Udgangspunkt og definitioner:

Turneringsleder er formand for Komitéen.

Slagspil: Dommer (udpeges af Komitéen – er komitémedlem)
Hulspil: Komitémedlem (udpeges af Komitéen – er komitémedlem)

Kommentar:
Kun dommere og komitémedlemmer kan træffe afgørelser på banen, hvorfor vore “dommere” skal være komitémedlemmer – og man kan ikke være komitémedlem uden at være medlem af komitéen.
For klarhedens skyld har vi valgt, at der i hulspil pr. definition kun findes komitémedlemmer, selvom en “dommer” på finaledagen kan følge en bold hele vejen rundt.

Medhjælpere og andre “ikke udpegede dommere/komitémedlemmer” har ingen beføjelser i relation til Reglerne.

Hvornår skal der gribes ind?

Slagspil:

Et komitémedlem på banen skal skride ind ved enhver overtrædelse af Reglerne, som man måtte iagttage, eller som man bliver gjort opmærksom på.
Afgørelsen er bindende for spillerne, og manglende efterfølgelse medfører den af Golfreglerne foreskrevne straf.
I tilfælde af diskvalifikation skal turneringsledelsen (evt. bagvagt) altid involveres.

Hulspil:

Et komitémedlem på banen har følgende opgaver:

  1. Et komitémedlem kan ikke på eget initiativ rådgive om regler, regelfortolkning eller den situation, spilleren pt. befinder sig i. Hver enkelt spiller skal selv kende reglerne og sine lempelsesmuligheder.
  2. Et komitémedlem kan på opfordring af en spiller rådgive om dennes muligheder i henhold til Golfreglerne. Spilleren kan uden straf vælge at ignorere denne rådgivning. Hvis spilleren ignorerer rådgivningen, og dette medfører et Regelbrud; se pkt. 3. (eksempel: Spiller spørger efter sine muligheder ved gult strafområde, men vælger at droppe 2 køllelængder til siden – spiller spørger efter sine muligheder ved AUR med spilleforbud, men vælger alligevel at spille bolden fra AUR). Hvis spilleren beder om en afgørelse (en ruling) er denne bindende for spilleren. (eksempel: Må jeg droppe 2 køllelængder til siden ved gult strafområde? – må jeg spille bolden fra AUR med spilleforbud?)
    Man kan således godt forestille sig, at en rådgivningssituation udvikler sig til en afgørelsessituation. Her er det vigtigt, at komitémedlemmet gør det klart for spilleren, at der er bedt om en afgørelse, og spilleren dermed er bundet af denne afgørelse. Hvis spilleren beder om en afgørelse, og ikke følger den og dermed overtræder en Golfregel, pådrager spilleren sig straf. Modstanderen kan i denne situation ikke vælge at overse Regelbruddet med henvisning til “ikke at ville vinde på denne måde”. Hvis spiller og modstander alligevel gør det, diskvalificeres de begge i medfør af Regel 1.3.
  3. I tilfælde af, at en spiller begår et Regelbrud, som modstanderen ikke har haft lejlighed til at observere, skal komitémedlemmet informere modstanderen om det passerede, og det er op til modstanderen at afgøre, om denne vil nedlægge protest.
  4. Komitémedlemmet skal assistere spillerne i tilfælde af protest, som nedlægges i overensstemmelse med Regel 20.1b. Komitémedlemmets afgørelse er bindende for spillerne. I tilfælde af diskvalifikation skal komitéen/turneringsledelsen (evt. bagvagt) altid involveres.

Afgørelser truffet af den samlede komité

I mange tilfælde vil afgørelser kunne træffes af et enkelt komitemedlem alene. Eksempelvis regelafgørelser truffet på banen under spillet.
Der kan dog være situationer, hvor afgørelsen har en karakter, der gør det naturligt, at afgørelsen bliver truffet af den samlede komite. Eksempelvis diskvalifikation som følge af brud på kodeks for god opførsel.
I praksis vil mange afgørelser blive truffet efter drøftelser blandt flere eller alle komitemedlemmer.

Hvis man i en situation, hvor det vurderes, at en afgørelse, der bør træffes af den samlede komite, ikke internt i komiteen kan opnå enighed om afgørelsen, træffes afgørelsen via simpel stemmeflerhed. Er der stemmelighed, er turneringslederens stemme afgørende.