Submitted by hkr on Fri, 04/28/2023 - 16:51

 

Træf golf
 

Træf

Alder 0-24 år

Hcp. Et højt handicap eller uden banetilladelse
 

Golftræf er et golf-event for børn, unge, klubber og familier. Til alle træf spilles der to turneringer, én til de yngste og én til de ældste. De yngste børn spiller typisk Junglegolf, Stjernejagt eller et simpelt spilformat på en lille bane. Denne turnering passer ofte til børn under 10 år. De ældste børn og unge spiller typisk Super6, som er et turneringskoncept med forskellige sjove spilformater der spilles over 6-9 huller. Denne turnering passer ofte til børn og unge over 10 år (se nedenfor)*.

Træf afholdes minimum 3-5 gange i perioden fra april til oktober. Alle kan være med, og det er derfor en oplagt turnering at deltage i, fra første dag man går til golf. Man kan også deltage som familie (søskende er også velkomne).

*Hvis en spiller på 9 år føler sig bedre hjemme til Super6, så spiller spilleren bare med her. Og omvendt føler en spiller på 11 år sig bedre hjemme i den turnering til de yngste, spiller denne bare med her. Aldersangivelserne er altså vejledende, men det er lysten hos den enkelte spiller der er afgørende for, hvor spilleren deltager.

Hvor og hvornår

Tilmelding direkte i Golfbox eller søg hjælp hos den junioransvarlige i din klub. Alle kan være med, og man behøver ikke at have storbane-tilladelse. I Golfbox fremgår det også hvilke spilformater der spilles.

Som udgangspunkt koster det ikke noget at deltage i træf. Dog kan den afviklende klub vælge, at der skal betales et lille beløb, hvis de f.eks. ønsker at servere en lille forfriskning.

Nedenfor kan der læses lidt mere uddybende om hhv. Junglegolf, Stjernejagt og Super6.

Golfbox turneringer
Tilmeld dig et træf

Junglegolf

Junglegolf er et spilformat til de yngste, der foregår i et børnevenligt univers, fyldt med farver, dyr og historier. Man kan forstille sig et stort levende brætspil. Børnene starter ved start, og skal slå bolden i hul, herefter slår man med en terning og trækker et kort med en opgave på. Der er frivillige voksne på banen der hjælper børnene godt igennem og forældre og søskende kan også være med.

 

Der spilles ofte med SNAG-jern (se billede), SNAGjern er et golfjern i plastik, der er lettere at svinge, og har et større køllehoved, så det er lettere at ramme bolden og få den op at flyve. Der spilles ligeledes ofte med større bolde (floorball-bolde og tennisbolde), som ligesom jernene har den fordel, at de er lettere at ramme, og derfor kan de være med til at øge antallet af succesoplevelser markant.

 

Kortenes opgaver:

Når man mellem hullerne trækker et kort, får man en motoriske opgave, der skal løses, så man kan komme videre til næste hul. Opgaverne er tilpasset spillets fortælling og univers. Alle opgaver har dermed en kort fortælling. Et eksempel på dette kunne være: ”Tigeren sidder på spring; slip væk ved at hoppe på ét ben til det næste hul.” I alle disse udfordringer øver børnene sig på forskellige motoriske øvelser der er rigtig vigtige for børnenes udvikling i denne alder.

 

Junglegolf varer ca. 2 timer og afsluttes med en fælles præmieoverrækkelse, hvor alle får en guldmedalje.

Super6

Super6 er en turnering for lidt ældre børn og unge, som er nye i turneringsgolf. Super6 tager udgangspunkt i at spille golf på banen og at skabe udvikling i golfspillet. Vigtigst: Træffene et sted at møde nye golfvenner, som også synes, det er sjovt at spille golf.

Super6 er en samlet betegnelse for de spilkoncepter, der spilles til disse turneringer. Hver spiller får udleveret bagmærket til Super6, og kan samle klistermærker for hver gang man deltager (se billede). Kan vi lave et billede a.la. det under Stjernejagt?


Følgende er eksempler på hvilke spilkoncepter, der kunne udgøre Super6:

1. Fourball

2. Golfbanens Hævn Greensome

3. Drive, Pitch and Putt

4. DGU Short Game

5. Speedgolf

6. Snoregolf Scramble

 

Der er voksne der hjælper til turneringerne, så du behøver ikke at kende spilkoncepterne på forhånd. Medbring meget gerne dit eget udstyr.

Super6 varer cirka 3 timer og består typisk af en fælles opvarmningsaktivitet, en sjov turnering og en fælles afslutningsaktivitet.

Stjernejagt

Stjernejagt er endnu et spilformat til de yngste, der foregår i et børnevenligt univers, fyldt med farver, dyr og historier. Stjernejagt kan spilles af alle børn eller legesyge voksne. Det er et spil som er sjovt og udvikler masser af færdigheder. Det kræver ingen forkundskaber at spille Stjernejagt, hvorfor det kan bruges første gang man prøver golf.

Stjernejagt er sjovt for både nybegyndere og øvede (kan spilles med SNAGjern eller eget golfsæt).

 

Stjernejagt regler

1. Vær ærlig når du tæller

2. Pas på hinanden

3. Ingen strafslag

 

Sådan spiller man:

Hver spiller får udleveret bagmærket til stjernejagt og starter som udgangspunkt med et stjernehandicap på 5 (det er ikke så vigtigt at forstå stjernehandicappet, der er voksne der hjælper til træffet).
 

 

Spilleren starter Stjernejagten ved at spille hul 1 på Chimpansebanen og fortsætter herefter til hul 2 og hul 3. Med Stjernehandicap 5 har spilleren maksimalt 5 slag til at få bolden fra teestedet og ind i ringen på hvert hul. Når spilleren har færdigspillet alle tre huller på Chimpansebanen, kommer spilleren retur til den ansvarlige for Stjernejagten. Her får spilleren udleveret belønningsklistermærker alt efter hvordan spilleren har klaret de 3 huller (bronze-, sølv- eller guldklistermærke)

Når spilleren har opnået guld på Chimpansebanen, er spilleren klar til at avancere til næste bane som i dette tilfælde vil være Elefantbanen (se billede)
 


 

Stjernejagt varer ca. 2 timer og afsluttes med en fælles præmieoverrækkelse, hvor alle får en guldmedalje.