Det emne du ønskede kunne ikke findes.
Relaterede emner er vist herunder.

P-2C(2)/1: Markering af et strafområde

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 11 – DGU Regel-FAQ » P-2C(2)/1: Markering af et strafområde

Q: Må et strafområde markeres med en enkelt pæl i midten og/eller alene en beskrivelse af kanten – fx vandspejlet i en sø, overgangen fra kultiveret jord til græs, eller “høj rough” og lignende? A: Nej Selve kanten af et strafområde skal…

2C – Strafområder

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 2 – Banemarkering til almindeligt spil med DGU vejledning » 2C – Strafområder

2C Strafområder er områder af banen, hvorfra en spiller må tage lempelse med et strafslag på et sted uden for strafområdet, der potentielt er en betydelig afstand fra, hvor bolden kan være kommet til at ligge stille. Som skrevet i definitionen af…

P-5I(2)a./1: Tilladt anvendelse af Kodeks for god opførsel

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 11 – DGU Regel-FAQ » P-5I(2)a./1: Tilladt anvendelse af Kodeks for god opførsel

Q: Regel 1.2b giver mulighed for, at Komitéen kan lave sine egne standarder for spilleropførsel i et kodeks for god opførsel, indført som en lokalregel. Er der et eksempler på en sådan lokalregel, som ville være tilladt? A: I turneringer med dommer kan der…

P-2I(1)/1: Droppezone – droppe eller placere bold?

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 11 – DGU Regel-FAQ » P-2I(1)/1: Droppezone – droppe eller placere bold?

Q: Er det tilladt at have en lokalregel, som angiver at man må placere en bold i en droppezone, herunder når der bruges måtter som droppezone? A: Nej, det er ikke tilladt at placere en bold i en droppezone Citat – Den officielle Guide til Golfreglerne, Afsnit…

P-8F-11/1 Lempelse for myretuer

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 11 – DGU Regel-FAQ » P-8F-11/1 Lempelse for myretuer

Q: Er det tilladt at indføre en lokalregel for myretuer, hvis man har mange myretuer, som har indflydelse på fair play? A: Ja, komitéen kan anvende en modificeret udgave af Standard lokalregel F-11 Myretuer. Formål. Myretuer er løse naturgenstande og kan fjernes…

P-8F-1/1: Erklære sten i bunker som flytbare forhindringer

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 11 – DGU Regel-FAQ » P-8F-1/1: Erklære sten i bunker som flytbare forhindringer

Q: Er det tilladt at indføre en lokalregel som erklærer sten i bunkeren for flytbare forhindringer, således at der kan opnås lempelse uden straf selv hvis det er nødvendigt at flytte bolden? A: Nej. R&A: There is no longer the permission to set a local rule…

P-6C(12)/1: Kombinere hulspil og slagspil

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 11 – DGU Regel-FAQ » P-6C(12)/1: Kombinere hulspil og slagspil

Q: Er det muligt/en god idé at kombinere hulspil og slagspil A: Kombinationen af ​​hulspil og slagspil frarådes, da visse regler er væsentligt forskellige mellem de to formater. Men der kan være tidspunkter, hvor spillerne enten beder om at kunne kombinere de…

P-8F-10/1 Lempelse for dyrespor i bunker

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 11 – DGU Regel-FAQ » P-8F-10/1 Lempelse for dyrespor i bunker

Q: Vi har en bunker i den fjerne del af banen, hvor der ofte går hjorte igennem. Det er ikke muligt at holde den ny-revet hele dagen. Er det tilladt at bruge Standard lokalregel F-10 Skader fra dyr til at give lempelse fra disse dyrespor i bunkeren? A: Nej. DGU…

F-14.4/2 /1: Test-drop ikke tilladt

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 11 – DGU Regel-FAQ » F-14.4/2 /1: Test-drop ikke tilladt

Q: Er det tilladt bevidst at droppe forkert for at teste, hvordan bolden vil reagere? A: Fortolkning 14.4/2 siger, at det ikke er tilladt. Man kan f.eks. forestille sig, at en spiller konsekvent vælger at droppe fra skulderhøjde hver gang, selv om man har gjort…

R-3.3b(2)/1: Lade en anden aflevere scorekort

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 11 – DGU Regel-FAQ » R-3.3b(2)/1: Lade en anden aflevere scorekort

Q: I henhold til Regel 3.3b(2) skal spilleren “omhyggeligt gennemgå scoren for hvert hul, underskrive scorekortet og straks aflevere det til Komitéen, hvorefter spilleren ikke må ændre på scorekortet. Hvis spilleren bryder nogle af disse krav i Regel 3.3b er…

R-21.1c(2)/1: Spille alle huller i stableford

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 11 – DGU Regel-FAQ » R-21.1c(2)/1: Spille alle huller i stableford

Q: En spiller, som er dårligt gående, ønsker at springe 2 huller over i en Stableford-turnering. Hun spiller 12. hul og venter på gruppen, og går med dem igen fra 15. hul. Hun spiller ikke 13 og 14 og noterer 0 (nul) point på begge. I henhold til Regel 21.1c(2)…

P-8E-12/1: Spil med lejeforbedring – brug af måtter

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 11 – DGU Regel-FAQ » P-8E-12/1: Spil med lejeforbedring – brug af måtter

Q: Kan man spille tællende runder, når der på en bane er krav om brug af måtter eller lignende for at beskytte fairways? A: Ja, en klub kan afvikle tællende runder, forudsat at: Standard lokalregel E-12 for brug af måtter eller lignende på fairway er…

P-2A(1)/1: Metoder til at markere grænser – f.eks. Out of Bounds eller Strafområder

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 11 – DGU Regel-FAQ » P-2A(1)/1: Metoder til at markere grænser – f.eks. Out of Bounds eller Strafområder

Q: Er det tilladt eksempelvis at bruge kæder, ophængt i en galge, til at markere en grænse til et strafområde eller Out of Bounds? A: Nej. Det er en forudsætning for at kunne vurdere, om din bold er inde i et strafområde eller er uden for banen, at grænsen er…

P-8E-9/2: Markere Out of Bounds som område med spilleforbud

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 11 – DGU Regel-FAQ » P-8E-9/2: Markere Out of Bounds som område med spilleforbud

Q: Kan det accepteres, at man får lempelse for en grænsemarkering/hvid pæl efter lokalregel E-9? Formålet med lokalreglen er beskrevet som især “…beskytte noget, der vokser i området”. Men senere i teksten skrives: “I dette tilfælde skal…

P-8E-5/1: Markering af OB pæle ifbm. drop på fairway

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 11 – DGU Regel-FAQ » P-8E-5/1: Markering af OB pæle ifbm. drop på fairway

Q: Anbefaler DGU, at hvis man indfører Standard lokalregel E-5, så markeres dette med fx en rød top på de out of bounds pæle, hvor det er gældende? A: Nej. Da lokalreglen drejer sig om såvel en mistet bold som en bold out of bounds er det misvisende at markere…

P-8E-9/1: Markere Out of Bounds som område med spilleforbud

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 11 – DGU Regel-FAQ » P-8E-9/1: Markere Out of Bounds som område med spilleforbud

Q: Hvis man har en OoB der grænser op til privat mark, hvor ejeren ikke vil have spillere til at hente deres bold. Kan man så markere de hvide pæle med grøn top, og dermed gøre området til et område med spilleforbud? A: Ja, men… Standard lokalregel E-9…

P-8E-3: Ødelagte greens

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 11 – DGU Regel-FAQ » P-8E-3: Ødelagte greens

Q: Må man udvide “spil med lejeforbedring” til også at omfatte greens? A: Nej, det er ikke tilladt at udvide en lokalregel for “spil med lejeforbedring” til at omfatte andre områder end det generelle område. Standard lokalregel E-3 må i…

Vejledning Regel 2

Amatørreglerne DK » Regel 2 – Amatørspiller » Vejledning Regel 2

At spille eller være ansat som professionel Ekstra vejledning findes for underpunkter 2, 4 og 5 fra Regel 2 (amatørspiller) som følger: At spille i en turnering som professionel En amatør, som tilmelder sig og spiller i en turnering som professionel, mister…

Vejledning Regel 1

Amatørreglerne DK » Regel 1 – Formål med Reglerne » Vejledning Regel 1

Pt. Ingen

P-8E-5/2: Opdele lokalregel, så drop på fairway kun gælder for bolde OB

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 11 – DGU Regel-FAQ » P-8E-5/2: Opdele lokalregel, så drop på fairway kun gælder for bolde OB

Q: Må man indføre SL E-5, så lokalreglen kun gælder for bolde, som er slået out of bounds? A: Nej Standard lokalregel E-5 om at droppe bolden på fairway, efter en bold er slået out of bounds eller mistet, gælder for begge situationer. Formålet med lokalreglen…

Regel 2 – Amatørspiller

Amatørreglerne DK » Regel 2 – Amatørspiller

Alle golfspillere er amatører, medmindre de: Accepterer at modtage en præmie, der ikke er tilladt efter Regel 3 – Præmier, Spiller i en golfturnering som professionel, Accepterer betaling eller kompensation for at give instruktion, der ikke er tilladt…

F-18.3a/2 /1: Tilladt at spille provisorisk bold, når søgning er startet

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 11 – DGU Regel-FAQ » F-18.3a/2 /1: Tilladt at spille provisorisk bold, når søgning er startet

Q: Interpretation 18.3 a/2 tillader en spiller at gå tilbage og spille en provisorisk bold, selvom de tre minutters søgetid endnu ikke er afsluttet. Men hvornår starter søgetiden, hvis spilleren vælger at gå tilbage inden at være nået frem til…

DGU E-2: Rengøre bold

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 8 – Standard lokalregler med DGU vejledning » DGU Eksempler på midlertidige lokalregler » DGU E-2: Rengøre bold

“Når en spillers bold ligger i [identificer området, såsom det generelle område, på hul 6, i det generelle område, klippet til fairwayhøjde eller lavere osv.], må bolden løftes, renses og genplaceres uden straf. Spilleren skal markere stedet, før bolden…

F-10.2b/1/1 – Selvstående putter til hjælp for opstilling

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 11 – DGU Regel-FAQ » F-10.2b/1/1 – Selvstående putter til hjælp for opstilling

Q: Må en selv-stående putter bruges som hjælp til opstilling og retningsmåling ved at placere putteren lige bagved eller ved siden af det punkt, hvor bolden kom til at ligge stille? A: Ja. Det ville have været forbudt efter 10.2b(3). Men som en undtagelse er det…

P-8F-22: Midlertidige kabler – mobilt vandingsanlæg

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 11 – DGU Regel-FAQ » P-8F-22: Midlertidige kabler – mobilt vandingsanlæg

Q: Vi har et mobilt vandingsanlæg, der består af slanger og sprinklere eller en sprinkler og en slangevogn, som langsomt vikler slangen op under vanding, og dermed trækker sprinkleren til sig, så et langt stykke fairway bliver vandet. Hvordan skal vi behandle denne…

D-Dyrehul/1: Udjævnede muldvarpeskud

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 11 – DGU Regel-FAQ » D-Dyrehul/1: Udjævnede muldvarpeskud

Q: Vi har en masse mulvarpeskud på vores bane, og Greenkeeperne har “kørt” over dem med en maskine for at “fjerne” dem. Det giver et klart bart cirkulært område, hvor muldvarpeskuddet var, og en “hale” af jord i den retning…

Afsnit 1 – Komitéens rolle

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 1 – Komitéens rolle

Golfreglerne definerer Komitéen som den person eller gruppe, der har ansvaret for en turnering eller banen. Komitèen er afgørende for, at spillet udføres korrekt. Komitéen er ansvarlige for at styre det daglige spil på banen eller for en specifik turnering, og…

U5/1 Udformning af boldmarkeringsmærker

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 11 – DGU Regel-FAQ » U5/1 Udformning af boldmarkeringsmærker

Q: Der har været efterspurgt yderligere retningslinjer for boldmarkeringsmærkers udformning for at afklare grænserne for, hvornår boldmarkeringsmærker anses for at overtræde Regel 4.3 og blive betragtet som et udstyr til udpegning af spillelinje. A: Hvis et…

R-13.2b(2)/1: Sætte fjernet flagstang tilbage i hul under slag for at stoppe bold

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 11 – DGU Regel-FAQ » R-13.2b(2)/1: Sætte fjernet flagstang tilbage i hul under slag for at stoppe bold

Q: Når det er besluttet at fjerne en flagstang inden slaget slåes, må man ikke under slaget sætte flagstangen i for at bremse et for hårdt slået putt. Er beslutningen om at sætte flaget i for at bremse bolden (i modstrid med Regel 11.3), tilstrækkelig til at…

F-10.2b(3)/1 /1: Placere putter med retning mod flag inden stance

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 11 – DGU Regel-FAQ » F-10.2b(3)/1 /1: Placere putter med retning mod flag inden stance

Q: Regel 10.2b(3) tillader ikke at et objekt placeres for at hjælpe med at indtage sin stance. MEN ifølge Fortolkning 10.2b(3)/1 udelukker det ikke: “a player from setting his or her clubhead behind the ball, such as when a player stands behind the ball and…

D-Hul/1: Anvendelse af hulkantsringe

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 11 – DGU Regel-FAQ » D-Hul/1: Anvendelse af hulkantsringe

Q: Er det tilladt at bruge de såkaldte hulkantsringe af plastik til at beskytte de øverste 2,54 cm af et golfhul? A: Nej. Hvis disse hulkantsringe bruges, er hullerne ikke i overensstemmelse med golfreglerne. Konsekvensen er, at rettidigt indsendte protester over…

U8/1: Montere boldoptager på flagstangen

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 11 – DGU Regel-FAQ » U8/1: Montere boldoptager på flagstangen

Q: Er det lovligt i følge Udstyrsreglerne at montere en boldopsamler på flagstangen i bunden af hullet, lige over metalknoppen? A: Ja. det blev ændret fra 1. januar 2020: Vi har fået denne tilføjelse til Udstyrsreglerne fra R&A: “Attachments to the pole…

Regel 1 – Formål med Reglerne

Amatørreglerne DK » Regel 1 – Formål med Reglerne

Amatørgolf har en veletableret tradition i sporten, inklusiv en historie af turneringer, der er begrænset til amatørspillere. Amatørreglerne definerer, hvem der kan konkurrere som amatørspiller. Golf er i det store og hele selv-regulerende, og for at hjælpe med…

R-5.6b/1 Lukke spillere (grupper) igennem

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 11 – DGU Regel-FAQ » R-5.6b/1 Lukke spillere (grupper) igennem

Q: Gælder der nogle regler for, at man skal lukke andre spillere igennem – og hvordan? A: Spilletempoet har været et diskussionsemne i lang tid – måske altid? Det er ofte meget følelsesbetonet at opsætte regler for den ønskede opførsel på banen.…

D-Løse naturgenstande/1: Affald fra dyr/dyreekskrementer

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 11 – DGU Regel-FAQ » D-Løse naturgenstande/1: Affald fra dyr/dyreekskrementer

Q: I definitionen Løse naturgenstande omtales begrebet “affald fra dyr” (EN: animal waste). I Standard lokalregel F-12 anvendes begrebet “dyreekskrementer”. Er disse identiske? A: R&A har bekræftet, at begreberne er identiske (animal…

Regel 11.1b(2) Bold i bevægelse rammer tilfældigt spiller

Vigtigste nyheder i Golfreglerne 2023 » Regel 11.1b(2) Bold i bevægelse rammer tilfældigt spiller

Regel 11.1b(2) – fuld tekst: Bold i bevægelse rammer tilfældigt person eller ekstern påvirkning: Sted, hvor bolden skal spilles fra Regel 11.2b(2) er blevet ændret med nogle tilføjelser således, at slaget nu ikke længere skal annulleres og spilles om,…

Regel 4.1a(2) Kølle, som er beskadiget under runden

Vigtigste nyheder i Golfreglerne 2023 » Regel 4.1a(2) Kølle, som er beskadiget under runden

Reglen er blevet tilpasset, så det nu er tilladt for en spiller at udskifte en beskadiget kølle, under forudsætning af, at den ikke er beskadiget som følge af misbrug.

P-8E-5/3: Muligt at inkludere uspillelig bold i lokalregel E-5?

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 11 – DGU Regel-FAQ » P-8E-5/3: Muligt at inkludere uspillelig bold i lokalregel E-5?

Q: Kan Standard lokalreglen E-5 som tillader at en mistet bold eller en bold out of bounds, droppes på fairwayen, udvides til at inkludere en uspillelig bold? A: Nej. Lokalregel E-5 gælder kun for en mistet bold eller en bold out of bounds

R-3/1 Skal man betale skat af præmier?

Amatørreglerne DK » DGU Regel-FAQ – Amatørreglerne » R-3/1 Skal man betale skat af præmier?

Ja – som udgangspunkt skal alle præmier uanset værdi behandles som en indtægt – dvs. både kontante beløb og værdi af fysiske præmier som eks. en ny driver eller sølvpokal. Udgifter, der er forbundet med at vinde præmier, kan dog trækkes fra…

R-4.3a/1: Bruge afstandsmåler som kan måle andet

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 11 – DGU Regel-FAQ » R-4.3a/1: Bruge afstandsmåler som kan måle andet

Q: Ifølge Regel 4.3a er det tilladt at få information om afstand fra fra en afstandsmåler (fx smartphone eller laser), men ikke fx at måle højdeforskelle eller foretage andre fortolkninger. Er det tilladt at bruge en afstandsmåler, som kan måle fx højdeforskel,…

R-5.2b/1: Øve sig på banen før slagspilsturnering

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 11 – DGU Regel-FAQ » R-5.2b/1: Øve sig på banen før slagspilsturnering

Q: Skal en spiller, der spiller en hulspilsmatch om formiddagen, diskvalificeres fra en slagspilsturnering samme eftermiddag på samme bane ( de to turneringer er ikke en del af hinanden)? A: Ja. Det at spille hulspilsmatchen på banen for dagens slagspilsturnering…

D-Køllelængde/1 – når der spilles med partner

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 11 – DGU Regel-FAQ » D-Køllelængde/1 – når der spilles med partner

Betydning af “køllelængde”, når der spilles med partner: I spilleformer med partner må enhver partners længste kølle anvendes til at definere teestedet eller størrelsen af lempelsesområdet.

Afsnit 2 – Banemarkering til almindeligt spil med DGU vejledning

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 2 – Banemarkering til almindeligt spil med DGU vejledning

Markering af banen og fornyelse af markeringer efter behov er en løbende opgave, som Komitéen er ansvarlig for. En korrekt markeret bane giver en spiller mulighed for at spille efter Reglerne og hjælper med at eliminere forvirring for spillerne. For eksempel kan en…

F-14.3b(4)/1 – Generel straf efter Regel 14.7a

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 11 – DGU Regel-FAQ » F-14.3b(4)/1 – Generel straf efter Regel 14.7a

Regel 14.3: 14.3b(4)/1 – Generel straf efter Regel 14.7a I relation til det sidste punkt i Regel 14.3b(4) gælder det, at hvis en spiller får den generelle straf for at have udført et slag uden at have rettet fejlen, gives straffen efter Regel 14.7a for at have…

R-5/1 Hvor hurtigt kan jeg blive amatør igen?

Amatørreglerne DK » DGU Regel-FAQ – Amatørreglerne » R-5/1 Hvor hurtigt kan jeg blive amatør igen?

Udover sagsbehandling, som kan tage fra et par dage til maksimalt et par uger, afhænger det primært af, hvornår seneste overtrædelse af amatørreglerne fandt sted. Eksempel 1: En tidligere professionel træner, der har været træner siden 2010, stopper som…

R-5/2 Må jeg gerne spille på klubholdet i venteperioden?

Amatørreglerne DK » DGU Regel-FAQ – Amatørreglerne » R-5/2 Må jeg gerne spille på klubholdet i venteperioden?

I Danmarksturneringen for klubhold deltager spillerne enten som amatør eller ikke-amatør. Dvs. tidligere professionelle eller amatører, der har overtrådt amatørreglerne – og som befinder sig i en venteperiode før genindtræden i amatørstatus – må…

R-24.4c/1 Single-matcher fra samme hold i samme gruppe

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 11 – DGU Regel-FAQ » R-24.4c/1 Single-matcher fra samme hold i samme gruppe

Q: Må spillere fra samme hold spille i hver sin single i samme gruppe? Det vil sige – må man sende to singler ud i samme bold, når man spiller en holdmatch, for eksempel for at spare starttider eller gøre holdkampe hurtigere færdige? A: Ja. Der er ikke…

R-9.6/1 – Bold flyttet af (eller rammer) robotklipper på banen

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 11 – DGU Regel-FAQ » R-9.6/1 – Bold flyttet af (eller rammer) robotklipper på banen

Q: Hvad skal jeg gøre, hvis en robotplæneklipper kører henover min bold, eller hvis jeg rammer den med min bold? A: En Robotplæneklipper er en ekstern påvirkning af din bold på samme måde, som hvis den havde være bemandet af en greenkeeper. I den situation…

R-22.3/1 Foursome gunstart – 9-hullers runde, 9-hullers bane

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 11 – DGU Regel-FAQ » R-22.3/1 Foursome gunstart – 9-hullers runde, 9-hullers bane

Q: I Foursome skal spillerne skiftes til at starte på lige og ulige huller. Hvordan forholder man sig i en Foursome-turnering med gun-start på en 9-hullers bane, når der kun spilles 9 huller? Her vil nogen skulle spille Hul 9 og Hul 1 lige efter hinanden. A: Selvom…

P-8E-5/4: Skal man vente 3 minutter før man må droppe en bold efter lokalregel E-5?

