inden start, hvor holdopstillingen er endegyldig, og det var i allersidste øjeblik, der faldt en afgørelse. 

Det kunne holdkaptajn Torben Nyehuus fortælle til Golf.dk.

- Fem sekunder før sidste chance for at skifte ud står jeg ved turneringslederen med Thomas i telefonen. Thomas er på træningsbanen med Rasmus. Mens jeg taler med Thomas, står de og tæller ned fra fem mod den halve time til start, og så skifter vi Andreas Hillersborg ind.

Derefter måtte Nyehuus tilbage til hotellet og få bragt Hillersborg til banen et kvarter inden teetiden.

- Det vildeste stress, jeg har prøvet, var holdkaptajnens beskrivelse af episoden.

Trods den hektiske morgen blev det en perfekt dansk start på en kvartfinale i regn og vind. Hillersborg og Nicolai Højgaard vandt 3&2, mens Axelsen og Toft Hansen sejrede 4&3. Dermed står det 2-0 inden eftermiddagens fem singles, hvor Højgaard igen sidder over.

Alle fire danske landshold er i Flight A med mulighed for at få EM-madaljer med hjem.

I Østrig står det 1-1 mellem Danmark og England. Sofie Kibsgaard og Cecilie Finne-Ipsen vandt deres foursome 2&1, mens Malene Krølbøll og Karen Fredgaard tabte deres match på 19. hul.

Hos drengene i Tjekkiet tog det også en tysk duo 19 huller at nedkæmpe Rasmus Bofill og Sebastian Friedrichsen. Til gengæld storsejrede August Thor Høst og Frederik Kjettrup med 5&3 i kvartfinalens anden foursome.

Eneste danske hold bagud inden singlerne er i Sverige, hvor pigerne er i kamp mod værterne. Svenskerne fører 2-0 inden de fem afgørende singler.

Der er links til alle fire turneringer på forsiden

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer