Golf er en sport, der af natur tager længere tid at spille end mange andre sportsgrene. Derfor skal enhver forøgelse af den tid, det tager at spille en runde golf, ses som en potentiel signifikant barriere for at folk går i gang med sporten eller at aktive golfspillere spiller oftere.

Det er et almindeligt synspunkt, at golfrunder spillet på den samme bane tager længere tid nu, end de engang gjorde. Mens det er umuligt at bekræfte, om det er tilfældet, er det næsten irrelevant. Det vigtige er, om en signifikant andel af golfspillere, der spiller en given bane på en given dag, føler, at den tid det tog at spille, eller den tid de måtte vente var for lang tid, og at de følte, at det havde en negativ indflydelse på, hvor meget de nød runden.

Erfaringerne fra Golfspilleren i Centrum og R&A er en klar indikator

Analyse af resultaterne fra Golfspilleren i Centrum viser tydeligt, at “flow på banen” har stor betydning for spiloplevelsen blandt medlemmerne i de danske golfklubber. I omtrent 30 % af alle danske golfklubber vurderes flow på banen så lavt, at det har betydning for fastholdelsen af medlemmerne i golfklubben. Disse golfklubber bør derfor prioritere en indsats som arbejder på at forbedre spilletempoet og flowoplevelsen på banen.

Naturlig nok er antallet af medlemmer pr. golfhul den vigtigste faktor i forhold til flow på banen og særligt i de golfklubber, som har mere end 1.000 medlemmer er spilletempoet ofte et tema i golfklubben. Golfspilleren i Centrum viser ligeledes en direkte sammenhæng mellem rough og oplevelsen af flow. I 80 % af de golfklubber, som har “flow på banen” som et indsatsområde, bliver roughen vurderet som ødelæggende for spiloplevelsen.

Når spilletempoet får spillere, der nyder at spille golf til at nyde det mindre, og de regelmæssigt oplever reduceret nydelse ved golf, er det blevet et problem, der skal gøres noget ved.

R&A lavede i 2015 en global undersøgelse om golfspillernes syn på spilletempoet. 56.000 golfspillere fra 122 lande svarede på R&A’s spørgeskema. Derefter afholdte R&A en konference, hvor man samlede en lang række proer, golf managere, greenkeepere og andre, der arbejder med golf til at diskutere resultaterne fra undersøgelsen og komme med forslag til, hvordan spilletempoet kan øges. Alt dette arbejde blev samlet i en oversigt over “best practices” for at sænke spilletempoet.

Vi har samlet de vigtigste forslag fra R&A’s manual her på siden. Hvis man ønsker at læse hele det originale skriv fra R&A, kan det findes her: https://www.randa.org/pace-of-play/manual

En af de vigtigste konklusioner fra R&A’s global spørgeskemaundersøgelse var, at 60% af de 56.000 golfspillere, der besvarede undersøgelsen, ville nyde deres sport mere, hvis den tog kortere tid.

Et øget spilletempo vil derfor kunne medvirke til, at:
- Forbedre spiloplevelsen for eksisterende golfspillere
- Øge glæden ved spillet
- Fastholde flere golfspillere i klubberne
- Mindske ikke-golfspilleres forestilling om, at golf tager meget lang tid

Var dette nyttigt?

Ja Nej
Du har angivet, at dette emne ikke var nyttigt for dig...
Efterlad venligst en kommentar og fortæl os hvorfor? Tak!
Tak for din feedback.