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 11 – DGU Regel-FAQ » P-8E-5/4: Skal man vente 3 minutter før man må droppe en bold efter lokalregel E-5?

Q: Skal man lede 3 minutter efter bolden, så den er “mistet”, før man må droppe efter proceduren i E-5? A: Nej. Spilleren kan iværksætte droppeproceduren på samme måde, som man kan beslutte gå tilbage og slå en ny fra forrige sted, dvs. med det…

R-6/2 Er der begrænsninger på hvorledes man må reklamere for ens sponsorer?

Amatørreglerne DK » DGU Regel-FAQ – Amatørreglerne » R-6/2 Er der begrænsninger på hvorledes man må reklamere for ens sponsorer?

Det er der ikke i amatørreglerne. Det er dog uklart om NCAA (der godkender scolarships i USA) eller andre institutioner accepterer, at amatørgolfspillere reklamerer for egne sponsorer – så her opfordres til forsigtighed og at sætte sig ind i reglerne, der…

F-5.2b/3/1: Straf for øvelse før runde – generel straf eller diskvalifikation

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 11 – DGU Regel-FAQ » F-5.2b/3/1: Straf for øvelse før runde – generel straf eller diskvalifikation

Q: I Regel 5.2b bruges denne sætning til at beskrive karakteren af overtrædelse for at anvende straffen: “Hvis en spiller udfører et slag i strid med denne Regel, får spilleren den generelle straf, som gælder spillerens første hul. Hvis spilleren udfører…

R-9.4b/1 – Spiller rammer bold i prøvesving og forårsager, at den flytter sig

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 11 – DGU Regel-FAQ » R-9.4b/1 – Spiller rammer bold i prøvesving og forårsager, at den flytter sig

Q: Er det straffrit at ramme (og flytte bolden) ved et prøvesving uden for greenen, da det ifølge Reglerne ikke er et Slag. A: Nej. Det er korrekt at spilleren ikke har slået et slag til bolden (som selvfølgelig ikke skal tælles), men ifølge Regel 9.4b får…

R-6/1 Er der begrænsning på antal sponsorer eller beløbet en amatør må modtage?

Amatørreglerne DK » DGU Regel-FAQ – Amatørreglerne » R-6/1 Er der begrænsning på antal sponsorer eller beløbet en amatør må modtage?

Det er der ikke i amatørreglerne. Det er dog uklart om NCAA (der håndterer US college scolarships) eller andre institutioner accepterer, at amatørgolfspillere kan indgå sponsorkontrakter – så her opfordres til forsigtighed og at sætte sig ind i reglerne,…

R-3/2 Må man vinde en bil til f. eks. 300.000 kr. i Hole In One præmie?

Amatørreglerne DK » DGU Regel-FAQ – Amatørreglerne » R-3/2 Må man vinde en bil til f. eks. 300.000 kr. i Hole In One præmie?

Der er ikke noget maksimum på HIO præmier og det gør heller ikke noget om det sker til en særlig aktivitet eller under en turnering (her skal minimumsafstanden dog være 45 meter for at præmiegrænsen ikke gælder) Skulle en deltager i klubkonkurrence være så…

8B – Strafområder

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 8 – Standard lokalregler med DGU vejledning » 8B – Strafområder

B-1 Definere strafområder Formål. Der er mange måder, hvorpå en Komité kan definere strafområder på banen, og det er derfor ikke rimeligt eller muligt at udarbejde en komplet liste over lokalregler, der kan bruges til dette formål. Det er vigtigt at være…

Vigtigste nyheder i Golfreglerne 2023

Vigtigste nyheder i Golfreglerne 2023

Golfreglerne 2023 Golfreglerne 2023 er gennemredigeret for at inkludere en stor del af de Regler, der for mange var skjult, fordi de befandt sig under “Fortolkninger”. Derfor ser nogle af Reglerne måske anderledes ud end før, men der egentlig kun ganske…

DGU vejledning til spilleformer

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 9 – Andre spilleformer » DGU vejledning til spilleformer

Slagspil og hulspil danner grundlag for en lang række golfspil/turnerings- og spileformer, som alle kan afvikles med eller uden handicap. Slagspil I slagspil spiller deltagerne et fastsat antal huller, som regel en eller flere 18 hullers runder, og den spiller,…

Amatørreglerne DK

Amatørreglerne DK

Forord og Indledning Regel 1 – Formål med Reglerne Regel 2 – Amatørspiller Regel 3 – Præmier Regel 4 – Instruktion Regel 5 – Genindtræden i amatørstatus Regel 6 – Håndhævelse af Reglerne

8L – Ansvar vedrørende scorekort

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 8 – Standard lokalregler med DGU vejledning » 8L – Ansvar vedrørende scorekort

L-1 Tilpasning af straf efter Regel 3.3b(2) for manglende spiller- eller markørgodkendelse Formål. Regel 3.3b(2) pålægger diskvalifikationsstraf, hvis hulscores på scorekortet ikke er godkendt af spiller, markør eller begge. Men Komitéen kan vælge at ændre…

DGU eksempler på Standard lokalregler

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 8 – Standard lokalregler med DGU vejledning » DGU eksempler på Standard lokalregler

DGU eksempler på Standard lokalregler Der findes stadig en række lokale forhold, som ikke er dækket af Golfreglerne og derfor kræver en lokalregel. Et udvalg af disse er samlet i et eksempel på et sæt lokalregler herunder: Lokalregler for ”En Dansk Golfklub…

Regel 6.3b(3) Erstatning med en anden bold under spil af hul

Vigtigste nyheder i Golfreglerne 2023 » Regel 6.3b(3) Erstatning med en anden bold under spil af hul

Hvis man skifter bold, uden at det er tilladt efter en Regel, får man straf. Men straffen for dette er nedsat fra den generelle straf (2 strafslag/tab af hul) til nu kun 1 strafslag. Det betyder for eksempel, at denne fejl ikke længere koster tab af hul i…

8J – Procedurer for dårligt vejr og afbrydelse af spil

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 8 – Standard lokalregler med DGU vejledning » 8J – Procedurer for dårligt vejr og afbrydelse af spil

J-1 Metoder til at afbryde og genoptage spil Formål. Regel 5.7b kræver, at spillerne stopper med at spille med det samme, hvis Komitéen erklærer omgående afbrydelse af spillet. Komitéen bør anvende en særskilt metode til at fortælle spillerne om en omgående…

Afsnit 11 – DGU Regel-FAQ

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 11 – DGU Regel-FAQ

Da der naturligt vil blive stillet mange spørgsmål til såvel Procedurer for Komitéen, vil DGU her i de underliggende punkter forsøge at svare på disse. Som udgangspunkt skal et spørgsmål altid søges løst ved at læse selve Procedurer for Komitéen samt…

6F – Scoring

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 6 – Under turneringen » 6F – Scoring

6F (1) Hulspil Det er normalt spillernes ansvar at rapportere resultatet af deres kamp på et sted, udpeget af Komitéen. Hvis en dommer er blevet tildelt til matchen, kan dommeren tildeles denne pligt i stedet for spillerne. Hvis en spiller anmoder om en…

5I – Kodeks for god opførsel

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 5 – Før turneringen » 5I – Kodeks for god opførsel

5I DGU: OBS – dette afsnit omhandler en evt. indførelse af et Kodeks for god opførsel til en turnering Komitéen kan lave sine egne standarder for spilleropførsel i et Kodeks for god opførsel, indført som en lokalregel (se Regel 1.2b). Formålet med et…

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning

Golfreglerne definerer Komitéen som den person eller gruppe, der har ansvaret for en turnering eller banen. Komiteén er afgørende for, at spillet udføres korrekt. Komitéen er ansvarlige for at styre det daglige spil på banen eller for en specifik turnering, og…

7A – Lige resultater i slagspil

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 7 – Efter turneringen » 7A – Lige resultater i slagspil

7A Efter at alle scorekort er afleveret i slagspil, skal Komitéen muligvis foretage en afgørelse om lige resultater til førstepladsen eller andre placeringer. Komitéen bør anvende den metode, der er beskrevet i turneringsbetingelserne (se Afsnit 5A(6)), og som…

5B – Markering af banen

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 5 – Før turneringen » 5B – Markering af banen

5B Ved forberedelsen af en turnering skal Komitéen sørge for, at banen er korrekt markeret og opdatere eventuelle markeringer, der bruges til almindeligt spil, eller om nødvendigt ændre dem. Selvom der typisk ikke er nogen “rigtig” måde at markere en…

8K – Retningslinjer for spilletempo

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 8 – Standard lokalregler med DGU vejledning » 8K – Retningslinjer for spilletempo

For at fremme og opfordre til et raskt spilletempo, bør Komitéen anvende en lokalregel, der iværksætter en politik for spilletempo. Følgende Standard lokalregler giver nogle eksempler på, hvordan Komitéen kan vælge at tage fat på spørgsmålet om spilletempo.…

Vejledning Regel 5

Amatørreglerne DK » Regel 5 – Genindtræden i amatørstatus » Vejledning Regel 5

Retningslinjer for at genindtræde som amatør En spiller, som anmoder om genindtræden som amatørspiller, bør følge den ansøgningsproces, som det nationale forbund har sat op for det land, hvor de bor, hvilket kan indebære at indsende en ansøgning om…

Afsnit 4 – Yderligere overvejelser til almindeligt spil

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 4 – Yderligere overvejelser til almindeligt spil

4A Spilletempo og ordensregler For at forbedre spillernes oplevelser under almindeligt spil er der mange handlinger, som en Komité kan tage for at forbedre spilletempoet og tilskynde til en standard for god opførsel, såsom: Reducere gruppestørrelser, øge…

2I – Droppezoner

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 2 – Banemarkering til almindeligt spil med DGU vejledning » 2I – Droppezoner

2I (1) Hvornår skal du bruge droppezoner En droppezone er et specielt lempelsesområde, som kan tilbydes af Komitéen. Når der tages lempelse i en droppezone, skal spilleren droppe bolden i og få den til at ligge stille i droppezonen. Komitéen bør tilføje en…

5E – Definere øvelsesområder

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 5 – Før turneringen » 5E – Definere øvelsesområder

5E Mange baner har specifikke øvelsesområder, såsom en driving range, øvelsesgreens til at putte, øvelsesbunkere og chipping-områder. Spillere har lov til at øve på disse områder, uanset om de er inden for eller uden for banens grænser. Det anbefales at…

5J – Information til spillere og dommere

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 5 – Før turneringen » 5J – Information til spillere og dommere

5J (1) Lokalregler Komitéen skal sørge for, at eventuelle lokalregler bliver offentliggjort for spillerne, hvad enten der er tale om en separat information på første tee, på scorekortet, en opslagstavle eller digital kommunikation. Mange organisationer, der…

Afsnit 8 – Standard lokalregler med DGU vejledning

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 8 – Standard lokalregler med DGU vejledning

En lokalregel er en tilpasning af en Regel eller en supplerende Regel, som Komitéen vælger at anvende til almindeligt spil eller en specifik turnering. Komitéen er ansvarlig for at beslutte at anvende lokalregler og for at sikre, at de er i overensstemmelse med…

2A – Out of bounds

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 2 – Banemarkering til almindeligt spil med DGU vejledning » 2A – Out of bounds

2A Det er vigtigt for Komitéen at markere banens grænser ordentligt og opretholde markeringen, så en spiller, der slår en bold nær en grænse, kan afgøre, om bolden er på banen eller out of bounds. (1) Generel vejledning til af fastlægge og markere banens…

8M – Standard Lokalregler for funktionshandicappede golfspillere

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 8 – Standard lokalregler med DGU vejledning » 8M – Standard Lokalregler for funktionshandicappede golfspillere

M-1 Placering af bolden for spillere, der bruger mobilitetshjælpemidler på hjul Formål. Funktionen af visse mobilitetshjælpemidler på hjul skaber situationer, hvor spillerens stance (baseret på, hvor hjælpemidlet først placeres) ikke kan indtages hurtigt og…

8I – Definere hvornår og hvor spillere må øve sig

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 8 – Standard lokalregler med DGU vejledning » 8I – Definere hvornår og hvor spillere må øve sig

I-1 Øvelse før runder Formål. Regel 5 dækker øvelse på banen før, under og mellem turneringsrunder: Hulspil (Regel 5.2a). Spillere i en kamp må øve sig på banen før eller mellem runder, da de normalt får samme chance for at gøre det, fordi de spiller…

8E – Særlige lempelsesprocedurer

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 8 – Standard lokalregler med DGU vejledning » 8E – Særlige lempelsesprocedurer

E-1 Droppezoner Formål. En droppezone er et særligt lempelsesområde, som kan etableres af Komitéen. Når der tages lempelse i en droppezone, skal spilleren droppe en bold i og få den til at ligge stille i droppezonen. Droppezoner bør overvejes, når der kan…

8C – Bunkere

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 8 – Standard lokalregler med DGU vejledning » 8C – Bunkere

C-1 Bestemmelse af grænsen til en bunker Formål. Når det kan være svært at bestemme grænsen til en bunker på grund af slid, eller når grænsen til bunkere blander sig med sandområder, der er i det generelle område eller i et strafområde, er Komitéen…

8H – Definere hvem kan hjælpe eller give råd til spillere

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 8 – Standard lokalregler med DGU vejledning » 8H – Definere hvem kan hjælpe eller give råd til spillere

H-1 Brug af caddie forbudt eller påkrævet; caddie-restriktioner Formål. En Komité kan vælge at tilpasse Regel 10.3 til at Forbyde brug af caddies, Kræve, at spillere bruger en caddie, eller Begrænse en spillers valg af caddie (såsom at kræve, at en…

8G – Begrænsninger ved brug af udstyr

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 8 – Standard lokalregler med DGU vejledning » 8G – Begrænsninger ved brug af udstyr

G-1 Liste over godkendte driverhoveder Formål. For at fjerne enhver tvivl om, at drivere, der bliver brugt i en turnering, overholder specifikationerne: kan en Komité vælge at kræve, at spillerne kun bruger drivere med køllehoveder, som er blevet evalueret og…

6E – Afbrydelser og genoptagelser

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 6 – Under turneringen » 6E – Afbrydelser og genoptagelser

6E (1) Omgående og almindelig afbrydelse af spillet Der er to typer afbrydelser af spillet, som en Komité kan iværksætte, hver med forskellige krav til, hvornår spillerne skal stoppe spillet (se Regel 5.7b). Omgående afbrydelse (f.eks. når der er…

6G – Fastsætte cuts, foretage lodtrækning, sammensætte nye grupper

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 6 – Under turneringen » 6G – Fastsætte cuts, foretage lodtrækning, sammensætte nye grupper

6G (1) Fastsætte cuts og oprette nye grupper For en turnering, der spilles over flere runder, kan turneringsbetingelserne angive, at: Spillere bliver omgrupperet til senere runder, baseret på deres samlede score indtil da. Størrelsen af feltet reduceres til…

8D – Greens

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 8 – Standard lokalregler med DGU vejledning » 8D – Greens

D-1 Præcisering af kanten af greenen Formål. Der kan være tidspunkter, hvor det er svært for en spiller at afgøre, om dennes bold er på greenen, fordi der ikke er særlig stor højdeforskel på klipningen af green og forklæde. I situationer som denne kan…

2G – Områder med spilleforbud

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 2 – Banemarkering til almindeligt spil med DGU vejledning » 2G – Områder med spilleforbud

2G Definitionen af “område med spilleforbud” fastslår, at det er en del af banen, hvor Komitéen ønsker at forbyde spil. Områder med spilleforbud skal defineres som enten et unormalt baneforhold eller et strafområde og kan omfatte hele området eller…

5F – Teesteder og hulplaceringer

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 5 – Før turneringen » 5F – Teesteder og hulplaceringer

5F (1) Valg af teesteder Ved udvælgelsen af, hvilke teesteder der skal bruges til en turnering, skal Komitéen søge at afbalancere banens sværhedsgrad med feltets styrke. For eksempel er det ikke tilrådeligt, og kunne have en væsentlig indflydelse på…

5G – Spilleorden, Grupper og Starttider

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 5 – Før turneringen » 5G – Spilleorden, Grupper og Starttider

5G (1) Spilleplanen I en hulspilsturnering bruges spilleplanen til at fastlægge den samlede rækkefølge af matcher og hvilke spillere, der udgør matcherne i første runde. Spilleplanen kan opbygges på en række måder, herunder: Tilfældigt – spillere…

2F – Unormale baneforhold

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 2 – Banemarkering til almindeligt spil med DGU vejledning » 2F – Unormale baneforhold

2F Ikke-flytbare forhindringer skal sjældent markeres på nogen måde, men det anbefales, at arealer under reparation er tydeligt markeret af Komitéen. (1) Bestemme hvilke områder, der skal markeres som areal under reparation Generelt, når baneforholdene er…

DGU Regel-FAQ – Amatørreglerne

Amatørreglerne DK » DGU Regel-FAQ – Amatørreglerne

Da der naturligt vil blive stillet mange spørgsmål til Amatørreglerne, vil DGU her i de underliggende punkter forsøge at svare på disse. Der kan også være spørgsmål, der besvares i DGU’s Etiske Kodeks Som udgangspunkt skal et spørgsmål altid søges…

DGU Eksempler på midlertidige lokalregler

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 8 – Standard lokalregler med DGU vejledning » DGU Eksempler på midlertidige lokalregler

E-2: Rengøre bold E-3: Spil med lejeforbedring F-8: Lempelse fra revner i jorden F-1.3 Skyllerender i bunkere F-10: Skader fra dyr F-16: Bunker fyldt med midlertidigt vand

Særlige opgaver

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 1 – Komitéens rolle » 1B – Turneringer » DGU vejledning – Klubbens turneringsudvalg » Særlige opgaver

Ud over de ovennævnte hovedopgaver vil en række særlige delopgaver i forbindelse med spillet i klubben normalt påhvile turneringsudvalget, alene eller i samarbejde med andre udvalg. Fraktions-turneringer Uden for turneringsudvalget afvikles en del turneringer,…

8A – Banens grænser og Out of bounds

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 8 – Standard lokalregler med DGU vejledning » 8A – Banens grænser og Out of bounds

A-1 Typiske metoder til at definere banens grænser og grænsekanter Formål. Der er mange måder, hvorpå en Komité kan definere banens grænser, og det er ikke hensigtsmæssigt eller muligt at give en komplet liste over lokalregler, der kan bruges til dette…

6B – Banen

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 6 – Under turneringen » 6B – Banen

B6 (1) Banevedligeholdelse i løbet af runde Selvom det er bedst at have al vedligeholdelse på banen færdig før den første gruppe når frem til hvert hul for at sikre, at alle spillere har samme forhold, når de spiller banen, er det nogle gange ikke muligt. Når…

8F – Unormale baneforhold og integrerede genstande

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 8 – Standard lokalregler med DGU vejledning » 8F – Unormale baneforhold og integrerede genstande

F-1 Definere unormale baneforhold og integrerede genstande Formål. Der er mange måder, hvorpå en Komité kan definere unormale baneforhold og integrerede genstande på banen, og derfor er det ikke hensigtsmæssigt eller muligt at udarbejde en komplet liste over…

Regel 9.3 Bold flyttet af naturkræfter efter, at lempelse er gennemført

Vigtigste nyheder i Golfreglerne 2023 » Regel 9.3 Bold flyttet af naturkræfter efter, at lempelse er gennemført

Ny Undtagelse 2 i denne Regel medfører, at en bold skal genplaceres, hvis der er taget lempelse, og bolden derefter flyttes af naturkræfter til et andet baneområde. Det gælder også, hvis den ender out of bounds. Eksempler: Du har gennemført lempelse i det…

Hvordan der skal fortsættes, når et slag skal slås om

Vigtigste nyheder i Golfreglerne 2023 » Hvordan der skal fortsættes, når et slag skal slås om

Flere Regler, som indeholdt sætningen ”slaget tæller ikke (og skal spilles om)”, er blevet tilpasset således, at undladelse af at slå slaget om, når det var krævet, ikke længere betragtes som ”at være spillet fra forkert sted” i forhold til Reglerne.…

DGU F-1.3 Skyllerender i bunkere

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 8 – Standard lokalregler med DGU vejledning » DGU Eksempler på midlertidige lokalregler » DGU F-1.3 Skyllerender i bunkere

Standard lokalregel F-1: Skyllerender i bunkere – et eksempel: “Områder i bunkere, hvor sand er skyllet væk af rindende vand, resulterende i dybe render gennem sandet, er areal under reparation. Lempelse må tages efter Regel 16.1c

DGU E-3: Spil med lejeforbedring

Procedurer for Komitéen med DGU vejledning » Afsnit 8 – Standard lokalregler med DGU vejledning » DGU Eksempler på midlertidige lokalregler » DGU E-3: Spil med lejeforbedring

“Når en spillers bold ligger i en del af det generelle område, klippet til fairwayhøjde eller lavere [eller identificér et bestemt område, såsom “på fairway på hul 6”], må spilleren tage lempelse uden straf én gang ved at placere den…