Q:
Mit Laveste Handicap ser ud til at være forkert. Det er sat til 16,6 i GolfBox. Men jeg har runder blandt mine seneste 20 runder, hvor jeg har et lavere Handicap. Og faktisk gik jeg ned fra 16,7 til 16,1 på den sidste runde i 2020. Men denne sidste score er i stedet registreret til at resultere i 17,0, som er mit handicap i det nye system. Kan det forklares?

A:
Den gamle handicaphistorik så ud som nedenstående billede fra DGU-basen.
Her ser vi de seneste handicapreguleringer, herunder bl.a. runder med handicaps lavere end 16,6 og den sidste runde i 2020, som med 38 point gav et nyt Handicap på 16,1.

Figur 1

Inden vi ser på den samlede forklaring, skal vi også lige se et aktuelt billede fra beregningen i GolfBox, som også viser scorearkivet med de 20 seneste runder.
Heraf kan det nemlig ses, at det er det sidste scorekort før årsskiftet, som er blevet brugt til at foretage skiftet til det nye handicapsystem.
Det seneste scorekort (uanset hvornår det er spillet) er blevet genberegnet, så resultatet reflekterer det nye handicapsystem.
Spilleren har således et Handicap efter denne runde et handicap på 17,0 og ikke som oprindeligt 16,1, som i Figur 1.

Figur 2

Efter skiftet til det nye system har spilleren derfor aldrig haft handicap 16,1, da det var en beregning efter det gamle system, som er blevet udskiftet med det nye. 16,1 er dermed ikke en mulighed for det laveste handicap. Runden er dog ikke spildt, da det gode handicapresultat på 15,4 stadig indgår i beregningen af det nye handicap.

Herefter er det “simpelt” at finde det laveste handicap inden for det seneste år, da det “bare” er det laveste handicap, der ikke er ældre end 365 dage end det seneste scorekort i arkivet.

I dette tilfælde 16,6 – se Figur 3 herunder. Det lavere handicap, som ses i grafen på 16,4 kan ikke bruges, da det er mere end 365 dage ældre end den seneste score fra 7/11/2020.