Submitted by hkr on
Pay and play booking golf

Nu kan der oprettes pay & play baner i GolfBox

Dansk Golf Union har i samarbejde med GolfBox udviklet en løsning, som giver personer, der ikke er registreret i GolfBox, mulighed for at booke starttider på pay & play baner rundt om i hele landet. Det betyder, at golfklubber som allerede benytter GolfBox, har mulighed for at åbne en bane (ressource), som giver adgang til at personer uden login til GolfBox kan booke og betale for en runde golf på f.eks. klubbens par 3-bane. Golfklubben kan ligeledes indsamle kontaktoplysninger til disse personer og kommunikere med dem om f.eks. lån af udstyr eller give et godt tilbud på at starte til golf.

- Vi ved at 122 ud af de 185 golfklubber i Danmark har vist interesse i at åbne deres faciliteter for personer, som endnu ikke er medlemmer i en golfklub, siger Morten Holst, som er projektansvarlig i Dansk Golf Union.

Der vil typisk være tale om par 3-baner, pitch and putt, intermediate eller 9 hullers faciliteter, som det giver mening at åbne for andre end klubbens egne medlemmer. I mange golfklubber er det baner med relativ lav belægning, men hvor der alligevel bruges ressourcer på at passe og pleje faciliteterne, hvorfor der reelt er tale om et uudnyttet potentiale.

 

Med dette projekt drømmer vi om at invitere nye målgrupper indenfor og fjerne barrierer for at komme til at spille golf. Det er ikke mange uden for golfsporten, der kender til disse 122 faciliteter rundt i landet, eller som ved at de er åbne for udefrakommende. Samtidig er "kunderejsen" mange steder alt for bøvlet, hvis man ikke kender til golf eller reglerne i den lokale golfklub. Bestilling af starttid og leje/lån af udstyr foregår oftest gennem direkte kontakt til sekretariatet i åbningstiden, og man skal ofte dybt ind på klubbens hjemmeside for at læse om mulighederne. Faktisk har stikprøver vist, at selv internt i flere af golfklubberne har medlemmer og frivillige ikke kendskab til reglerne for at tage udefrakommende med ud på klubbens korthulsbaner, samt hvordan dette rent faktisk foregår i praksis. 

Kort sagt, har vi en opgave i at gøre disse faciliteter mere attraktive og lettere tilgængelige, end tilfældet er i dag. Vi har et ønske om, at det skal være lige så let at booke og betale for en runde golf som f.eks. at spille padel.


I DGU arbejder vi på at udvikle en national booking platform, hvor alle tilgængelige pay & play faciliteter fremgår og interesserede personer kan booke en starttid, samt finde relevante informationer om at starte til golf. Arbejdet med at bygge og udvikle denne platform er allerede i gang og forventes klar til sæsonstart 2024. Men allerede her i sensommeren og efteråret, kommer vi til at teste lokale markedsføringskampagner, for at få erfaring og viden om, hvad der virker bedst i forhold til at tiltrække personer til pay & play lokalt. Denne viden skal naturligvis bruges til i 2024 at køre nationale kampagner og på den måde forsøge at drive trafik ind på den nationale booking platform.

Opfordringen til den enkelte golfklub er således at tage stilling til om man ønsker at åbne dele af klubbens faciliteter for personer uden medlemskab af en golfklub. Hvis dette er attraktivt og giver mening i forhold til golfklubbens strategi, så ser vi meget gerne at klubberne allerede nu sætter deres ressourcer op i GolfBox. Dansk Golf Union kan dermed begynde at arbejde med den nationale platform. 

 

Vejledningen til hvordan du sætter din ressource op for booking af pay & play findes herHvis der er nogen spørgsmål til ovenstående, kontakt venligst:

Morten Holst
Markedsførings- og rekrutteringskonsulent
Mobil: 20 54 50 80
Mail: mho@dgu.org