For børn er det helt vildt vigtigt, at føle sig set og hørt. Vi anbefaler altid at man starter med en fælles velkomst, måske en navnerunde, eller lader børnene fortælle hvad de har glædet sig til. I hvert fald er det godt lige at få set alle i øjene og få introduceret sig selv, så børnene ved hvem de kan gå til, hvis de har spørgsmål. Når vi er kommet godt i gang, er det tid til at tage fat på opvarmningen. Neden for findes nogle forskellige sjove lege, hvis man søger lidt inspiration.

Golf skal være sjovt og man skal finde venner på golfbanen. Små sjove lege og konkurrencer kan netop være med til at styrke fællesskabet og i bund og grund bare være rigtig sjovt.

Irsk golfstafet
Sådan gør I:
Stil fire kegler op på en linie med ca. tre meters mellemrum. Inddel deltagerne i fire grupper og lad hver gruppe tage opstilling bag en kegle. Placer et golfjern ca. 25 meter ud for hver kegle. Hver deltager skal nu på skift løbe fra keglen ud til golfjernet og samle det op. Deltageren holder nu jernet, så køllehovedet rører jorden samtidig med, at den anden ende rører panden. Herefter drejer deltageren 10 gange rundt om sig selv, hvorefter der løbes tilbage til keglen og den næste deltager tager over.

Materialer:
4 golfjern
4 kegler

Tip: Hvis du ikke ønsker, at eleverne skal slingre alt for meget, kan du lade dem nøjes med at dreje rundt om sig selv fem gange.

Snagrundbold
Sådan gør I:
En rundboldbane på ca. 20 × 10 meter opsættes. Lav to hold med lige mange spillere på hvert hold. Et hold er udehold, det andet hold er indehold. Opgaven for holdet i marken er at gribe bolden og kaste bolden tilbage til opgiveren. Opgiveren er placeret ved en stopkegle. Indeholdet sender en tennisbold af sted med et snagjern. Bolden kan enten tee’es op eller ligge på jorden. Bliver bolden grebet, dør spilleren, der slog, samt de medspillere, der løb mellem keglerne på samme tid. Skydes bolden ud over siden, dør spilleren og de medspillere, der løb mellem keglerne på samme tid. Bliver bolden ikke grebet, eller skydes den ikke ud over siden, skal spillerne i marken kaste bolden ind til opgiveren, og denne
skal råbe stop. Spilleren, der slår, skal løbe til næste kegle eller så langt, som vedkommende tror, han/hun kan komme uden at dø. Er der nogen, der løber mellem keglerne, når opgiveren råber stop, er de døde. Når indeholdet har tre døde, bytter holdene. For hver spiller, der kommer gennem rundboldbanen og tilbage, gives et point. Der spilles til 15 point

Materialer:
Antal hjælpere: En – to
Antal deltagere: Ti – flere
Rekvisitter: Snagjern, kegler, tennisbold
Jern og golfbolde: Ingen

Bæltekøretøjet
Sådan gør I:
Tre spillere ligger sig på ryggen side om side – helt tæt. En fjerde spiller ligger sig vinkelret over de tre spilleres maver på ryggen. De tre spillere skal nu rulle samme vej og derved transportere spilleren, der ligger på tværs. Når den enkelte spiller er transporteret x antal meter, bytter spillerne plads. Når alle spillere har prøvet at ligge øverst er øvelsen færdig.
Øvelsen udføres bedst, når underlaget er tørt. Hvis det er vådt kan en presenning benyttes som underlag.

Materialer:
Antal hjælpere: En
Antal deltagere: Fire – flere
Rekvisitter: Ingen
Jern og bolde: Ingen

Sækkevæddeløb
Sådan gør I:
En distance på x antal meter markeres. En sæk udleveres til hver spiller. Spillerne hopper i sækken og på startskuddet tilbagelægges distancen så hurtigt som muligt. Har klubben ikke sække, kan spillernes ben bindes sammen med reb
i stedet.

Materialer:
Antal hjælpere: En
Antal deltagere: Fra en
Rekvisitter: Sække eller reb
Jern og bolde: Ingen

Stikbold
Sådan gør I:
Et område på x antal kvadratmeter markeres. Spillerne samles i området. En skumbold kastes op i luften. Når skumbolden har ramt jorden tre gange, må spillerne tage bolden. Det gælder om at ramme de andre spillere. Spillerne må ikke løbe ud af det markerede område. Bliver en spiller ramt, sidder spilleren stille på hug. Spillerne kan komme tilbage i spillet ved at få fat i bolden, eller ved at spilleren, der ramte vedkommende, selv bliver ramt. Spillerne kan også komme tilbage ved at en anden spiller hopper over vedkommende.

Materialer:
Antal hjælpere: En
Antal deltagere: Alle
Rekvisitter: En skumbold
Jern og bolde: Ingen

Ærteposen
Sådan gør I:
Spillerne går sammen to og to og stiller sig over for hinanden. En ærtepose eller en golfbold udleveres til hvert par (ærteposen er nemmere at gribe for yngre spillere). Øvelsen går ud på at kaste og gribe ærteposen i varierende kaste– og gribeteknikker. Start med underhåndskast.

Materialer:
Antal hjælpere: En Antal deltagere: Alle Rekvisitter: Ærteposer Jern og bolde: Eventuelt golfbolde

Skafteleg
Sådan gør I:
Sæt skafter ned i jorden, så de danner en cirkel. Brug ét skaft mindre end antallet af spillere. En spiller er i midten af cirklen. Når træneren råber: ”Byt”, så skal alle løbe til et andet skaft. Den, der ikke får noget, må stå i midten og jage næste gang.

Materialer:
Antal hjælpere: En
Antal deltagere: Alle
Rekvisitter: Ingen
Jern og bolde: Et golfjern pr. junior

Golflimbo
Sådan gør I:
Et reb holdes stramt mellem to personer. Hold en kølle i hænderne eller balancer med en bold på læberne. Vinderen er den, der går under det laveste reb.

Materialer:
Antal hjælpere: En
Antal deltagere: Alle
Rekvisitter: Et reb
Jern og bolde: Eventuelt en golfbold pr. junior

Kaste Æg
Sådan gør I:
Del spillerne i par, to og to. Stil hvert par op på række med ansigtet mod hinanden og med en meter mellem dem. Den ene kaster bolden, og den anden skal gribe. Griber spilleren bolden, skal de begge træde ét skridt tilbage. Herefter kaster den anden spiller. Griber makkeren, skal de igen tage ét skridt tilbage, osv. Hvis én af dem taber bolden, er de ude
af legen. Sørg for, at alle kaster samtidig, og der er lige linje mellem spillerne. Et reb er et godt hjælpemiddel.

Materialer:
Antal hjælpere: En
Antal deltagere: Ingen
Rekvisitter: Ingen
Jern og bolde: Golfbolde

Forhindringsbane
Sådan gør I:
Lav en forhindringsbane – alting kan bruges. Spillerne skal have mulighed for at komme til at løbe, kravle, hoppe og balancere.

Materialer:
Antal hjælpere: En
Antal deltagere: Alle
Rekvisitter: Alt
Jern og bolde: Måske