Juniorturneringer

Som juniorgolfspiller er konkurrencemomentet vigtigt. Det er konkurrencen og indsatsen for at blive bedre der driver værket i de unge år. Derfor er muligheden for at deltage i turneringer også vigtig. Begynd med at arrangere kampe og matcher intern i klubben, men udvid gerne turneringsbegrebet ved at spille mod andre børn fra andre klubber. Husk blot at turneringsformen er tilpasset det enkelte barns niveau og behov.

I 2010 blev der udviklet en ny turneringsstruktur som er medvirkende til, at der skabes en rød tråd gennem turneringstilbuddene. Den røde tråd handler om inddelingen og struktur. Alle juniorspillere kan inddeles i seks handicapintervaller som fungerer som en motiverende faktor, for at træne og blive bedre. Derfor skal der også være et turneringstilbud til alle danske juniorer, uanset alder, køn og handicap.

Turneringer kan afvikles i klub-, distrikts- eller DGU regi. Fælles for turneringerne i distrikts- og DGU-regi er, at spillerne er inddelt aldersmæssigt og handicapmæssigt. I aldersinddelingen skelnes der mellem:

  • U-14
  • U-16
  • U-19

I handicapindelingen skelnes der mellem Elite, A, B, C, D og E.

En række i en turnering kan godt indeholde flere spillere flere handicapgrupper. Fx er eliterækken i DGU's junior holdturneringen både for Elite- og A-spillere.

Turneringer som afholdes i klubregi kan med fordel følge ovenstående alders- og handicapinddelingen.

 

Ved at følge aldersinddelingen skabes der overblik over turneringsudbuddet for det enkelt barn. Ved at bruge handicapinddelingen kan man være med til at motivere børnene til blive bedre.

HER (pdf) kan du se et eksempel på hvordan man kan skabe et overbliksbillede af, hvilke turneringer det enkelte barn kan deltage i.

 

Vi har samlet alle vores juniorturneringer 2018 i en oversigt med beskrivelser, oversigter og kalender - og masser af gode råd. Vælg versionen efter hvilket distrikt, din klub hører til.

Link til Juniorturneringsudbud 2018

DGU Junior Cup

En turnering for bredden og de dygtigste

Læs mere

Turneringer

Øvrige juniorturneringer