Submitted by oha on
12 hullers scores golf

Indtastning af score med mellem 10-17 spillede huller

Handicapreglerne giver mulighed for at spillere kan indtaste runder til handicapformål med færre end 18 huller spillet. En sådan runde bliver "skaleret op" til et 18-hullers resultat efter nogle fastlagte principper, således at scoren kan sammenlignes med de andre 18-hullers scores, der står i spillerens scorearkiv. Dermed kan en sådan score bruges til handicapberegningerne, forudsat at hullerne er spillet i en fuldstændig rækkefølge, f.eks. 1-12 eller 1-14.

 

Man skal være opmærksom på, at Handicapreglerne kræver en gyldig begrundelse, såsom dårligt vejr, sygdom eller manglende lys/tid for at aflevere runder af denne karakter. Begrundelser som "jeg kan ikke li' at spille hul 15-18" hører ikke under gyldige begrundelser. Motiveringen for at tillade brug af sådanne runder er, at de jo giver flere relevante data om spillestyrken, end hvis man i sådanne tilfælde var tvunget til kun at aflevere en score for 9 huller.

 

Indtastningen sker som normalt. Blot trykker man GEM, når man er nået til det sidste hul, man har spillet. Systemet spørger så om man er sikker på indtastningen, hvilket man svarer OK til. Scoren opskaleres af systemet til en 18-hullersrunde efter de indlagte regler for dette, hvorefter den indgår i scorearkivet og kan indgå i handicapberegningen.

Nedenfor finder du to billeder af henholdsvis scoreindtastningen og tabellen for opskalering af scores for 10-17 huller.

 

Sådan ser indtastningen ud:

12 huller

 

Hvordan opskaleres en score på 10-17 huller?

tabel

 

Det medfører altså, at man for 10-13 spillede huller får tillagt en "netto bogey", svarende til kun 1 point på første ikke spillede hul og så "netto par" for resten af hullerne. 

For 14-17 spillede huller tillægges "netto par" på resten af hullerne.