Submitted by hkr on Thu, 11/09/2023 - 11:11
Handicapreglerne 2024 golf

R&A og USGA annoncerer revision af 2024 World Handicap System

09/11-2023

R&A og USGA annoncerede den 8. november den første opdatering til World Handicap System™ (WHS™) som en del af en løbende gennemgang af Handicapreglerne og Course Rating Systemet™ med en fortsat vægt på nøjagtighed, ensartethed og fairness. Revisionerne forventes at blive implementeret i Danmark med virkning fra 1. april.
 
Du kan allerede nu få mere at vide om Handicapsystemet 2024 her

Et par væsentlige opdateringer til WHS omfatter:

Kortere baner kan rates: 

Kravene til overordnet længde for at blive ratet bliver væsentligt reduceret. En 18-hullers bane kan fremover være så kort som 1.370 meter for at kunne rates, og en 9-hullers bane kan fremover være så kort som 685 meter. Denne ændring er beregnet til at udbrede WHS til tusindvis af kortere baner, inklusive par-3 baner, og gøre det muligt for flere golfspillere at opnå og bruge et Handicap. 

Dansk Golf Union vil i løbet af 2024 iværksætte en proces for klubber, der måtte ønske at få ratet kortere baner.

Ny beregningsmetode for et hul/huller, der ikke er spillet:

Der er foretaget forbedringer af den metode, der bruges til at håndtere ikke-spillede huller, som nu vil være baseret på en spillers forventede score i forhold til spillerens handicap frem for blot en score på netto par. Denne nye metode producerer et 18-hullers handicapresultat, der mere præcist afspejler en spillers niveau. Da golfspillere over hele verden spiller flere 9-hullers runder, kan samme metode også bruges til at opskalere en 9-hullers runde til en 18-hullers handicapresultat.

9-hullers ratings: 

Fra 2024 skal alle ratings udstedes som både 18-hullers ratings og 9-hullers ratings – dvs. der skal også vises separate ratings for for-9 og for bag-9, og slag skal tildeles i henhold til dette ved spil af 9-hullers runder. Der arbejdes pt. på at vise de nye muligheder i GolfBox.

Udveksling af Handicap og scores fra land til land:

R&A og USGA har også for nylig lanceret et nyt WHS ”Software Accreditation and Interoperability Program” for fremtidigt at sikre, at der er konsistens og nøjagtighed i beregningen af handicap på verdensplan, og for at give mulighed for at hente et Handicap fra land til land og automatisk at returnere en score fra en runde på en udenlandsk bane til spillerens danske scorearkiv.
 
Du kan allerede nu få mere at vide om Handicapsystemet 2024 her