Jorge Campillo vandt sin anden sejr på europatouren efter et fem huller langt omspil.

Foto: Getty Images

Winther et slag fra omspil i Qatar

08/03 - 2020 | Mikkel Ring Christensen

Commercial Bank Qatar Masters lignede det meste af dagen et opgør mellem Jeff Winther, David Drysdale og Jorge Campillo, de tre spillere i førerbolden.  

Winther gk ind til finalerunden på en delt andenplads med et slag til toppen, og en overgang nåede han at holde førstepladsen alene. Helt frem til 11. hul lå han delt nummer ét. 

Indtil da så spillet bundsolidt ud. To birdies og resten pars var aldeles imponerende i en førerbold for en mand på jagt efter sin første sejr på europatouren.

Lidt mere held med putteren og scoren kunne have været endnu bedre. 

Det samme kan siges om de sidste syv huller, hvor det lange spil begyndte at krakelere. På 12. hul sendte Winther sit teeslag i en bunker venstre om green, langt af flaget. Han gav sig selv en chance for par, men et fint forsøg missede hullet. Dermed lod den 31-årige dansker Campillo alene tilbage i spidsen.

Spanierens forspring blev fordoblet, da han sikrede sig en simpel birdie på hullet efter. 13. på Education City Golf Club er et overkommeligt par fem hul, men Winther mistede muligheden for at gå efter green i to, da hans teeslag fandt en bunker i højre. Det blev til en sikker par, men igen var det lige ved og næsten med putteren.

På 14. hul gav Winther igen sig selv en god chance for birdie, men bolden stoppede kort af hullet. Dermed gik den tidligere greenkeeper ud på de sidste fire krævende huller to slag efter Campillo.

Der var det ikke kun Winther, som skabte problemer for sig selv. Længe lignede det en kamp om sejren mellem de tre i førerbolden, men da det hele skulle afgøres, raslede de alle tilbage mod forfølgerne. 

På 15. hul producerede Winther et delikat indspil med en wedge for at redde par og holde sig to slag fra førstepladsen.

På 16. hul missede han fairway med en 3-wood, men han var alligevel langt bedre placeret end de to spillemakkere, som begge fandt sand mellem træer og buske. Campillo måtte pitche tilbage i fairway, mens Drysdale fandt en greenbunker og fik reddet en magisk par fra et skidt leje.

Skotten blev den eneste i gruppen, som ikke tabte slag på hullet. Winther havde en glimrende chance for at reducere afstanden til førstepladsen, men fra en position lige kort af green valgte han putteren, slog bolden halvanden meter kort og missede for par.

Danskeren missede også 17. green, og igen trak han putteren ud af bag'en til indspillet. Igen endte bolden kort af hullet, og igen missede forsøget for par.

Det kom til at koste dyrt. Inden Winther slog sit putt for par, havde Drysdale puttet ud for sin, mens Campillo efter en ny tur ud i ørkensandet endte med at indkassere en doublebogey. For en kort stund var de tre i førerbolden helt lige i -13. Lige indtil Winthers forsøg missede hullet.

En par på 18. var det bedste, danskeren kunne klare, og da både Drysdale og Campillo noterede samme score, blev resultatet et spansk-skotsk omspil om sejren i -13.

Winther måtte nøjes med en runde i +1 og en delt tredjeplads med svenske Niklas Lemke og finske Kalle Samooja i -12. Det er Winthers næstbedste placering i sine snart fire et halvt år på europatouren. Resultatet giver omkring 70.000 euro og et stort spring frem på Race to Dubai. Denne uge var Winther nummer 82. Han ser ud til at rykke frem til 40. pladsen for sæsonen, når pointene fra Qatar bliver talt med.

For et lille år siden vandt Campillo sin første sejr på europatouren. Drysdale, som fylder 45 år senere på måneden, har været professionel i 25 år og spillet på europatouren siden 2002. Da han rejste mod Qatar og sin turnering nummer 498 blandt Europas bedste, havde han stadig sin første sejr til gode. Det skulle heller ikke være i denne omgang.

Drysdale gjorde meget rigtigt i omspillet, og alligevel blev han besejret.

På første ekstrahul slog den rutinerede skotte bolden tæt på hullet, men Campillo trodsede alle odds og sænkede sit forsøg fra 10 meters penge. De to gik tilbage til 18. tee, og igen så Drysdale ud til at løbe med sejren, da han slog ind til en meter, mens hans spanske modstander gav sig selv et putt i omegnen af syv meter for birdie. endnu en gang lynede Campillos putter, og Drysdale kunne kun smile, inden han selv puttede ud for birdie. 

De næste to huller blev delt i par, inden Campillo sikrede sig sejren, denne gang med et birdieputt fra fem meters afstand, og igen efter at have været længst fra hullet i to.

Winther var ikke den eneste dansker, som havde en chance for at vinde, da finalerunden blev indledt. Benjamin Poke gik ind til de afgørende 18 huller to slag fra førstepladsen, men den 28-årige fik ikke den finale, han må have brugt natten på at drømme om. 

Allerede efter tre huller var Poke tre slag over par, og det var en start, vinderen af Q-School aldrig fri rettet op på. En score søndag i -1 ville have bragt Poke i omspil om titlen. I stedet blev det til en 75'er og en delt 17. plads i -8.

Selvom der uden tvivl er skuffelse i kroppen, har Poke grund til at være stolt. 17. pladsen er hans bedste resultat på europatouren indtil videre.

En finalerunde i par udløste en 44. plads til Søren Kjeldsen. Den tidligere verdensmester sluttede fire under par samlet, to slag foran Nicolai Højgaard. 

Det snart 19-årige stortalent førte efter første runde, men resten af ugen blev ingen stor succes. Han rundede turneringen af med en 74'er for en delt 53. plads.

Link til resultatet

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer