Regelprøve

Velkommen til Dansk Golf Unions online regelprøve. Spørgsmål og svar er fra Golfreglerne 2019.

Der kan problemer med prøven med visse versioner af browseren Explorer. Prøv da evt. Chrome, Firefox eller Safari i stedet. 

Du skal i denne prøve besvare i alt 30 spørgsmål, som handler om de situationer, du kan komme i på en golfbane. Når du har svaret på alle spørgsmålene, vil du få besked om, hvilke spørgsmål du har besvaret forkert. Dernæst vil du blive bedt om at svare på de spørgsmål igen.

Når du har svaret rigtigt på alle spørgsmål vil en besked blive sendt til begynderudvalget i din golfklub, som nu kan se, at du har bestået regelprøven. Hvis du ikke er medlem af en klub, kan du sagtens tage prøven for sjov.

Sæt kryds ved det rigtige svar. Du kan søge hjælp i ”Golfreglerne Online” og andre Regelbøger.

Rigtig god fornøjelse med regelprøven.

Spørgsmål 1 af 30

Du og nogle venner vil spille en privat runde. Hvem skal egentlig slå ud først på 1. teested?

Spørgsmål 2 af 30

Din bold er landet således, at den ligger op ad en gul pæl. Du vælger at fjerne pælen, før du slår dit slag. Hvad er konsekvensen i slagspil?

Spørgsmål 3 af 30

Hvornår har en bold "flyttet sig"?

Spørgsmål 4 af 30

A slår sin bold i et strafområde. På vej hen til strafområdet forklarer medslagspiller B om reglerne for strafområder. Hvad er konsekvensen?

Spørgsmål 5 af 30

En spiller slår sin bold fra tee ud i roughen og vil spille en provisorisk bold. Det første slag blev udført med driveren, men denne gang vælger spilleren et 3-jern. Hvad er straffen i slagspil?

Spørgsmål 6 af 30

Din bold er i en greenbunker. Da du slår den på greenen, kommer du til at ramme flagstangen. Hvad er konsekvensen i slagspil?

Spørgsmål 7 af 30

Hvilke huller er ikke dyrehuller?

Spørgsmål 8 af 30

En spiller skal slå sit tee-slag, men inden tilbagesvinget, fjerner spilleren et ormeskud bag bolden. Hvad er konsekvensen i slagspil?

Spørgsmål 9 af 30

Hvilken farve har en pæl, som afgrænser vandløb og søer, hvor det ikke er muligt eller praktisk gennemførligt at droppe en bold bag strafområdet i en lige linje mellem skæringspunkt og hullet?

Spørgsmål 10 af 30

Bolden er landet på en lille grusvej. Hvad er korrekt?

Spørgsmål 11 af 30

En spillers bold ligger midt på fairway ved et gammelt tørvehul. En opslået græstørv er lagt tilbage i hullet, men stikker desværre op. Spilleren trykker tørven ned med sin kølle, for bedre at kunne komme til bolden. Hvad er konsekvensen i slagspil?

Spørgsmål 12 af 30

Hvem kan erklære en bold for uspillelig?

Spørgsmål 13 af 30

En spiller har slået lige kort af greenen. Spilleren ønsker at putte bolden ind, men i spillelinjen er boldens eget nedslagsmærke - stadig uden for greenen. Spilleren reparerer mærket og putter. Hvad er konsekvensen i slagspil?

Spørgsmål 14 af 30

Hvornår må man slå en provisorisk bold?

Spørgsmål 15 af 30

Hvor lang tid skal man minimum lede efter en bold, man har slået langt ud i roughen?

Spørgsmål 16 af 30

Din bold sidder i sit eget nedslagsmærke i semi-roughen. Du tager lempelse for dette. Er det tilladt?

Spørgsmål 17 af 30

Når spillere deltager i en turnering, skal de starte til den tid, som komiteen har angivet?

Spørgsmål 18 af 30

Din bold ligger lige præcis på linjen imellem 2 gule pæle. Hvor er bolden efter Reglerne?

Spørgsmål 19 af 30

Hvilken farve har en pæl, der afgrænser areal under reparation, typisk i Danmark?

Spørgsmål 20 af 30

Din bold lander i meget høj rough,og da du ikke er sikker på, at du kan finde den, vælger du at spille en provisorisk bold, som lander på fairway. Da du kommer frem, finder du din første bold, men den ligger dårligt. Hvad gør du nu?

Spørgsmål 21 af 30

Din bold har fæstnet sig i sit eget nedslagsmærke på greenen. Du vælger at markere bolden og tage den op. Du reparerer nedslagsmærket og putter i hul med dit 3. slag. Hvor mange slag får du på hullet i slagspil?

Spørgsmål 22 af 30

En spiller har slået sin bold ned ad en skråning. Det er svært at få ordentligt fæste på skråningen, men ved at tage sin bag og lægge den under den ene fod, kan spilleren bedre få balance og slå til bolden. Hvad er konsekvensen i slagspil?

Spørgsmål 23 af 30

Da du dropper din bold, rammer den din medslagspillers jern på vej ned. Hvad er konsekvensen i slagspil?

Spørgsmål 24 af 30

Hvor mange bolde må man maksimalt have i sin bag på en runde?

Spørgsmål 25 af 30

Hvornår bør man slå ud på et hul?

Spørgsmål 26 af 30

Hvornår skal man rette nedslagsmærker op greenen?

Spørgsmål 27 af 30

En spiller har slået lige ind på greenen, men bolden er rullet ud af greenen igen, og nu ligger nedslagsmærket i vejen på linjen til hullet. Spilleren reparerer mærket og putter. Hvad er konsekvensen i slagspil?

Spørgsmål 28 af 30

Dit tredje slag ryger i skoven, og du vælger derfor at slå en provisorisk bold, som lander på fairway. Da du ikke finder din oprindelige bold i skoven, spiller du videre med den provisoriske bold, som du nu slår på greenen. Hvor mange slag ligger du i ?

Spørgsmål 29 af 30

Du slår et kort putt i hul, mens du står på den modsatte side af hullet i forhold til bolden. Hvad er konsekvensen i slagspil?

Spørgsmål 30 af 30

Din bold ligger i en bunker. Før du slår, mærker du lige efter om sandet er vådt nedenunder. Hvad er konsekvensen i slagspil?

Tillykke du har svaret rigtig på alle spørgsmål.

Hvorfor tog du prøven?

Du har svaret rigtigt på af 30 spørgsmål

Tak for din besvarelse.

Desværre svarede du ikke rigtig på alle spørgsmål. Tryk på knappen "prøv igen", for at svare på de spørgsmål, som du ikke havde rigtige.

Du skal huske at svare, inden du fortsætter.