Submitted by nih on
LHCP

Laveste Handicap - LH

Ens "laveste handicap" (LH) begrænser evt. ens handicap via "Caps". Men hvordan finder GolfBox det?

"LH er det laveste handicap, der er beregnet inden for 365 dage fra den senest afleverede score, og det skal bruges i handicapberegningen af den næste handicapscore"

Processen for at finde LH er simpel, men HVORNÅR det bruges, forvirrer mange. 

1. Se 365 dage tilbage fra den runde i scorearkivet, der ligger lige forud for den score, du lige har indtastet eller skal til at indtaste

2. Det laveste handicap beregnet i den forudgående 365- dages periode (dvs. HCP Efter kolonnen) er dit LH. MEN det bruges først til en evt. begrænsning af din NÆSTE score.

Det kan altid ses umiddelbart under dit nuværende handicap

3. Da LH bruges på NÆSTE score, må nuværende, viste beregning være baseret på en LH fundet fra scoren lige forud for denne. 

LH brugt i den nuværende beregning fremgår af "den detaljerede beregning", og er som skrevet det laveste handicap i 365 dages perioden fra scoren FØR den netop indleverede, der skal bruges til en ny handicapberegning. 

 

LHI V

 

Det vil sige: Hver gang du afleverer en score, så bruger GolfBox et LH inden for 365 dage tilbage fra den seneste score, som allerede var i systemet. 

Dette LH kan således være mere end 365 dage gammelt, hvis der er gået lang tid siden sidste score blev afleveret. 

 

Hvad bruges LH til?

 

LH bruges til at beregne Soft cap (LH+3) og Hard cap (LH+5). 

Hvis ens handicapberegnes til at være større end Soft cap halveres den del der ligger over Soft cap. Hvis handicappet beregnes til at være større end Hard cap så begrænses handicappet til Hard cap. 

Det betyder at det handicap man har måske er capped (begrænset af LH). Det reelle gennemsnit af ens 8 bedste scores bliver begrænset af en cap - og det lægger man måske ikke mærke til i dagligen. Men som tiden går afleverer man på et tidspunkt et scorekort som er mere end 365 dage fra det tidligere laveste handicap. Så stiger LH og ens handicap er pludselig ikke længere capped og kan dermed stige til det reelle gennemsnit af de bedste 8 scores. 

Hvis det sker samtidigt med man afleverer en god score kan der opstå forvirring. Hvorfor stiger mit handicap når jeg afleverer en god score (og der falder ikke en god score ud af de seneste 20 scores)?

Det er fordi dit tidligere handicap var capped/begrænset af LH, og nu er du ikke længere capped - så det reelle handicap kan slå igennem. 

 

LHI VI