21/03 - 2017 | Thomas Hartwich

DGU Short Game Øvelsene

DGU Short Game sætter fokus på det korte spil - puts, korte pitch, chip og bunkerslag. Det kan bruges som træningsredskab, klubudfordring og turnering alt efter jeres behov og ønsker. DGU Short Game består af 8 øvelser, der tester og træner det korte spil. Øvelserne er udviklet i samarbejde med DGU’s landstrænere, og kan både bruges i konkurrencer og hyggelig leg. Derfor kan konceptet være med til at danne grobund for relationer og udvikling og herigennem øge glæden ved golfsporten. To spillere kan gennemføre testen på 30-45 minutter, neden for ses de enkelte øvelser:

Uret rundt (8 x 1 meter putt)

Kort putt (4 x 3 meter putt)

Langt putt (4 x 15 meter putt)

Kort chip (4 x 4 meter chip)

Langt chip (4 x 12 meter chip)

Pitch (4 x 30 meter pitch)

Lobslag (4 x 15 meter lobslag over en bunker)

Bunker (4 x 10 meter bunkerslag)

 

DGU Short Game mærkerne

Når man gennemfører DGU Short Game, kan man opnå syv forskellige mærker (i form af boldmarkører) afhængig af, hvor mange point man får (se nedenfor). På den måde kan man træne mod at få et bedre mærke, hver gang man laver en DGU Short Game. Pointsystemet giver også mulighed for at konkurrere med andre, akkurat som når man går en almindelig 18 hullers runde.

 

DGU Short Game bane

Banen er enkel at opsætte, og hvis den etableres som en fast del af klubbens faciliteter, kan den skabe en base for drop-in-golf som netop øger fleksibiliteten ved golf, og kan være et godt alternativ på de dage, hvor man ikke kan nå at gå 18 huller. DGU har flere gange prøvet at opsætte banen og dette kan gøres på ca. 15 minutter.

For at gøre DGU Short Game så tilgængeligt og ligetil som muligt, har vi lavet en shortgame taske, hvor alt hvad der skal bruges til at opsætte og gennemføre aktiviteten, er samlet. Find mere om dette under Materialer til DGU Short Game

 

Kursus: Få DGU Short Game ansvarlig i klubben

Fra 2018 vil det være muligt at lade en eller flere frivillige i jeres klub deltage i et DGU Short Game kursus. Her vil der være en meget konkret instruktion i brugen af DGU Short Game ude i klubberne. Vi opsætter også en bane og afvikler en DGU Short Game. Hvis du allerede nu ønsker at få direkte besked når kurserne er oprettet, så skriv til kursuskonsulent Lone Liebst Christiansen på llc@dgu.org