Submitted by lfi on

Ranglisteturneringer logo

Ranglisteturneringer

Mere om ranglisteturneringer


Der kan både være tale om klubarrangerede ranglisteturneringer og DGU turneringer der tæller til disse ranglister. Det betyder at aldersgrænser, handicapgrænser, turneringsbetingelser m.m. varierer fra turnering til turnering, da det er den afviklende part, der fastsætter turnerings betingelser.

Brug derfor hvert år til sæsonstart, lidt tid på at sætte dig ind i årets udbud af ranglisteturneringer, og sæt et turneringsprogram sammen, som giver mening for dig.

Klubarrangerede ranglisteturneringer

En række danske golfklubber afholder hvert år en åben turnering, som giver mulighed for at Danmarks juniorelite kan konkurrere mod hinanden, og som tæller til DGU’s Juniorrangliste og eventuelt WAGR (amatør-verdensranglisten). DGU Juniorranglisten baseres på resultater af juniorer i turneringer på stort set alle niveauer. Udover danske juniorranglisteturneringer inkluderer dette også herre/dame/ynglinge turneringer, hvor juniorer deltager. Ranglistens formål er at give et retvisende billede af, hvorledes de danske juniorer, som primært spiller turneringer i Danmark, præsterer i forhold til banens sværhedsgrad på dagen.

Se turneringsplanen her


Denne giver et overblik over hvilke klubber, der afholder juniorranglisteturneringer hvornår.

DGU's ranglistetællende turneringer


De turneringer i DGU-regi, der tæller til ranglisterne er (klik på turneringens navn, for at læse mere om den pågældende turnering):

Dormy Elite Tour
Girls Only Tour (Mesterrækken)
D-Tour by Golfstore (18-huls-rækkerne)
DM Juniorer
DM Slagspil
 Årgangsmesterskaberne