Submitted by oha on
Caps

Handicap begrænset af caps

Indbygget i handicapsystemet er "caps", hhv. Soft og Hard Cap, som begrænser stigningen i en spillers handicap, så handicappet ikke stiger "for meget" fra spillerens grundniveau - fastsat som det laveste handicap spilleren har haft inden for de seneste 365 dage (LH-365). Dermed sikres, at spillere ikke pludseligt stiger for meget for hurtigt - f.eks. i en periode med dårlig form.

 

Caps er indbygget i systemet og begrænser stigninger automatisk. MEN forudsætningen er, at LH-365 skal sige noget reelt om spillerens spillestyrke, som stadig har relevans nu (da det er inden for kun et år). Hvis det ikke siger noget relevant om nuværende spillestyrke, forsvinder forudsætningen. 

I en situation, hvor en spiller bliver begrænset af cap i at få et reelt og korrekt handicap, som afspejler spillernes spillestyrke, kan det være relevant at nulstille LH-365 til det nuværende niveau. 

 

En nulstilling klares ved at lave en manuel regulering til spillerens nuværende niveau og i den forbindelse vælge at nulstille LH-365 til det samme som reguleringen. Nu bliver dét det nye LH-365, og handicappet kan få lov til at udvikle sig herfra. 

 

Manuel

 

Men hvad er dette korrekte niveau? Spillerens nuværende handicap er jo begrænset. 

 

Ved at klikke på "se detaljeret beregning" i GolfBox vises, hvad det reelle gennemsnit af de 8 bedste runder er, og det er, hvad der bør laves en manuel regulering til. 

Spilleren herunder har et LH-365 på 19,2 og et nyt handicap på 24,1. De 24,1 er et begrænset handicap (fremgår af det røde udråbstegn), og som det fremgår af de faktiske scores ikke et præcist udtryk for det korrekte niveau.  

 

LH

 

Hvis man klikker på "Se detaljeret beregning", vises beregningen. 

Detaljer

 

Spillerens reelle niveau er således 26,7, og det er, hvad der bør foretages en manuel regulering til, og hvortil det laveste handicap sættes. Det klares som skrevet let ved at lave en manuel regulering til det korrekte niveau i GolfBox.

 

Manuel2