Submitted by Anonymous (not verified) on
Golfhul_foring.jpg

Brug af hulkantsringe

I Dansk Golf Union modtager vi pt. et stigende antal henvendelser fra spillere, der spiller prøvespil i forbindelse med årets turneringer, om at der flere steder anvendes hulkantsringe. De er sikkert fra klubbernes side tænkt at skulle beskytte hulkanterne. 

Det er et ædelt formål - men det er ikke tilladt ifølge Golfreglerne - se definition af Hul, hvorfra der er indsat en bid af herunder:

 

"Hullet skal være 108 mm i diameter og mindst 101,6 mm dybt.
Hvis en foring er anvendt, må dens ydre diameter ikke overstige 108 mm. Foringen skal være sænket mindst 25,4 mm under greenens overflade, medmindre særlige jordbundsforhold forudsætter, at den er tættere på overfladen."

 

Der er mere information her: https://www.danskgolfunion.dk/manualer/ogg/2019/da/topic/d-hul-1, hvor det fremgår, at der også kan være alvorlige konsekvenser for kampe i Danmarksturneringen.

 

Som en yderligere konsekvens betyder det, at ingen runder, der spilles med hulkantsringe, kan være handicaptællende, da en runde skal spilles efter Golfreglerne for at kunne tælle.

 

Hermed opfordres de berørte klubber til at fjerne hulkantsringe. Ellers er konsekvensen desværre, at ingen runder, spillet på klubbens bane kan accepteres til handicapregulering.