Submitted by hkr on

D-Tour Mini logo

Minitour

D-Tour Mini

Alder 0-24 år

Hcp. Et højt handicap eller uden banetilladelse
 

D-Tour Mini er et golf-event for børn, unge, klubber og familier. Til alle D-Tour Mini turneringer spilles der et format særligt tilpasset spillernes alder og niveau, fordi der er fokus på at afholde en god turneringsoplevelse for alle. Nogle gange spiller alle det samme format, og andre gange vil man kunne vælge mellem to forskellige formater, afhængig af alder og lyst. Til D-Tour Mini kan du f.eks. møde spilformater som ”Vejen til stor bane”, ”Stjernejagt”, ”Junglegolf” eller andre sociale spilleformer.*

D-Tour Mini er en del af D-Tour by Golfstore og afholdes sammen med denne turnering. Det betyder at alle børn og unge i Danmark kan spille turnering sammen. Der spilles 5 forskellige steder i Danmark 6 gange om året.

Det er en golffest for børn og unge og et fantastisk sted at møde nye venner og dele golfsporten med andre børn og unge, uanset alder og niveau.

 

NB! Alle kan være med og det er en ideel turnering for dem, der lige er begyndt at spille golf. Det er også muligt at deltage selvom du ikke har spillet golf før, f.eks. sammen med din ven/veninde eller som en familie (inklusive søskende). Turneringen har fokus på at skabe sjove succesfulde oplevelser og alle kåres som vindere. 

Hvor og hvornår

Tilmelding sker direkte i Golfbox. Hvis du endnu ikke har adgang til Golfbox, kan du søge hjælp hos den junioransvarlige i din klub. Alle kan være med, og man behøver ikke at have storbane-tilladelse. I Golfbox fremgår det også hvilke spilformater der spilles.

Tilmelding i GolfBox kan ske samlet fra 1. marts eller afdelingsvist fra 1. april, og senest fredag kl. 12:00, 8 dage før den enkelte afdeling.

Pakkepris for alle 6 afdelinger: 250 kr. Køb af pakken åbner 1. marts og lukker 30. april.
Afdelingsvis: kr. 75 per afdeling.
Såvel pakketilmelding som afdelingsvis tilmelding faktureres spillerens klub.

Nedenfor kan der læses lidt mere uddybende om hhv. Vejen til stor bane, Junglegolf, Stjernejagt og forskellige andre spilleformer, som er nogle af de spilformater du muligvis kan møde til D-Tour Mini. Listen er dog ikke udtømmende.

Tilmelding til de enkelte D-Tour Mini afdelinger
(Tilmeldingsfrist fredag kl. 12.00, ugen før)

DGU's turneringsoversigt i Golfbox

Vejen til stor bane

Dette spilkoncept er til alle. Der spille fra tre forskellige teesteder som er kortere end klubbernes permanente teesteder og det gælder om at lave birdies, pars og bogeys. Du få brug for både lange slag, præcitionsslag og en varm putter, men de tilpassede baner sikrer at du bliver mødt på dit niveau. Du får et bagmærke så du kan samle klistermærker og følge med i din udvikling fra gang til gang.

Junglegolf

Junglegolf er et spilformat til de yngste, der foregår i et børnevenligt univers, fyldt med farver, dyr og historier. Man kan forstille sig et stort levende brætspil. Børnene starter ved start, og skal slå bolden i hul, herefter slår man med en terning og trækker et kort med en opgave på. Hvis du møder dette
spilformat til D-Tour Mini, vil der typisk være en anden turneringsform til de lidt ældre juniorer.

Der spilles ofte med SNAG-jern (se billede), SNAGjern er et golfjern i plastik, der er lettere at svinge, og har et større køllehoved, så det er lettere at ramme bolden og få den op at flyve. Der spilles ligeledes ofte med større bolde (floorball-bolde og tennisbolde), som ligesom jernene har den fordel, at de er lettere at ramme, og derfor kan de være med til at øge antallet af succesoplevelser markant.

Kortenes opgaver:

Når man mellem hullerne trækker et kort, får man en motoriske opgave, der skal løses, så man kan komme videre til næste hul. Opgaverne er tilpasset spillets fortælling og univers. Alle opgaver har dermed en kort fortælling. Et eksempel på dette kunne være: ”Tigeren sidder på spring; slip væk ved at hoppe på ét ben til det næste hul.” I alle disse udfordringer øver børnene sig på forskellige motoriske øvelser der er rigtig vigtige for børnenes udvikling i denne alder.

 

Junglegolf varer ca. 2 timer og afsluttes med en fælles præmieoverrækkelse, hvor alle får en guldmedalje.

Stjernejagt

Stjernejagt er endnu et spilformat til de yngste, der foregår i et børnevenligt univers, fyldt med farver, dyr og historier. Stjernejagt kan spilles af alle børn eller legesyge voksne. Det er et spil som er sjovt og udvikler masser af færdigheder. Det kræver ingen forkundskaber at spille Stjernejagt, hvorfor det kan bruges første gang man prøver golf.

Stjernejagt er sjovt for både nybegyndere og øvede (kan spilles med SNAGjern eller eget golfsæt).

 

Stjernejagt regler

1. Vær ærlig når du tæller

2. Pas på hinanden

3. Ingen strafslag

 

Sådan spiller man:

Hver spiller får udleveret bagmærket til stjernejagt og starter som udgangspunkt med et stjernehandicap på 5 (det er ikke så vigtigt at forstå stjernehandicappet, der er voksne der hjælper til træffet).
 

 

Spilleren starter Stjernejagten ved at spille hul 1 på Chimpansebanen og fortsætter herefter til hul 2 og hul 3. Med Stjernehandicap 5 har spilleren maksimalt 5 slag til at få bolden fra teestedet og ind i ringen på hvert hul. Når spilleren har færdigspillet alle tre huller på Chimpansebanen, kommer spilleren retur til den ansvarlige for Stjernejagten. Her får spilleren udleveret belønningsklistermærker alt efter hvordan spilleren har klaret de 3 huller (bronze-, sølv- eller guldklistermærke)

Når spilleren har opnået guld på Chimpansebanen, er spilleren klar til at avancere til næste bane som i dette tilfælde vil være Elefantbanen (se billede)
 


 

Stjernejagt varer ca. 2 timer og afsluttes med en fælles præmieoverrækkelse, hvor alle får en guldmedalje.

 

Forskellige andre spilleformer

Sommetider spiller vi også forskellige andre sjove og primært sociale spilleformer, f.eks. Fourball, Golfbanens Hævn, DGU Short Game, Speedgolf eller snoregolf.

Generelt set er det ikke afgørende at kende de forskellige spilleformer ovenfor på forhånd, da der altid er erfarne voksne til stede, som gerne hjælper med spillereglerne. Det vigtigste er, at du får en fantastisk dag.

At prøve mange forskellige ting har den fordel, at du udvikler dig endnu hurtigere, samtidig med at det er utroligt sjovt.