Hvor finder man lokalreglerne

I Den Officielle Guide til Golfreglerne afsnit 8 findes et bredt udvalg af standardformuleringer af lokalregler.

Til hver standardformulering er knyttet en forklaring på, hvornår lokalreglen kan anvendes.

DGU har i Den Officielle Guide afsnit 11 lavet en FAQ bl.a. til brugen af en række lokalregler

Lokalregler i korpsets turneringer

Vi arbejder i korpsets turneringer grundlæggende med 3 typer af lokalregler:

1) Nogle generelle lokalregler, der gælder i alle korpsturneringerne. Disse er optrykt på vore Hard Cards. Det er eksempelvis regler knyttet til afbrydelse af spillet, til pace of play, regler om skyllerender i bunkers, osv. Indholdet af Hard Cardet genbesøges af TORK hvert år inden sæsonstart. Og derfor udarbejdes der også nye Hard Cards til hver sæson.

2) De banespecifikke lokalregler. Disse lokalregler skal fremgå af velkomstfolderen til spillerne. De vil typisk have udgangspunkt i de lokalregler, der findes i den pågældende klub. Men når I laver lokalreglerne til velkomstfolderen, er der en række ting man pr. erfaring skal være opmærksom på:

  • Lokalregler i klubberne er ikke altid formuleret i overensstemmelse med afsnit 8 i Den Officielle Guide. En god ide er derfor, at man checker alle lokalregler i forhold til formuleringerne i Den Officielle Guide.
  • I mange klubber “overlever” gamle lokalregler, uanset de måske ikke længere er relevante. Hverken i forhold til måske ændrede golfregler eller i forhold til de faktiske forhold i klubben.
  • Nogle lokalregler er måske ikke helt gennemtænkte. Hav fokus på, at lokalreglerne skal være enkle at forstå og svære at misforstå for en spiller.

3) Midlertidige lokalregler, der måtte være blevet behov for efter velkomstfolderen er blevet trykt. Typisk fordi baneforholdene har ændret sig . Det kan f.eks. være, at man har behov for at tage en vandfyldt bunker ud af spil ved at erklære den som en del af det generelle område, det kan være behov for at løfte og rense bolden, det kan være pludseligt opståede skader på banen, hvor det ikke vil være relevant at markere hele det pågældende område, osv.

Bliver I opmærksomme på sådanne uhensigtsmæssige/forkerte lokalregler i klubberne, så noter det venligst på turneringsrapporten. Det giver os mulighed for at tage kontakt med klubben og hjælpe dem til at få rettet forholdet.

Vær særlig opmærksom på:

E-5 anvendes aldrig i korpsets turneringer. Man skal blot være opmærksom på, at den anvendes i distrikternes turneringer. Derfor er det vigtigt, at man i de turneringer, hvor der kan være spillere med, der også spiller i distrikternes turneringer (f. eks. årgangsmesterskaberne, Holdturneringen og Girls Only Tour), lige husker at præcisere overfor spillerne, at E-5 ikke kan bruges.

Der er ikke forbud mod at placere droppezoner tættere på flaget end der, hvor bolden f. eks. krydsede grænsen til et strafområde. Det væsentligste er blot, at droppezonen placeres, så hullet stadig er tilsvarende udfordrende.

I velkomstfolderen er der under afsnittet om lokalregler angivet straffen for overtrædelse af lokalreglerne generelt. Men i mange lokalregler er der som en del af teksten tilføjet straf for at spille fra forkert sted. Det kan sagtens være relevant at begge dele skal gælde for en lokalregel.