Vinderen af Made in Denmark, Bernd Wiesberger, hentede sæsonens tredje titel i Italian Open.

Foto: Getty Images

Wiesberger vinder og stryger til tops på Race to Dubai

13/10 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

På denne tid sidste år var Bernd Wiesberger skadet i håndleddet. Problemet holdt ham væk fra europatouren i syv måneder, og først i december vendte han tilbage til turneringsgolf. 

Den første tid gav ingen indikationer af, hvilken eminent sæson, der var i vente. En 14. plads i Kina var østrigerens klart bedste resultat, da han kom til Himmerland – og vandt. 

Made in Denmark blev kun starten. Siden fulgte en andenplads i Irish Open, en sejr i Scottish Open og en femteplads i Porche European Masters. Søndag høstede Wiesberger så sæsonens tredje titel i Italian Open og med det resultat rykker han helt til tops på Race to Dubai.

Wiesberger, parret med Søren Kjeldsen til finalerunden på Olgiata Golf Club, indledte dagen på fjerdepladsen, men i løbet af en bogeyfri runde i 65 slag fik han først lukket hullet på tre slag til Matthew Fitzpatrick, og siden rykkede han forbi.

Wiesberger kom ind med en samlet score i -16, og på det tidspunkt var han to slag foran den 25-årige englænder, som stadig havde to huller at spille.

På 17. hul skabte Fitzpatrick en stor chance for eagle, da han slog et langt jern ind til fire meter, og selvom bolden truede hullet, måtte han nøjes med birdie. 

En mere på sidste hul ville fremtvinge omspil, men et langt birdieputt på 18. green fandt ikke vej til koppen, og så var sejren østrigsk.

- Det har været en fantastisk sommer for mig, Jeg har vist en masse god golf, og der har været store fremskridt efter det, jeg var gennem sidste år. 

- Jeg har vundet tre gange i år, og det har været det samme hver gang, at jeg bare virkelig har nydt det og været positiv, for jeg ved, hvor hårdt det var, da jeg ikke kunne deltage i de her enorme turneringer, sagde Wiesberger til Sky Sports.

Wiesbergers søndag stod i skærende kontrast til Kjeldsens. Den 44-årige dansker formåede ikke at lave en eneste birdie, og med en 76'er byttede han sjettepladsen ud med 25. pladsen. I -4 sluttede han i samme score som Joachim B. Hansen, der havde været på andenpladsen halvvejs gennem turneringen. Weekenden blev dog en skuffelse med en fjerde runde i 73 slag.

Trods faldet i stillingen kan de to danskere måske alligevel glæde sig over fremgang. Hansen stiger tre placeringer på Race to Dubai; Kjeldsen hopper fire pladser frem, og herefter er de henholdsvis nummer 86 og 89.

Det er lige deromkring skæringsgrænsen for at få adgang til Turkish Airlines Open kommer til at falde, så der er meget på spil i de to afgørende uger af den regulære sæson.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer